Fredag 03.02

350 0 0
                                    


På kjøkkenet i kollektivet 18.35 

Even: Du vet at jeg elsker deg sant?
Isak: ... Ja? og jeg elsker deg også!
Even: Jeg vet baby, men det er en ting vi må prate om!
Prate om? Tenkte Isak, han kjente noe frøs i magen på ham. I hodet fløy det i løpet av et nanosekund rundt tusenvis av tanker. Isak: Hva da? Han høres usikker ut i stemmen, han er forvirret. Even sitter på andre siden av kjøkkenbordet og smiler, noe som forvirrer Isak enda mer. Even fortsetter å stille kryptiske spørsmål, og Isak skjønner virkelig ikke hva han vil.
Even: Du vet at jeg vil være sammen med deg hele tiden og synes at 4cm mellom oss er alt for mye sant? Even smiler fremdeles ertende til Isak over bordet.
Isak: Er 4cm for mye?
Even: Aalt for mye!
Isak smiler, han tviler egentlig nå på at det Even skal si er veldig farlig. Isak blir heller med på leken hans. Klumpen er løst opp i tusen sommerfugler . Han klarer ikke å være bekymra når Even sitter smilende på den andre siden og stiller tullete spørsmål som ikke gir noe mening.?
Even: Du vet det er jo februar?
Isak: Ja
Even: og det er vinter?
Isak: Ja..
Even: og om vinteren er det kaldt?
Isak: Ja..
Even: Også sover jeg sammen med en fyr om natta som knabber hele dyna. Even gliser til Isak, og Isak begynte å skjønne hva dette dreier seg om.
Det som er, er det at han er så jævlig søt når han ligger krølla inn i dynen at jeg hakke hjerte til å ta den fra n. Derfor må vi på shopping.
Isak: Dyneshopping da?
Even: Jepp dyneshopping. Even gliser. Du og Eskild har jo inva til vors og lovet meg vekk som pizzakokk så vi må gå nå!
Even bøyer seg ned å kysser Isak.
Even: Kjapp deg a!

KID interiør 19.05

Isak føler seg veldig utilpass. Han står midt mellom reoler med telysholdere, gardiner og pynteputer. Pynteputer lissom, hva var greia med det? Even beina rett bort til soveromsavdelinga og Isak dilta etter. Selv blant dundyner og fiberputer var Even helt tilpass og sjarmerte ekspeditøren i senk.
Even: Kom da Isak! Isak fant ut at det var best å bidra til at de fortest mulig kom seg ut igjen av denne butikken.

10 minutter seinere gikk de hånd i hånd ut av butikken. Even med en pose med en stor dundyne i og to sett sengetøy.
Isak: Du hadde jo ikke trengt å kjøpe to?
Even: Det går fint, fikk noe penger av mamma for hun var redd for at jeg bidro for lite. Even gliste til Isak og kysset han på kinnet.
Even: Så jeg valgte å bruke dem på interiør til kollektivet jeg!
Isak måtte le, men han var glad for at Even skulle slippe å fryse om natten.
Even: Du kan ta det helt med ro, selv om dyna er større har jeg ikke tenkt å sove noe lenger vekke fra deg ass.
Isak gir Even et raskt kyss. Hånd i hånd går de gjennom Oslos gater i den kalde februarkvelden. Eneste de nå har igjen er et lite stopp innom butikken for å kjøpe øl og Cayennepepper til Pizzaen!

Kollektivet fredag 20.20

Gutta er kommet og pizzaen er satt på bordet. Even, Isak, Magnus, Mahdi og Jonas sitter og spiser pizza og drikker øl til 90-talls hiphop. Eskild er alt for stressa til å spise. Han går rundt seg selv og tenner duftlys og retter på puter. Mattis skal komme og gjengen er litt redd for at stakkars Eskild skal flippe helt ut før han dukker opp. Eskild er forelska. På ordentlig, og det virker ikke som han helt vet hvordan han skal forholde seg til akkurat det.
Even: Kom å spis da Eskild, det hjelper ikke å gå rundt som en hodeløs kylling. Det er kjempefint her.
Eskild setter seg ned, tar en slurk av vinen sin og to tygg av pizzaen. Før gutta har rukket å blunke er Eskild forsvunnet ut på badet.
Noora er hos Eva og spiser Tapas, de og resten av jentene kommer litt seinere.
Dette er noe son stresser Magnus litt.
Magnus: Jeg har tenkt å prøve igjen!
Jonas: Prøve igjen på hva da?
Jonas ser noe uforståelig på Magnus.
Magnus: Å gå ned på Vilde!
Magnus sikter til det forrige forsøket som ikke gikk særlig bra. Han har skjønt at Even og Isak ikke var gutta til å spørre om råd på det området og velger å grille Jonas istedenfor.
Even: Funka ikke desp til nytt nivå?
Mahdi og Isak ler.
Mahdi: Mags ta det litt rolig, hvis du skal være mer desp nå kommer du jo til å kle av Vilde og bare sette igang!
Isak ser på Even. Han legger hånden på låret hans og smiler. Isak er glad han slipper problematikken til Mags. Han kjenner hver millimeter av Evens kropp, og vet nøyaktig hva han skal gjøre. Isak kjenner blodet bruse i hele kroppen av bare tanken. Tankene hans blir brått avbrutt av en fremdeles like stresset Eskild.
Eskild: Ingen promping på badet nå! Eskild tar en stor slurk av vinen sin og fryser til når det ringer på døren..

Kollektivet kl 22.45

Stemningen er god. Eskild har enda ikke landa, men Mattis ser på Eskild bøtte ned hvitvin med stjerner i øynene. Det er svært tydelig at Mattis er minst like begeistra for Eskild. En annen som drikker seg til motet er Magnus. Han har vært helt frynsete i kantene siden Vilde kom inn døra. Det Magnus ikke er oppmerksom på er de små blikkene Vilde hele tiden sender i Mags retning.
Isak: Mags du er så sjukt dårlig til å tolke signaler!
Even smiler for seg selv og tenker at Isak er ikke akkurat noe bedre.
Magnus: Hva mener du?
Even: Magnus, du sitter jo her mens Vilde sitter på andre siden av rommet og konstant kikker bort på deg.
Magnus: Serr?
Jonas: Har du ikke merka det?! Du er så noobs Mags.
Mahdi: Gå bort til henne da!
Magnus heller i seg resten av ølen. Han setter kursen mot Vilde som har oppdaget han, og som sitter og smiler.
Isak: Fikser han det? Isak ser spørrende på de andre gutta.
Even: Han må bare være desp, så går det bra! De ler og prater videre. Even tar Isaks hånd og klemmer den. Han ser Isak inn i øynene og Evens munn finner Isaks. Tungene deres leker med hverandre, helt til de blir avbrutt..
Jonas: Get a room da!
Even: Vi har et rom vi, men vi har ikke tenkt å gå dit helt enda. Han kikker lurt på Isak, og vet at han også gleder seg til å legge seg seinere.
Mahdi ler, og mens Even og Isak kikker på stjernene i hverandres øyne, prater han og Jonas videre om hun digge i tredje.

Eskild slapper tydeligvis mer av borti den ene enden av stua, idag er det nemlig hans ansikt det ikke går an å se.

Vilde er havnet på fanget til Magnus, og Mags ser i retning gutta og gliser fornøyd.

De andre danser, drikker, synger og ler.

lørdag 4. februar kl 01.22 

Ute i Oslos gater traver festglade mennesker frem og tilbake under lysende gatelykter. I kollektivet er det blitt merkbart stillere. Noen er dratt og andre har blitt. 

Isak har tatt av sengetøyet og tømmer innholdet i posen fra KID interiør på senga. Han åpner en pakke sengetøy og prøver å manøvrere dyna inn i trekket. Han hører en som ler i bakgrunnen. Isak snur seg og ser at Even stå i døråpningen.
Isak: Står du å ser på meg? Even står lent inntil dørkarmen. Med bustete hår, brede skuldre og er fantastisk smil. Even har ingenting annet enn boxershorts på seg. Isak kjenner han blir skjelven av å se på ham. Han kjenner blodet bruse av forelskelse, opphisselse og alkohol. Eskild blanda noen drinker som må ha vært beregna på gorillaer og ikke mennesker, og det merkes. Isak er rimelig sikker på at Even fikk i seg noe av gorillabrygget til Eskild han også.
Even: Trenger du hjelp?
Isak: Hva tror du? Jeg synes dette er vanskelig med en vanlig dyne, men med denne er det jo helt umulig!
Even ser på Isak og det komplette kaos av puter, laken, dyne og dynetrekk. Han ler, men kommer kjæresten til unnsetning. Mens de holder i hver sin ende og rister dyna på plass, hører de musikk fra Eskilds rom. Det er Elton Johns "Circle of life" og de vet begge to nøyaktig hva det betyr.
Even kaster den ferdige dyna på senga og dytter Isak ned oppå den. Isak ligger flirende oppå dyna "Du synes ikke det er litt turn off med den musikken, når du vet hva som skjer der inne?" Isak peker i retning Eskilds rom.
Even: Kanskje, men vet ikke om jeg klarer å holde meg unna deg likevel. Even hjelper Isak av med t-skjorten og holder rundt gutten han elsker. Han kysser Isak, først på pannen, så på kinnet før han til slutt finner leppene hans. Even kysser Isak lidenskapelig, men ikke hardt. Fingrene hans beveger seg opp og ned på ryggen til Isak, sveiper så vidt rompa hans og så opp igjen. Even ligger med hodet på puta som ikke lenger er blå, men som er blitt grå og hvit. Isaks pute er også grå og hvit, men akkurat nå er den tom. Isak ligger på Evens bare bryst og har begravd nesa i halsgropen hans. Even stryker Isak på ryggen med jevn takt. Musikken i naborommet har endret seg til "Can you feel the love tonight" Og det er akkurat det to gutter kan denne kalde februarnatta. To gutter sovende tett inntil hverandre under én stor dyne, ... og i natt skal ingen av dem fryse.

Isak & Even etter sesong 3Where stories live. Discover now