05.

1.8K 123 13
                                    

kapitola pátá

--------

"Ahoj!" naklonil se Liam přes pult s úsměvem. "Dlouho jsme spolu nemluvili."

V tu chvíli byly Zaynovy problémy s dýcháním naprosto pochopitelné. Liam s ním mluvil, vedl s ním naprosto normální konverzaci, netýkající se jeho objednávky či Nialla.

"A-ahoj!" vykoktal Zayn a pokusil se to zakrýt smíchem, Liamův úšklebek mu ale sděloval, že si toho všiml. "Jo, no, měl jsem dost práce, víš?"

Ačkoli se to zdálo zcela nemožné, Liam se k Zaynovi nahnul ještě víc, až se pasem zarýval do okraje dřevěného pultu, přičemž se jeho úšklebek měnil na úsměv.

"Jo, to mě napadlo. Kdy ti končí směna?"

Zaynovo obočí vylétlo téměř až nad jeho čelo. Proč se tenhle krásný muž, do něhož byl tak dlouho zamilovaný, zajímal o jeho rozvrh? Měl snad zájem? Pozve ho snad k sobě domů, aby mu mohl udělat dobře? Sice si ráno nevyčistil zuby, ale mohl by--

Vlastní myšlenky Zayna tak naštvaly, že si ani nevšiml dvou prstů, luskajících přímo před jeho obličejem, a úsměvu na Liamově tváři. Začervenal se a zaklel, když si všiml, že jeho rudé tváře pouze rozšířily Liamův úsměv.

"Já-uh," začal Zayn, ale musel si odkašlat, aby ze sebe dostal aspoň čtyři slova. "Končím v půl pátý."

Liam se k němu naklonil ještě blíž, což Zayna donutilo přemýšlet, zda má vůbec páteř, soudě podle toho, že na pultu prakticky ležel. Lehce se nosem otřel o Zaynův, jenž najednou začal zpochybňovat, co se vůbec děje. Než ale stačil vůbec mrknout, Liam se zvedl z pultu, narovnal se a narovnal si sako.

"Dobře," zamumlal stále ještě zasněným tónem, než se vzpamatoval a opět začal mluvit, jako kdyby se nic nestalo.

"No, musím jít a vyzvednout Nialla ze školky. Brzy se uvidíme, Zayn," rozloučil se Liam s mrknutím. Ve vteřině byl pryč ze dveří a Zayn musel rychle požádat Harryho, aby mu zkontroloval pulz.

--------

Bylo už téměř půl páté, a Zayn se nehorázně těšil, až se dostane domů, dá si sprchu (a pořádně si udělá dobře, přičemž se jeho myšlenky budou soustřeďovat na kohosi určitého), zachumlá se do postele a bude sledovat opakování Modern Family. Nebo by se k tomu všemu mohl dostat, kdyby se páreček ignorantů před ním přestal muchlovat a zaplatil účet.

"Nerad vás ruším," procedil Zayn skrze zaťaté zuby, "ale musím vás požádat, aby uvolnili stůl pro další zákazníky."

Ačkoli v kavárně bylo narváno, pár stolů zůstávalo neobsazených, jenže Zayn potřeboval ukončit svou směnu co nejrychleji. Proto Zayna uklidnilo, když se kluk konečně odpoutal od své přítelkyně a zaplatil jejich útratu a arogantním úšklebkem, předtím než ji doslova odtáhl pryč z podniku.

Zayn si oddechl úlevou, uklidil po páru stůl a uklidil peníze do kasy s jistotou, že všechny zákazníky již obsloužil. Proto zatajil dech, když se zvonek nad dveřmi znovu ozval. Naštěstí se jednalo pouze o Liama (tentokrát formálněji oblečeného) a Nialla, sedícího na jeho boku s kusem papíru v buclaté ručičce.

"Ahoj, Zayne," pozdravil Liam s tím podělaným úsměvem na tváři.

"Ahoj!" dostal ze sebe Zayn a stočil pohled k Niallovi. "Čau, kámo!"

"Ahoj Zee!" zachechtal se Niall v odpověď a natahoval se směrem k Zaynovi, dokud si ho nevzal k sobě. "Zee, Ni-all něco dát!"

"Vážně? Pro koho?" pokoušel se Zayn znít překvapeně, zatímco Nialla houpal na rameni, a pokoušel se ignorovat Liamův pohled, z něhož se mu svíraly vnitřnosti.

"Plo tebe! Hloupý Zee!" zahihňal se Niall znovu a vložil papír do ruky Zaynovi. 

"Oh! Podívej se, kolik je hodin! Nebudeme tě zdržovat, když ti skončila směna! Uvidíme se později, Zayne!" rozloučil se nervózně Liam, než se Zayn vůbec stihl na papír od Nialla podívat.

"Ne-um, mně to neva-" Než ale Zayn stačil dokončit větu, Niall už nebyl v jeho náruči, ale opouštěl kavárnu s Liamem. 

Zayn nechápal, co se s Liamem děje, což ho přinutilo si hlasitě povzdechnout. Nejprve ty jeho provokace, potom arogantní úšklebky, očividná znamení, flirtovní pohled, nervózní uchechtávání, ten krásný kus chla-

Musel zhluboka vydechout, aby se uklidnil a donutil se dojít si do šatny pro věci. Posadil se na lavičku a konečně si prohlédl papír, co mu byl věnován, jenž změnil jeho zamračení na široký úsměv.

Niall nakreslil malý dům a tři postavičky, ta nejmenší na rameni té hnědovlasé se jménem Taťka. Třetí figurka, s černými vlasy, měla ruku na malé figurce pojmenované Niallovi a nad hlavou měla nápis Zen. Zayn si toužil tento obrázek pověsit na lednici a už ho málem uložil do své tašky, když si najednou všiml písmen v rohu papíru, velmi očividně psaných Liamovým nakloněným rukopisem.

Šel bys na rande s Taťkou, Zee? Aha x

sweater swap ➳ ziam au (CZ překlad)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang