25

136 9 0
                                    


,,Tak se mějte hezky!" křiknu ze dveří na své rodiče a vydám se na cestu k autobusu.

O víkendu se toho dost stalo. S Jenn jsme přistihli Darrena, jak si kupuje drogy od neznámého člověka a dohodli jsme se, že to budeme držet v tajnosti.
A to jsem v ten samý den šla na rande s Viktorem.
Zdál se být nervózní, možná byl ale.. Určitě né proto, protože byl na rande. Něco se s ním děje ale nevím jak to mám zjistit.

Z mých hlubokých myšlenek mě vytrhne záblesk před očima a silný náraz. Co se to stalo? Ukrutná bolest projela mým tělem. Pak už si pamatuju jenom bílé světlo.

• • •

Z pohledu Viktora:

Rozhodl jsem se, že dneska pojedu do školy autem. Nějak jsem neměl náladu na to, jít na autobus. Sebral jsem klíčky a práskl za sebou vchodovými dveřmi.
Můžu zavolat Alex, jestli nechce svést. Napadlo mě a tak jsem vytáhl mobil a našel Alexňino číslo. Po pár vytáčení jsem to vzdal a nastartoval motor.
Nejspíš už jede v busu. Pomyslím si.

Až nečekaně rychle jsem se dostal na parkoviště u školy. Zamknu auto a s batohem pověšeným na jednom rameni, kráčím k partičce kluků. Tyler, Jason, Owen a Liam.

Tyler je typickej chiller. Nic ho netíží, holky za ním běhají a jeho největší zálibou je fotbal.
Jason je jako náš táta. Všechny nás hlídá, někdy je až moc starostlivej a je stejně tak zamilovanej do fotbalu, jako my všichni.
Owen.. Toho zná snad celá škola. Největší průserář, zároveň je dost chytrej a tak trochu sukničkář. Trochu víc..
A nakonec Liam, hodnej kluk. Občas umí totálně vytočit ale ví jak se chovat k holce a toho si cením. Je prostě jako můj brácha.

Když k nim dorazím, se všema se pozdravím něco na styl "nazdar brácho".
Naše debata začíná fotbalem a většinou končí holkama. Společně se pak vydáme ke skříním a nakonec každej na svou hodinu. Já s Liamem jdeme na ájinu, kde se, jako vždycky, potkáme s Alex a Jennifer.
,,Aho-" nestihnu to ani doříct a už si všímám, že Alex nesedí na svém místě.
,,Kde je?" zeptám se ale namísto odpovědi vydím jenom zničený výraz Jenn jak kouká do mobilu, na kterém bliká právě ukončený hovor s Alexňinou mámou. Liam hned zareaguje a posadí se vedle Jenn.
,,Co se stalo?" zeptá se poněkud nervózně. Jenn otevře pusu, jako by chtěla odpovědět ale namísto toho, se rozbrečí. Liam jí hned začne konejšit a já, nevědíc co se děje, usednu do lavice za nimi.
,,Zlato, musíš mi říct co se děje." naléhá na ní Liam a podává kapesník uplakané Jennifer.
,,Alex.. Ona..." vzlykne.
,,Co je s Alex?" vykulím oči.
,,Ona.. Je v nemocnici." podívá se na mě.
,,někdo jí srazil!" vydechne.

Od začátku spolu✓ | OPRAVAWhere stories live. Discover now