Hoofdstuk 3: nieuwe wapens

1.6K 76 30
                                    

Hoofdstuk 3

De volgende ochtend schrok ik opeens wakker van een opvliegende vogel. Ik was meteen wakker. Ik merkte dat ik mijn boog in mijn hand had, dus ik legde meteen een pijl aan. Ik scande de omgeving door een rondje te draaien in mijn boom. Toen er niemand bleek te zijn, deed ik de pijl terug in de koker en hield ik de boog iets anders vast. Ik pakte mijn slaapzak en liep weer terug naar het huisje. Toen ik naar binnen liep, zag ik Will iets doen. ‘Goedemorgen’ zei ik vrolijk. ‘Lekker buiten geslapen?’ was zijn reactie. Ik bloosde een beetje. ‘Tja, ik voelde me een beetje opgesloten, denk ik. En aangezien ik niet in een kamer en of bed heb geslapen de afgelopen 5 jaar ben ik er niet echt aan gewend. En ik miste de maan en de sterren’ zei ik. ‘Oké dan’ zei Will alleen maar. Ik liep snel mijn kamer in en legde mijn spullen terug. Toen ging ik kijken wat Will aan het doen was. Toen ik naast hem stond, zag ik hem nog net de laatste hand aan een boog leggen. Ik keek even naar het wapen. Het zag er beter uit dan mijn boog. Dat is iets wat zeker is. ‘Dit word jouw wapen’ zei Will. Ik knikte. Ik keek nog eens goed, en ik zag dat het allemaal repen hout waren die op elkaar waren geplakt zodat er een ronding ontstond, maar de punten bogen net de andere kant op. Het was zeker een erg mooi wapen.

Will legde er nog een koker met pijlen naast. ‘Dit zijn je pijlen’ zei hij. Ik pakte een pijl uit de koker en bestudeerde hem voor een moment. Er was een groot verschil met mijn pijlen. Die van mij waren met een scherpe metalen punt en een soort van veertjes aan het eind. Deze pijl had een soort weerhaakje aan de voorkant en veren aan het einde. Ook was de pijl perfect in balans. Iets wat mij nog nooit was gelukt. Alsof Will mijn gedachtes kon lezen, zei hij: ‘Het is erg moeilijk om hem perfect in balans te krijgen, maar dat zul je ook allemaal gaan leren. Ook zul je met andere wapens te maken krijgen, zoals een dubbele schede met messen erin en twee zwaargewichten. Maar nu wil ik dat je gaat oefenen met deze boog en de pijlen. De boog zal meer kracht geven aan pijlen dan je gewend bent. En oh ja, het is een recurve boog. Vat het niet verkeerd op, maar een meisje van 15 is minder sterk en lang dan een 15 jarige jongen. Daarom krijg je dus deze en geen strijdboog zoals ik nu heb. Maar als je er klaar voor bent, zul je die ook krijgen’ vertelde Will me. ‘Als het beter voelt, ik begon ook met een recurve boog’ zei hij. Ik keek hem aan. En toen wist ik niet wat ik moest zeggen. ‘Kom op, we moeten nog oefenen!’ zei Will. Ik wist ondertussen dat we voor jij stond, maar dat zei ik niet hardop.

‘Mag ik schieten?’ vroeg ik. ‘Als je denkt dat je daar klaar voor bent…’ zei Will. In mijn hoofd ging alles na wat ik wist over boogschieten. Armbeschermer om mijn linkerarm te beschermen tegen de terugslag van de pees had ik al heel lang. Boog en pijlen zijn aanwezig. Toen wist ik niet meer of er nog iets anders was, dus ik zocht dus maar een goede plek uit waarop ik kon schieten. We stonden bij de rand van het bos, in een soort weilandje. Daar stonden een paar schietschijven in. Ik zocht de middelste uit, pakte een pijl, spande de boog, legde aan,  trok de pijl naar achter van uit mijn schouders en eigenlijk mijn hele bovenlijf, paste mijn richting nog een beetje aan en ik liet los. De pijl zoefde door de lucht. Zoals Will al had gezegd, had deze boog veel meer kracht. Daardoor schoot ik niet in de roos, maar twee ringen daarnaast. De terugslag van de pees was geen probleem. Ik keek naar Will. Ik zag nog net een glimlachje voordat hij weer serieus deed. Had ik hem echt gezien, of was het mijn verbeelding? Nee, Will had echt gelachen, ik wist het zeker. ‘Armbeschermers zijn erg handig’ zei hij. Ik keek hem aan. ‘Dat is zeker waar’ zei ik met een glimlach. ‘En nu oefenen!’ beval hij, en ik begon te schieten.

***

  

Naast het oefenen met pijl en boog, had Will me ook nog, zoals gezegd, een dubbele schede met een Saksisch mes en een werpmes gegeven, en twee bronzen zwaargewichten. Daarmee was ik ook volop aan het oefenen. Ik trainde vooral met de messen en de zwaargewichten. Aangezien ik al best goed schoot, besloot ik dat ik de andere vaardigheden ook op dat niveau moest zien te krijgen, voordat ik mijn boogschut kunsten te ver zou ontwikkelen. Over andere vaardigheden gesproken, het was tijd voor mijn les sluipen. Ik volgde Will nauwkeurig met mijn ogen terwijl hij een stuk open vlakte van 10 meter overbrugde. Hij sloop van schaduw naar schaduw. Toen stond hij stil en draaide zich om. Ik probeerde om het na te doen, en dat lukte ook nog wel aardig. Ik had immers meer tijd in een boom doorgemaakt dan op de grond. Langzaam gingen we richting de bosrand. En toen zei Will iets wat ik geweldig vond. ‘Probeer me te achtervolgen. Neem je eigen manier, alles mag. Als je maar stil en onzichtbaar bent’ zei hij. Ik knikte. Opeens begon er een zacht windje te waaien. De wind wapperde langs mijn nieuwe jagersmantel, die ik van Will had gekregen, en door mijn haar. Snel bond ik dat weer vast, en zag dat Will al onderweg was.

Van boom naar boom slingerend volgde ik Will. Er waren momenten dat ik hem voorbij ging, en dit werd afgestraft doordat Will een andere kant opging dan ik dacht dat hij ging. Daardoor moest ik weer een heel stuk terug. Niet dat dat me iets uitmaakte, want ik vond het geweldig, daar tussen de takken. Opeens stopte hij. Ik klom snel en behendig op een tak en keek vanaf een afstandje mee over zijn  schouder. We zagen een aantal voetsporen. ‘Hoeveel mannen waren het?’ vroeg Will. Ik keek eens goed. Ze hadden allemaal verschillende schoenmaten, dus dat was nog best wel makkelijk. ‘4, Will’ zei ik. Will knikte goedkeurend. Ik werd helemaal warm van binnen dankzij dit knikje. Toen volgde hij het spoor met zijn ogen. ‘Het gaat ongeveer in die richting. Met andere woorden, naar de grens van het leen’ zei Will. ‘En nu?’ vroeg ik. ‘Nu gaan we naar het kasteel en gaan we met Halt praten. Aangezien geen van ons een paard heeft op het moment is het niet zo’n goed idee om er zelf achteraan te gaan. Ik knikte en klom een beetje omlaag. Toen ik op twee meter hoogte was sprong ik evenwichtig naar beneden. Ik lande perfect op beide voeten. Toen moest ik een stil sprintje trekken, aangezien Will al weer aan het lopen was. Dit keer probeerden we niet van schaduw naar schaduw te glijden. Nee, deze keer gingen we recht op ons doel af.

***

Will klopte op de deur van een of ander appartement. Tenminste, het leek me een appartement, aangezien er niet veel kamers waren waar iemand in zat met maar een kamer. ‘Binnen’ werd er geantwoord en Will liep naar binnen, op de voet gevolgd door mij. Een man met peper en zout kleurig haar keek op van iets wat hij aan het lezen was. Hij had een baard en het leek net alsof hij dat zelf met zijn Saksische mes bijhield. Want je zag aan alles dat deze man een jager was. Dat zijn jagersmantel over zijn stoel hing, hielp ook mee. Halt, want ik had opgelet tijdens Will’s praatje, had geen emotie op zijn gezicht, totdat hij Will zag. ‘Will!’ zei hij blij. Hij stond op vanuit zijn stoel en omarmde mijn mentor. ‘Niks veranderd, zie ik?’ zei Will toen Halt hem losliet. Halt begon te glimlachen als een boer met kiespijn. Toen keek hij naar mij. ‘Leerlinge? Ik wist helemaal niet dat jij daar al aan toe was?’ zei Halt. ‘Ik ben geen leerling meer, Halt, en aangezien het geen denken is denk ik dat ik er wel aan toe ben’ zei Will. Halt knikte. ‘Dit is Allison’ zei Will als introductie. ‘Hallo’ zei ik met een glimlach. Halt keek me nog eens goed aan. Toen hij bij mijn gezicht aankwam, keek ik hem recht in zijn ogen. Die waren strak en gefocust. Toen richtte hij zich weer op Will. ‘Wat is de rede van je onverwachte bezoek?’ zei hij. ‘Ik wilde vragen of je een bende rovers voor me op wilde pakken’ zei Will, schouderophalend.

Hey jongens! Echt bedankt dat jullie dit allemaal lezen! Ik weet dat ik nog niet veel reads/readers heb, maar weet je, dat maakt niet uit. Al was er maar een iemand die dit leuk vind, ik zou nog uploaden. Voor die ene persoon, of gewoon omdat ik dit superleuk vind om te doen. En dan nu nog iets wat ik onder elk hoofdstuk zet van mijn Engelse verhalen (en omdat het niet klinkt in het Nederlands),

Please vote, comment, fan and enjoy!

Grtz

RedTears

Van leraar op leerling op leerling (Grijze Jager Fan-fic)(Boek 1)Where stories live. Discover now