Ești sigur că nu există Dumnezeu?

146 9 1
                                    

„Nebunul zice în inima sa: „Nu este Dumnezeu" – Psalmul 14:1; Psalmul 53:1 ( un Psalm scris de marele împărat David ) 

   Acest verste pare a fi prea „tare" pentru unii. Dar textul este repetat în mod identic și în Psalmul 53.1. Ateii spun că afirmația aceasta este o insultă, însă Biblia nu aduce insulte nimănui. De aceea, în loc să închizi Biblia și să o respingi, poate ar fi mai bine să stai și să cugeți puțin: de ce a spus împăratul David lucrul acesta? Nu cumva afirmația lui are totuși un sambure de adevăr?

   Dacă la un oment dat un student s-ar ridica și ar spune colegilor că Mihai Viteazul nu a existat, ceilați i-ar spune: „Măi, nu fi nebun! Sunt atația care l-au văzut și l-au auzit vorbind pe Camplia Libertății, atașia care îi descriu faptele de vitejie!". Dacă cineva ar opri pietonii pe Calea Victoriei și le-ar spune că Palatul Telefoanelor din București nu a fost construit de oameni, ci s-a clădit singur peste noapte, oamenii ar da din cap și ar spune că e țicnit. Cand cineva face afirmații, societatea îi spune că e nebun. Tot așa, cand cineva face afirmații grave despre lucruri pe care nu le cunoaște, nu le-a cercetat și nu e sigur de ele, merită să fie considerat nebun!

   Tu spui că Dumnezeu nu exsită, doar oare ești absolut sigur că nu exsită? Gandește-te bine la întrebarea aceasta. Pe ce se bazează necredința ta? Te-ai documentat suficient și ai ajuns la concluzia că El nu exsită? Ș-ai căutat tu peste tot pe Dumnezeu? Universul acesta este mult prea mare, ca să-l poți cerceta. Dacă nu L-ai găsit pe Dumnezeu pe pămant, ești îndreptățit să spui că El nu exsită?

      A rămas de pomina afirmația pe care a făcut-o G.S.Titov, al doilea astronaut sovietic, care, la 6 august 1961, a făcut 17 rotații în jurul Pămantului, și care după aceea, a zis că el a zburat în somos și nu L-a întalnit pe Dumnezeu. Faptul că nu a întalnit nici un moș cu barbă albă în spațiu, așa cum își închipuia el, l-a îndreptățit să spună că Dumnezeu nu exsită? Gandește-te puțin: să presupunem că aș face o călătorie prin Africa. După ce trec granița Etiopiei și fac trei pași fără să-l întalnesc pe președintele acestei țări, sunt oare îndreptățit să-i tăgăduiesc existența, să spun că nu există acest om? N-am vizitat țara, n-am vizitat orașele, n-am văzut capitala ei, n-am fost la palatul prezidențial. Deci e o nebunie să afirm că președintele Etiopiei nu exsită, doar pentru că eu nu l-am văzut cu ochii mei, după ce am făcut cațiva pași pe teritoriul țării lui!

   În explorarea spațiului cosmic s-a ajuns în vremea noastră abia la cateva din planetele Sistemului nostru Solar. Nici măcar Luna n-a fost cercetată, decat doar ăn cateva puncte. Dar Galaxia noastră cuprinde sute de miliarde de corpuri cerești. L-ai cercetat tu pe toate?Eşti tu sigur că nu există Dumnezeu? Dar în afară de galaxia noastră,astronomii spun că mai sunt încă un miliard de asemenea galaxii. Eşti tu sigur că nu există Dumnezeu? În chip sincer, oare poţi tu fi sigur că nu există, înainte de a cerceta toate aceste galaxii? Dar te-ai gândit câte vieţi ţi-ar trebui ca să poţi face o aşa investigaţie? Ţi separe o nebunie să crezi? Mie mi se pare o nebunie să nu crezi, să afirmi că nu există Dumnezeu, înainte de a fi cercetat totul cu de-amănuntul.

  Eşti sigur că nu există Dumnezeu? Îmi spui că aşa dovedeşte ştiinţa? Dar care ramură aştiinţei a dovedit aşa ceva? Astronomia, ştiinţa care se ocupă cu universul mare, cu
macrocosmul? Johannes Kepler (1571-1630) este considerat fondatorul astronomiei, dar el era adânc credincios şi îl adora pe Dumnezeu, lată cuvintele Lui: „Strălucite Maestre al Lumii! Privescuimit lucrarea minunată a mâinilor Tale ...!"   

  Camille Flamarion (1842-1925) a fost un mare astronom francez, probabil a cunoscut universul ceva mai bine decât tine, dar el nu a tăgăduit pe Dumnezeu, ci a spus că există, în cartea sa „Dumnezeu în natură" el spune: „ceea ce grupează atomii,ceea ce îndrumează moleculele, ceea ce conduce lumile este o Forţă, care vădeşte în acelaşi timp planul, voinţa, inteligenţa, înţelepciunea şi puterea autorului său.   

Despre Apocalipsă și IlluminatiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum