⋆➊⋆

20 2 0
                                    




"Dámy a pánové! Jménem naší společnosti DAWN, Vás zde srdečně vítám. Dnes jsme tu sešly, na základě velmi důležitého oznámení. Samozřejmě, abych nezapomněl, také oslavili 138leté výročí od založení naší podle mého názoru úspěšné společnosti."

"Uplynulo 20 let od mého jmenování ředitelem. Byly to ty nejlepší roky mého života, DAWN byl doslova mým druhým domovem. Bohužel, každá životní fáze jednoho dne končí. Pro mne je dnešek tímto dnem a jsem vděčný za každý okamžik strávený ve společnosti úžasných lidí. Rád poděkoval všem za podporu a pomoc." Adam Pierce děkovně nazdvihl sklenici s alkoholem a přiložil si ji rtům. Davem lidí se rozezněl potlesk a na tváři, teď už bývalého CEO se objevil vděčný úsměv.

Adam se rozhlédl se po zaplněném sále, navazující oční kontakt se svou dcerou. Jediné, v co dívka doufala bylo, aby její otec neudělal přesně to, co se chystal udělat. "Rozhodl jsem se, předat vedení společnosti, do rukou mého nástupce. Moje volba byla už od začátku jasná a tou je-" Adam se zastavil uprostřed věty sál okamžitě ztichl a zaplnil napětím. Leně projel mráz po zádech, jestli jí tohle otec udělá tak- "moje nejstarší dcera Lena Alexandra Pierce" s laskavým úsměvem navázal oční kontakt s hnědovlasou dívkou, v jeho očích byla vidět slabá naděje. Doufal, že si přes všechno své rozhodnutí ještě rozmyslela.

Lena nemohla uvěřit svým uším, její otec znovu nerespektoval její přání, a to Lenu zklamalo. Za to Adam spoléhal na jednu věc, že Lena nebude schopná před tolika lidmi jeho 'nabídku' odmítnout, ale to se pletl. Lena nasadila svůj nejlepší falešný úsměv, procházejíc shlukem 'boháčů' směrem k obdélníkovému jevišti. Všechny oči včetně těch jejího otce, byly přilepené na ní, Lenu pomalu zaléval pocit nervozity. Čím víc se blížila tím byl větší, kdo by jen tak dokázal odmítnout takovou nabídku před stovkami lidí? S mírně sklopenou hlavou, došla rychlím krokem, až ke svému otci. Adam s nervózním úsměvem odstoupil a pobídl dívku k mikrofonu.

Nádech... Výdech... Věř si Leno... Opakovala si v duchu zelenooká dívka. Hluboce se nadechla a spustila svou co nejvíce vhodnou 'řeč' "Dobrý večer dámy a pánové. Chtěla bych Vám poděkovat za tuto hojnou účast v tento významný den." zatím to jde dobře pomyslela si. Nervózně polkla, otáčející se na svého otce, který měl oči plné naděje? Leně bylo víc než líto, že musí takové oznámení udělat veřejně. Třeba si její otec konečně uvědomí, že to není nic pro ni. "Už od svého raného věku, jsem trávila skoro všechny volně dny v rodinné společnosti, se svým otcem, učením se všeho potřebného k její správě a vedení. Musím přiznat, že jsem opravdu ohromená, co můj otec za všechen ten čas dokázal. Jsem víc, než vděčná za šanci vidět to co mnozí lidé možná nikdy neuvidí. Přesto všechno jsem věděla, že to není pro mne, proto tuhle nabídku musím odmítnout. Mrzí mě to tati..." zašeptala poslední část, aby ji mohl slyšet jen on.

Lena sestoupila co nejrychleji z pódia, nechávajíc svého raněného otce na pódiu. V tu chvíli jí nezáleželo, co se o ní bude říkat, nemohla přece dělat celý život něco co jí nepřinese štěstí, nebo ano? Adam, který zůstal stát nehnutě před shlukem šokovaných lidí se zklamaným výrazem na tváři měl, ale zároveň pro svou dceru jakési pochopení. Věděl, že jejím snem bylo něco úplně rozdílného od vedení gigantické společnosti. Samozřejmě měl záložního zástupce, kdyby Lena i přes všechnu jeho snahu odmítla. Adam přistoupil zpátky k mikrofonu, opět navazující oční kontakt se shlukem 'boháčů'. "Ehm, vypadá to, že přistoupím k druhému nástupci, kterého jsem si vybral..." nahodil slabý, určitě trochu falešný úsměv a pokračoval.

Osvětlenými ulice mířila Lena do své 'rezidence', která byla nedaleko rodinné společnosti. Po tváři jí pomalu stékaly slzy, kterých si všimla až když ucítila slanou chuť na rtech. Rychle je setřela, než si toho mohl někdo všimnout. Po chvíli kupodivu poklidné chůze se Lenin 'telefon' (vypadající spíš jako sklíčko) rozsvítil signalizující nová upozornění. Otevřela je a šokem se jí zastavilo srdce. Ne jenom, že jí byl plný internet, ale její bratr se stane novým CEO jejich společnosti.

Dostali jste se na konec publikovaných kapitol.

⏰ Poslední aktualizace: Sep 07, 2018 ⏰

Přidej si tento příběh do své knihovny, abys byl/a informován/a o nových kapitolách!

D.A.I.A - PokušeníKde žijí příběhy. Začni objevovat