08.

1.7K 107 15
                                    

kapitola osmá

--------

Liam se vyhýbal Zaynovi stejně tak jako on jemu.

Neměl by. Tedy aspoň Liam ne. Chová se jako zbabělec. Měl by se pochlapit, zamířit do kavárny a omluvit se. Ale to je ten problém, že? Je jen prachsprostým zbabělcem.

Niall naříká a pláče o poznání více. Malému blonďatému dítku chybí jeho kamarád, chybí mu Zayn. Odmlouvá a hází věcmi, doufajíc, že k tomu jeho tatínek přihlédne a vezme ho do jeho oblíbené kavárny za jeho oblíbeným člověkem na jeho oblíbený banánový muffin. Jenže Liam je tvrdohlavý a navíc k tomu ještě cítí strach.

Bojí se, že ho Zayn vyhodí a nebude s ním chtít mít nic společného. A to by Liam nepřežil, ačkoli ví, že by si to zasloužil. Ne teď, když si konečně dovolil propustit emoce na uzdě a k tmavovlasému muži si vybudoval pravé pocity.

Liam se tedy zmítá v dilematu, má-li se odhodlat a omluvit, bojovat za Zayna, jak jen to bude nutné, nebo se uzavřít do sebe a zapomenout. A ačkoli ho pokouší ta jednodušší možnost, tudíž nechat to být, ví, že ta druhá je správná i přes možnost, že by ho zničila.

--------

Zayn brečí, naříká a potom brečí ještě trošku víc. Je to vcelku patetický cyklus. Nemělo by mu tak moc záležet na osobě, s níž si vyšel pouze jedno. Jenže to je ten problém. Není to jen tak nějaká osoba, jedná se o Liama, člověka, do něhož byl zamilovaný už od střední.

Zná Liamův příběh, jeho minulost; jak ho jeho přítelkyně nechala samotného s Niallem kvůli muži o několik let starší, než byla ona sama, a věděl, že pro Liama mohl být problém někomu důvěřovat. Zayn se ale rozhodl mít trpělivost a čekat, ukázat Liamovi, že tam byl pro něj v každé situaci. Liam mu ale ublížil takovým způsobem, o němž Zayn netušil, že byl možný.

Harry a Louis mu vysvětlili, že Liam se nacházel ve stavu, jenž měl do střízlivosti kilometry daleko, když se vyspal s tím cizím chlapem. I Louis přiznal (velmi tiše), že za Liamovu přítomnost v onom klubu mohl on, že ho tam zatáhl, ačkoli byl unavený, a nabídl mu pití, i přes to, že věděl, jak moc na Liama působí i jeden panák. To musela mít na vině jeho nezkušenost s alkoholem, zapříčiněná výchovou Nialla, to ale neznamenalo, že se Zayn cítil méně ublíženě.

Takže Zayn truchlí a přepracovává se. Čeká, až Liam projde dveřmi s batoletem na boku. Dokonce i nutí Harryho péct Niallovy oblíbené banánové muffiny každý den a suroviny pro Liamovu kávu má vždy připravené předem. Liam ale nepřichází a nepřichází ani Niall, a po třech týdnech čekání Zayn ztrácí naději.

--------

Trvá to sice měsíc, ale Liam konečně dospěje k názoru, že je schopen čelit Zaynovi tváří v tvář.

Uložil Nialla do autosedačky a připoutal ho, než by se mu naskytla možnost vycouvat, a bez rozmyslu vyjede směrem ke kavárně.

Laim cítí, jak se mu potí ruce, když nese Nialla (chechtajícího se jako vždy) do kavárny, a jeho myšlenky se točí kolem všech možných a nemožných "co kdyby".

Nicméně se pokusí klidně vydechnout a konečně vejde do dveří, přičemž Nialla položí na zem. Ten neváhal a okamžitě se začal kolíbat směrem k pultu a dál do kuchyně. Liam mu v tom už chtěl zabránit a zvednout ho do vzduchu, ticho ale protrhl výkřik směrem z kuchyně, který ho donutil se tam ohlédnout. Vyšel z ní Zayn, v náruči Nialla, který se s ním štěstím mazlil.

"Chyběl jsi mi, kámo," usmál se Zayn a přiložil rty k Niallovu čelu.

"Ty mně taky! Taťkovi taky!" chechtal se Niall a ukázal na Liama u dveří, jež se zmohl pouze na polohu solného sloupu.

Zaynovi se zúžily oči a odklonil pohled od Liama.

"Můžeme si promluvit?" zeptal se Liam prostě se zoufalým hlasem. Zayn chtěl napůl odmítnout, ale rozmyslel si to, jakmile na rameni cítil Harryho ruku.

Zayn si povzdechl a přikývl, protože se na něj Harry tak moc usmíval. Protočil očima, když se Liamova tvář rozzářila. Nialla předal Harrymu, kterého neskutečně nadchlo, že ho drží jeho platonická láska, i když mu ji strýc Tommo ukradl. Vždy Louisovi zmáčkl tváře trošku hruběji, jen kvůli tomu.

Zayn pokýval hlavou směrem k zadním dveřím a Liam jeho vyzvání okamžitě pochopil. U dveří počkal na Zayna, než ho dožene, a jakmile se tak stalo, jeho srdce znovu bilo jako na poplach, obzvláště když si všiml Zaynových zarudlých očí. Došlo mu, že musel brečet kvůli němu.

"Omlouvám se," oznámil Liam okamžitě. "Vím, že omluva tomu nepomůže, ale mě to vážně mrzí. A chci jenom tvoje odpuštění. A možná bychom mohli začít od začátku? Prosím?"

Zayn dlouhou chvíli nic neříkal a Liamovu hlavu okamžitě začaly napadat zlé myšlenky.

"Ublížil jsi mi," prohlásil Zayn sotva slyšitelně a Liam musel napínat uši, aby jeho slova měl šance zaslechnout.

"Já vím! A upřímně mě to hrozně mrzí. Nechtěl jsem a byl jsem opilý a--"

Zayn mu okamžitě skočil do řeči: "I tak jsi mi ublížil."

A potom Liam, znám pro svou netrpělivost, jednoduše vybouchl jako sopka.

"Já vím, Zayne! Do prdele, vždyť spolu ani nejsme, tak proč to bereš tak vážně?!" zařval, okamžitě toho ale zalitoval, když viděl jak Zaynova ústa opustil vzlyk.

"Víš co, Liame?" zamumlal naštvaně, aniž by dal Liamovi čas se vzpamatovat z jeho výbuchu vzteku a omluvit se. "Jsem idiot, že? Jasně, ani nejsem spolu, nic to neznamenalo, že? Jdi do prdele." A s tím, Zayn Liama praštil do hrudníku, což ho vyvedlo z rovnováhy. Pokusil se ji znovu a najít a pozoroval Zayna, jak odchází se smutným zamračením.

sweater swap ➳ ziam au (CZ překlad)Where stories live. Discover now