-----

1.5K 95 2
                                    

Už asi po sté mi někdo ťuká na dveře. Ale já jen ůežím v posteli a brečím(multipédia). Nechápu proč nemůžou pochopit, že chci být sama. Přece mi umřela máma.  Zase někdo zaťukal.

"Christiáne nech mě bejt" zakřičela jsem.

"Nechal bych tě být, kdybych byl Chris" ozval se Justin. Vylezla jsem z postele a odemkla. Hned jsem mu spadla do náruče. 

"Viv" zašeptal. Vzala jsem ho za ruku a zavedla do pokoje. Zase jsem zamkla. 

"Zlobíš se na mě?" zeptala jsem se ho s obavou v hlase. 

"Proč bych měl?" řekl nechápavě. Sedla jsem si.

"Kvůli včerejšku. Tomu s Tobym." Povzdechl si a sedl si vedle mě.

"Ne" chytl mě za ruku "nezlobím"

"Tak proč si přišel až teď? Je 1 odpoledne" 

"Zařizoval jsme s tvým tátou pohřeb. Nechtěli jsme tě do toho zatahovat" 

"Aha. Pořád nemůžu uvěřit, že to je pravda" vzlykala jsem. Justin mě objal.

"Neplač princezno. " chvilku jsme tam jen tak seděli, ale potom Justin řekl ať se převleču a dojdu dolů.Vzala jsem si obyčejný legíny, vytahaný triko a boty. Všechno černý. Koukla jsem se do zrcadla. Vypadala jsem hrozně. Měla jsem oteklý oči a vlasy do všech stran. Vzala jsem si hřeben a pomalu je rozčesávala. Pomalu jsem šla do kuchyně. Když jsem došla všichni mlčky seděli u stolu. Pili kafe. Věděla jsem, že kvůli mě nespali. Báli se, že udělám nějakou kravinu.

"Viv. Jsi v pořádku?" zeptal se Chris. Přikývla jsem. Sedla jsem si vedle Justina. Pod stolem mě chytl za ruku. 

"Dáš si něco?" zeptal se. Zakroutila jsem hlavou. Najednou mě začínali zajímat moje prsty. Pochvílce bouchli vchodový dveře.

"Archer" zašeptala jsem. Vystřelli jsem z kuchyně do haly. Měla jsem pravdu stál tam Archer. Vypadal tak jak já. Přiřítila jsem se k němu a objala ho. 

"My to to zvládneme, že jo Viv?" vzlykal mi do trička. Hladila jsem ho po vlasech.

"Určitě jo" řekla jsem větu s kterou jsem si nebyla tak jistá. Koukla jsem se na tátu, kterej stál vedle Archera. Přiblížil se a objal nás. 

"Ani jsem se sní nerozloučila" řekla jsem tátovi. Jen se na mě koukl.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pohled Justina: 

Bolí mě, když ji tak vidím. Udělal bych proni všechno. Zrovna teď je nahoře s Archerem. Já sedím dole s Chrisem, Lili a Tobym. Sedíme v tichosti. Nikdo neví co říct. První se ozvu já.

"Kde je vlastně vaše máma?" zeptak jsem se Lili.

"Šla ven. Hodně ji to vzalo" 

"Tak jako všechny" zešeptal jsem. 

"Ty si ji ani neznal" stoupl si Toby.

"A ty jo?" taky jsem si stoupl. Stáli jsme blízko sebe. Měl jsem chuť mu vrazit. Za to co udělal Viv.

"Kluci nechte toho. Tímto Viv nepomáháte" okřikl nás Chris. Měl pravdu zase jsem si sedl. Ozvaly se kroky na schodišti. Podívali jsme se k hale. Došla k nám Viv. Šla ke mě a sedla si na mě. Schoulila se do klubíčka.

"Archer usl. Tak jdu za váma" Políbil jsem ji do vlasů. 

"Nechcete si tam dát nějakej film? Potřebuju se odreagovat" řekla najednou Viv. Všichni jsme se na sebe koukli a přikývli. 

"Jistě princezno. Chrisi dáš tam něco?" přikývl a šel se kouknou na výběr.  Pustil Na vlásku. Vím vypadá to divně. Že mi se díváme na pohádku, ale vybrala si ho Viv. Klidně ležela. Toby každou chvilku na nás házel pohledy. 

"Taky bych chtěla takový vlasy" ozvala se Viv, když byla scéna jak Locika uzdravuje Flyna. 

"Mě se líbíš taková jaká seš, princezno" usmála se. Dokonce jsme se dodívali potichu. Někdy někdo řekl nějakou poznámku, ale to bylo všechno. 

"Co teď?" ozval jsem se. Viv se posadila. Koukl jsem se  na ni a uvědomil si, že celej den nejedla. "Princezno ty jdeš jíst" ukázal jsem na ní a potom na kuchyň. Zakroutila hlavou. Fajn půjde to po zlým. Stoupl jsem si a přehodil ji přes ramena. 

"Pusť mě!" pištěla. Jen jsem zakroutil hlavou. Usmála se. Byl jsem rád, že se konečně usmála a neplače. Posadil jsem ji na kuchňskou linku a namazal ji toust. Potom sem jsem ji ho podal.

"Děkuju" natáhla se a dala mi pusu. Pustila se do toustu.

"Justine, uděláš mi taky toust?" ozval se zamnou Archer.

"Jasně, Bro" usmál jsem se na něho. Namazal jsem mu ho a dal ho před něho na stůl.

"Dík" pustil se do něho. Oba byli hladový. 

Pohled Viv:

Dívala jsem se na bráchu jak se cpe toastem. Když se na mě koukl usmála jsem se. V srdci mám obrovkou díru. Snažim se ostatní předsvědčit, že jsem ok. Dokonce jsem se snima dívala na film. Ale já nejsem v pohodě. Justin se na mě zadíval. Usmála jsem se na něho, ale asi jsem ho nepřesvědčila. Pokrčil obočí. Koukla jsem se někam jinam. 

"Viv, táta pro mě zachvilku přijde" řekl brácha, když dojedl poslední kousek. Přikývla jsem. Seskočila jsem z kuchyňské linky a začala umývat nádobí. 

"Udělám to" chytl mě za zápěstí Justin. Zakroutila jsem hlavou. 

"Viv" zašeptal.

"Jsem snad ochrnutá, že to nemůžu udělat?" vyletěla jsem na něho. Pustil moji ruku a okrok ustoupil. Ve dveřích se objevil Chris s vyděšeným výrazem. Díval se ze mě na Justina. Utřela jsem si ruku a proklouzla jsem kolem Chrise do koupelny. Zamkla jsem a posadila se na vanu. Hlavu jsem si dala do dlaní. Někdo zaklepal na dveře. 

"Viv to jsem já Toby" Zvedla jsem hlavu a utřela si slzu. Přemýšlela jsem, jestli mu mám otevřít. Ne! Vtichosti jem seděla a čekala než odejde. Když jsem slyšela kroky, pomalu jsem otevřela a rozhlídla se. Nikdo nikde. Potichu jsem šla nahoru do pokoje. Otevřela jsem dveře. U okna stál táta. Vždycky upravený muž, vypadal jako bezdomovec. 

"Tati" vlatěla jsem mu do náruče. Stiskl mě. 

"Viv chtěl jsem ti jenom říct, že zítra je pohřeb. Chtěl jsem to co nejrychleji." přikývla jsem. " A teď mě omluv musím jít za Archerem." 

"Tati mám tě ráda"

"Já tebe taky" dal mi pusu do vlasů. Pak zamířil z pokoje. Sedla jsem si na okno a dívala se ven. 

"Viv můžu dovnitř?" uslyšela jsem Justinův hlas.

"Jo" Dveře se pomalu otevřeli. Otočila jsem se na něho. 

"Viv omlouvám se" přišel blíž. 

"Ne Justine to já se omlouvám. Neměla jsem na tebe tak vyletět" usmála jsem se na něho a natáhla k němu ruku. Chytl se jí. Stoupla jsem si a dala mu pusu. 

"Co dělají ostatní?" zajímalo mě.

"No jsou dole. Toby sedí a čumí do zdi. Co si mu udělala?" zasmál se.

"Já nic" bránila jsem se se smíchem. " Budeš tu dneska semnou?" 

"Jistě princezno" 

"Tak já se jdu převlíc" přikývl. Vzala jsem si pyžamo a šla do koupelny. Převlíkla jsem se a šla na zpět. Justin měl na sobě jenom tepláky na spani. Slušelo mu to. Lehla jsem si do postele. Justin si lehl vedlle mě. Objal mě.

"Dobrou" zašeptal mi do ucha.

"Dobrou" a potom jsme oba usli. 

Neobyčejný život <3 *upravování*Kde žijí příběhy. Začni objevovat