Capitolul 6.

23 3 0
                                    


Peste doua zile este Ajunul Craciunui. Eu si Theo urma sa facem schimb de cadouri si sa ne uitam la un film in camera mea. Freddie si Darcy aveau o intalnire romantica pe acoperisul hotelului, chiar daca mie mi se parea ca o sa inghete de frig. Erau asa de fericiti ca erau impreuna asa ca am decis sa nu le stric dispozitia.

Toti 5 eram asezati la o masa rotunda din restaurant si ne asteptam micul dejun. Eram adormiti si morocanosi asa ca nimeni nu zicea nimic.

„Hey! In Ajunul Craciunului se va face o petrecere aici cu toti cei cazati in hotel." Theo sparge linistea uitandu-se la un afis de langa usa care ducea inapoi in lobby.

„Noi avem intalnire. " zice Darcy si zambeste spre Freddie.

„Dakota? Gail?" inteaba asteptandu-ne raspunsul.

Sa imi petrec seara de Ajun in camera mancand chipsuri si uitandu-ma la „Singur Acasa" sau sa stau la o petrecere cu oricine o mai fi in hotelul asta? Oare ce m-ar face sa nu sar de la balcon?

„Nu. O sa stau in camera mea." Zic si imi asez capul pe brate, parca culcandu-ma pe masa.

„Haide Dakota! O sa te distrezi de minune. Sunt sigur ca o sa iti placa. Mai ales ca o sa fim si noi doi" aud vocea lui Gail si ma ridic surprinsa. Si-a idepartat privirea de la mine si si-a reluat fata serioasa.

Era atat de brusc. El chiar voia sa vin la petrecerea asta oribila. Poate ca relatia noastra s-a schimbat aseara cand mi-a spus secretul lui.

Cum ii raspund? Toti se uita la mine si asteapta. Lejer. Suntem prieteni. Intr-un fel.

„Daca tot ma vrei asa de mult acolo." Zic si il inghiontesc in umar.

Doamne! Ce e cu mine? A fost asa de jalnic. Macar daca nu il atingeam era mai putin stanjenitor.

Darcy incepe sa rada si baietii o urmeaza. Incep sa rad si eu cu ei ca sa nu para ciudat, dar simseam in adancul meu cat de fortat este si speram ca niemeni sa nu isi dea seama.

Ii multumesc din priviri lui Darcy si aceasta doar da usor din cap ca si cum ar intelege.

~ ~ ~

„Trebuie sa mergem sa cumparam cadouri. Si rochii pentru intalnirea mea si petrecerea ta." Zice Darcy cautandu-si haine prin valiza.

„Stii vreun mall prin apropiere macar?" intreb si incep sa imi trag colantii negrii pe mine.

„Da. Eu si Freddie ne-am mai plimbat cu masina acum cateva zile cand ai stat toata ziua in restaurant." Zice si isi trage un pulover albastru peste cap.

Termin sa ma imbrac si imi pun in picioare botinele negre cu toc.

Am luat masina lui Theo si in jumatate de ora am ajuns la mall.

Totul era imens si impanzit cu decoratiuni rosii de Craciun si zapada altificiala. Oamenii alergau de colo- colo prin magazine probabil cautand cadouri de ultim moment. Exact ce urma si noi sa facem.

Ne-am plimbat prin o multime de magazine de la haine pana la electronice si intr-un final ne-am decis la cadouri. Baietii sunt totusii fiii unor foste vedete internationale. Aveau cam tot ce isi puteau dori.

„Hai sa mancam si dupa mergem sa cautam rochii." Zic si Darcy ma urmeaza prin mall.

Am ratacit pe culuoare cateva minute pana cand am vazut restaurantele si mesele pline de persoane.

Am cumparat amandoua mancarea si ne-am indreptat spre o masa libera din acea zona.

Mancam si vorbeam despre nimicuri, razand din cand in cand pana cand Darcy a devenit serioasa si si-a pus sucul inapoi pe tava.

„Hey, D. As vrea sa te intreb ceva." zice speriata si incepe sa isi trosneasca degetele de la maini.

Face asta doar cand este emotioanata. Mima incet cu buzele numarul de trosnituri auzite. Cand am auzit a zecea trosnitura aceasta si-a atintit inapoi priviriea spre mine si se vedea in ochii ei inocenti ca ii era frica sa ma intrebe.

„Simti ceva pentru Gail?" intreaba repede si mi se opreste in gat o bucatica de pui. Tusesc de cateva ori pana cand reusesc sa o inghit si beau repede o gura de suc.

„Ce? Darcy! De ce ai intreba asta?"

Era absolut evident de ce intreba asta. Ea stia cum ma comportam la 14 ani cand imi placea de Gail. Faceam glume proaste, ma inroseam cand vorbea cu mine si mereu exista tensiunea asta extenuanta cand erai in jurul nostru. Era clar ca asta se intampla iar.

„Te rog, doar spune-mi. Stii ca n-am sa te judec." Zice si imi strange mana stanga in mainile ei firave. Stiu ca nu o va face daca ii zic.

„Nu stiu, sicer." Expir frustata si ma sprijin de spatarul scaunului. „Adica evident ca simt ceva, dar e asa de complicat." Oftez si imi acopar fata cu mainile.

Dupa noaptea trecuta am simtit numai gauri in stomac si roseata in obraji cand ma gandeam la el sau cand il vedeam.

„Bine. Dar daca vrei sa vorbesti dupa ce iti dai seama, sa nu eziti sa imi spui pentru ca altfel o sa ma supar." Ma avertizeaza cu degetul si incepe sa chicoteasca spre final.

Am continuat sa facem cumparaturi. Am reusit sa ii cumpar lui Darcy un cadou cat timp ea se mai uita la niste perechi de pantofi. Era deja ora 6 si trebuia sa ne pregatim de intoarcere pentru cina. Eram blocata in cabina de proba, inconjurata de o gramada de rochii in toate culorile.

„Darcy! Am obosit! Am probat, cred ca o suta de rochii si niciuna nu iti convine." Zic frustrata si im dau jos o rochie neagra cu paiete.

„Din fericire, cred ca asta e rochia!" chitaie si mi-o arunca peste usa cabinei.

Era o rochie albastru inchis. Am trecut-o peste cap si i-am inchis fermoarul lateral. In partea de sus era stramta si avea doua bretele groase, lasand un decolteu in forma de V din care mi se putea vedea conturul sanilor. In jos era lejera, pana la genunchi. Era perfecta.

„Vreu sa vad!" zice Darcy si trage perdeaua cabinei. „Wow! Arati uimitor!" tipa si ma imbratiseaza.

Ea si-a ales imediat o rochie si am iesit grabite din magazin. Eram in mall de minim 5 ore si simteam ca o sa adorm in picioare. Am ajuns inapoi la hotel si mi-am asezat frumos rochia pe umras.

O sa fie o petrecere interesanta.

Together in ThisWhere stories live. Discover now