4.Bölüm

74 30 17
                                    

(Medya Kardelen)

Koca bir hafta okulun tamamının dalga malzemesiyken kep takıp saklanmaya çalışmak ne kadar zor bilir misiniz? Bende bilmezdim. Ama Can sayesinde öğrendim!

Tamı tamına koca 7 gün dersler haricinde dışarı çıkmamak......yemeklerin tadini bile cikaramayip agzima tikistirarak odaya koşmak.... Gerçekten berbattı.

Hala birkac kisinin dalga gecmesine ugrasam da en bastaki haline gore katbekat daha iyiydi!
Göz önünden düşmemi en çok sağlayan kişi de Alaraydı.

Onun ortaya attığı birkaç saçma dedikodu sayesinde ilgi odaği olmaktan kurtulmustum. Yada dalga malzemesi olmaktan mi demeliydim? Alaraya bunun için içten bir teşekkür borçluyum.

Aynada kendime son bir kez daha bakıp çantamı omzuma takarak Alarayı beklemeye başladım. Yarım dakika sonra önümde belirdi. Ancak ben Can için intikam planları kurduğum için onu en başta fark etmedim.

Ancak ellerini önümde sallamaya başlayınca, düşüncelerimi beynimin derin dondurucusu atıp Alaraya döndüm. Döner dönmez onun muzipçe sırıtan suratını gördüm.

"Ne oldu puding surat aşık mı oldun?"
sözleri üzerine gözlerimi devirdim. Anahtarları aldığıma emin olmak için hırkamın cebini üstten yokladım.

Anahtarın varlığımdan emin olunca bedenimi kapıdan dışarı çıkardım. Alarada çıkınca merdivenleri inerek dersin yapılacağı sınıfa ilerledik.

Düşünceli halim düşuncelerimi derin dondurucuya atmama ragmen geri gelmisti. Alara bana tip tip bakmaya başlayınca kısaca "Intikam planları" diye kestirip atmıştım. Alara da üstelemek istemeyip önüne döndü.

Sınıfa girip ilk bos sıraya çantalarımızı yerleştirdik. Sıraya oturmamızdan sadece 3 dakika sonra sevimsiz, dersimize sadece yaz kapmı için gelen geçici tarihçi girdi. Uyuşuklukla ayağa kalktım. Tarihçi selamlaşırken ben onun üzerini süzmekle meşkuldüm.

En fazla 25 yaşındaydı. Ve çöm olduğu belliydi. Nedense bu kadına hoca demeye dilim varmıyordu. Belkide erkek öğrencilerine yavşayacak kapasiteye sahip olduğu içindir. Cana olan bakışlarına bakılacak olursa yeni yavşayacağı kişi yada yeni kurbanı oydu. 

Üzerine yapışmış beyaz gömleğin uçlarını deri siyah kalem eteğinin içine sokmuş, düğmelerinin 2 tanesini ise açıkta bırakmıştı. Bunu koca göğüslerini önüne çıkarmak için yaptığına emindim. Bazı erkeklerin gözlerini pörtletmesi de onun amacına ulaştığın bir nevi kanıtıydı.

Gözündeki siyah çerçeveli gözlükle tam bir öğretmen imaji çiziyordu. Yerlerimize oturunca düşündüğüm tek şey en sevmediğim blok tarih dersinin nasıl geçeceğiydi. Ulaştığım sonuç ise başka şeylerle  uğraşırsam belki zamanın daha çabuk geçebileceğiydi. Bu düşünceme hak verince sevimsiz tarihçiyi dinlemeye başladım.

"Adım Şeyma Sevimli. Bu yaz tatili boyunca tarih derslerinize ben gireceğim. Yavaş yavaş derse geçelim o zaman." 

Bu nasıl bir dramdır?! Ben içimden kadına sevimsiz derken soyadının Sevimli çıkması......tam bir dram!
Bu sözleri söylerken gözlerinin hep Can da olması sıradaki yavşayacağı kişinin  Can olacağı teorimi kanıtlıyordu.

Ancak Can bundan pek hoşlanmışa benzemiyordu anlaşılan. Hoşlanmamayı geçtim, baya bakışlarından nefret etmişti. Son gördüklerim Şeyma hocanın dersi anlatırken pür dikkat Cana bakmasıydı.

   *-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Biri omzumu deşmek istercesine dürtüyordu. Ben umurdamayıp Cameron dallasla öpüştüğüm rüyama geri döncekken, daha sert dürtmeye başlayınca, omzumun deşilmesine göz yumamadım ve gözlerimi araladım. Alara bıkkın bir ifade ile bakıyordu.

Samimi DüşmanWhere stories live. Discover now