Nová postava

16 0 0
                                    

Frank mi vyrozprával jeho príbeh ako sa stal assasínom.

,,Takže takých ako sme my je viac?" on si povzdychol a povedal utrápene.

,,Teraz už ani nie, poznám ich možno troch alebo štyroch teda ak ešte nie sú mŕtvy."

Frank mi ešte povedal, že vidí vo mne potenciál byť silnejší než boli tí predomnou.

 Stihol som ešte Steavena doma, ktorý pracoval na projekte, ktorý sme mali robiť spolu, avšak ja som sa zdržal s Frankom tak to robil sám. Keď ten projekt bol hotový, hneď sme sa pobrali do temného lesa zistiť kto alebo čo mohlo urobiť s Kate upíra. Ako sme išli hlbšie a hlbšie do lesa, zazreli sme jednu malú chatu. Vyzerala dosť opustene a zničene. Steaven sa bez opýtania a nejakého uváženia rozhodol do nej vojsť. Samozrejme som sa za ním vydal, v obavách či sa mu nestane to čo sa stalo Kate, lebo mať dvoch upíroch na krku by bolo dosť ťažké bremeno. 

,,Vidíš niečo?" opýtal sa Steaven.

,,áno, starý televízor a akési staré cigarety na stole." 

,,Aha, pozri! Táto cigareta ešte dymí, ten kto tu je nemôže byť ďaleko." ukázal som Steavenovi na tú cigaretu a rýchlo som sa porozhliadal po okolí, či tu kto je nablízku.

,,Niekto tu ide, rýchlo sa schovajme!" mierne zvýšením hlasom na mňa prehovoril Steaven.

Ja som sa schoval do takej starej skrine, hneď vedľa dverí od kúpeľne a Steaven sa schoval za záclonu, ktorá sa nachádzala odomňa asi tri metre doprava. Dvere otvorila žena, mala asi tak 23 rokov, a išla smerom do spálne, pravdepodobne sa zbaliť, lebo som videl cez malú dierku v skrini kufor. Vyzerala, že ma dosť naponáhlo. Steaven, ako tam stál zakrytí tou záclonou, sa pošmykol a spadol na zem. Žena sa okamžite premiestnila zo spálne do obývacej miestnosti a chytila Steavena pod krk. Zodvihla ho asi pol metra nad zemou jednou rukou, čo sa mi zdalo dosť nereálne nakoľko mal Steaven asi 75 kíl a ona tak 65 možno menej. Vybehol som zo skrine, zo zadu som podkopol tú ženu čo ho držala, a rýchlo sa rozutekal smerom von z chaty. Dvere sa nám však zatvorili pred nosom. Steaven ich skúšal otvoriť no nešlo to. Otočili sme sa smerom na tú ženu.

,,Ako si to urobila?" opýtal som sa.

,,Toto si sa ma opýtať nechcel, spýtaj sa ešte raz." nevedel som, čo sa mám opýtať, tak sa opýtal Steaven.

,,Kto si?" žena sa usmiala.

,,Volám sa Emily a som čarodejka." pozrel som sa na Steavena a on sa pozrel na mňa.

,,Daryl, ja tu nechcem zomrieť." ,,Nešaškuj, nikto tu neumrie." dodal som Steavenovi nádej.

,,Prečo ste prišli do mojej chaty? Rodičia vás neučili slušného správania?" pozrel som sa opeť na ňu.

,,Prišli sme sem hľadať odpovede."

,,Odpovede? A načo?" Porozprával som jej príbeh čo sa stalo Kate.

,,Upírstvo sa vyliečiť nedá, sklamem ťa, ale dá sa to potlačiť chcenie krvi. Síce to nezmizne úplne, ale dá sa to obmedziť na minimum, aby nezabíjala ľudí."

,,Ako, ako sa to dá?" radostne som sa opýtal.

,,Ona to musí zvládnuť sama to potlačiť, vy jej s tým nepomôžete, stačí keď budete držať pri nej. Ak to nezvládne kontrolovať tak mate vážny problém."

,,Myslíš tých mužoch v čiernych vytuningovaných autách?" opýtal som sa, kedže som stále nevedel kto boli tí muži.

,,Ak ste ich už stretli, a nezabili Kate, čo ich zastavilo?" začala rozmýšľať a pozrela na mňa.

,,To ty!" vykríkla, ,,to ty si ich zastavil." 

,,Ako?" opýtal som sa.

,,Oni vedeli kto si, oni vedeli, že si assasin, a preto po nej nešli, ale prídu si po ňu, či už to teraz alebo neskor, musíte byť na to pripravený." ešte som sa jej chcel opýtať, že ako ich zastavím, keď som sám, ale skôr ako som to stihol sa vyparila preč a nechala otvorené dvere. 

V diaľke sme zazreli tých mužov čo chceli Kate, tak sme sa rozbehli iným smerom od nich. Schovali sme sa ku skale a pozorovali, čo tí chlapi majú v úmysle. Vystúpili zo štvorkoliek a začali na tú starú chatu strieľať. Keď videli, že to nemohol nikto prežiť, aj keď tam nikto nebol, oni to však nevedeli, tam hodili granát a chata behom sekundy zmizla. Pravdepodobne išli po Emily, ale nevedeli sme prečo. 

Ja-LegendaWhere stories live. Discover now