Chapter 11.

9.7K 440 36
                                    

"I samo te je tako ostavio? Usred restorana bez ikakvog objašnjenja?" Ashley ponovi isto pitanje koje je spomenula u narednih pet minuta. Bacim se na kauč vraćajući pozornost na TV.

"Ashley na luduj, nema nikakav razlog da mi kaže gdje ide. Ja sam mu asistentica, a ne ne znam šta."

"Ali to nije u redu, tako se ponašanju seronje! Čekaj, pa on i je jedan!" Prasne na slušalicu. Mogu zamisliti njezino crveno lice koje gori od bijesa.

"Samo se opusti, Steph. Nemoj se sekirati zbog toga." Govori smirenije. Puhnem iritantno prolazeći rukom kroz kosu.

"Prava mi govori. Ti se više sekiraš oko toga nego ja." Kažem sa laganim osmijehom. Vibriranje koje dolazi sa malog stolića, navede me da prebacim pogled na njega. Na zalonu piše 'Gospodin Kingston' i odmah skočim sa kauča.

"Ashley, moram da idem. Čujemo se." Poklopim slušalicu, brzo uzmem svoj mobitel u ruke javljajući se na poziv.

"Zašto se dovraga ne javljaš? Kada te zovem ima da se odmah javiš inače ću ti staviti metak u taj tvoj mozak koji očigledno ne reagira na vrijeme da se javi na jebeni poziv!" Prasne bijesno na mene zbog čega ostanem u kratkom šoku. Zašto je sada nadrkan?

Progutam knedlu i kimnem. Uh, kvragu, ne vidi me. "O-oprostite." Promucam nervozno.

"Sada bi te najradije... ugh samo se pojavi u tvrtki. Želim da se pojaviš ondje za manje od petnaest minuta inače si mrtva." Prekine poziv ostavljajući me potpuno zbunjenu, ali više uplašenu. Zašto da dođem ondje u deset sati navečer? Brzinski zovem taksi da dođe ispred moga stana dok trčim u sobu kako bi našla nešto za nositi. Pobogu, deset je sati navečer onda sigurno neće nikoga biti u tvrtki. Izvučem crnu kožnu jaknu koju obučem zajedno sa crnim tajicama i crnom majcom dugih rukava. Na noge navučem bijele starke, stvarno me ne zanima kako izgledam. Jednostavno ću mu reći da sam zaspala i da nisam imala vremena za sređivanje, što je i istina. Maknem kosu iz neuredne pundže i samo prođem par puta rukom kroz nju. Možda izgledam kao da sam se upravo ustala, ali stvarno me nije briga.

Usprkos tome što kasnim dobrih pet minuta, uzmem vrijeme da se zahvalim ljubaznom taksisti koji je odlučno odbio da primi moj novac. Uputim mu zadnji osmijeh i izađem van iz taksija. Brzim korakom potrčim prema ulazu zgrade ispred kojega se nalazi čuvar.

"Dobra večer." Zadihano pozdravljam u namjeri da uđem unutra, ali me njegova ruka oko moga pasa spriječi.

"Gdje ti misliš da ideš?" Upita podignuvši obrvu.

"Zvao me je gospodin Kingston da dođem ovdje. Ja sam Stephanie, njegova asistentica." Pojasnim malo prebrzo jer vrijeme samo teče. Ne smijem ga naljutiti još više nego što već je.

"Oh, oprostite, nisam znao. Gospodin Kingston je u svome uredu." Neugodno pročisti grlo i odmakne ruke s mene.

"Sve je u redu, samo ste radili svoj posao. Doviđenja." Začujem njegov glas kako me natrag pozdravlja, ali sam se samo uputila prema liftu. Već ionako dosta debelo kasnim. Uđem u lift i poput ludače počnem neprestano stiskati tipku dvadeset.
Sva nervozna, nađem se ispred njegova ureda. Pokucam par puta i kada čujem njegov glas kako mi grubo govori da uđem, to i napravim.

"Dobra večer." Kažem tiho kada zatvorim vrata. Okrene se prema meni odmjeravajući me od glave do pete. Sigurno je očekivao da ću se pojaviti u suknji ili nekoj haljeni.

"Sve je samo ne dobra." Promrmlja ispod daha vraćajući pozornost na papire u njegovim rukama. Ovo je prvi put da ga vidim ovako obučenog. Nosi crne traperice i crnu majica kratkih rukava, a crna kosa mu je razburušena. Izgleda dosta drugačije ovako nego kada je u odijelu.

The Mafia BossWhere stories live. Discover now