κεφάλαιο 14

32 8 2
                                    

Πρέπει να μου πεις ό,τι ξέρεις Γρήγορη σε παρακαλώ...

Εκείνος την κοίταξε σκεπτικός για λίγο. Αποφάσισε τελικά να της μιλήσει.

Κοίτα η αλήθεια είναι πως γνώριζα σχεδόν από την αρχή  την ύπαρξη της Ρένας. Βασικά ήμουν μπροστά την μέρα που το ανακάλυψε ο πατέρας σου.. Είχα έρθει να σας επισκεφτώ στο σπίτι. Ήμουν το παιδί για τα θελήματα στην εταιρεία τότε και έπρεπε να του φέρω κάποια έγγραφα.........

 <<  -Καλώς το παλικάρι μου! Πέρνα μέσα.
  - Καλησπέρα κ. Δεμερτζή. Σας έφερα κάποια χαρτιά που χρειάζονται την υπογραφή σας..
  - Ναι αγόρι μου πάμε στο γραφείο μου.

Αφού τα υπέγραψε έμεινε να με κοιτάζει σκεπτικός. Φαινόταν πως κάτι τον απασχολούσε.

- Φαίνεστε προβληματισμένος..
- Ναι δυστυχώς είμαι..
- Μπορώ να σας βοηθήσω σε κάτι;
- Να με ακούσεις μόνο.. Δεν σε ξέρω αρκετό καιρό αλλά πραγματικά νιώθω πως μπορώ να σε εμπιστευτώ.
- Σας ευχαριστώ πολύ για αυτό.
- Λοιπόν..η γυναίκα με έχει τρελάνει..
- Ε τότε, η κουβέντα σηκώνει σίγουρα ποτό! >>

Γέλασε και παρήγγειλε 2 ποτήρια ουίσκι από την κουζίνα. Του έλεγα αστεία και διακωμωδούσα την όλη κατάσταση με την μητέρα σου ώστε να νιώσει κι αυτός λίγο καλύτερα. Μιλούσαμε αρκετές ώρες, αναπολούσε τα παλιά μέχρι και την πρώτη του αγάπη. Και τότε θυμήθηκε πως είχε μια φωτογραφία της φυλαγμένη στο κουτί με τα σχολικά ενθύμια. Μου το έφερε από την σοφίτα και άρχισε να ψάχνει. Και τότε βρήκε τα χαρτιά υιοθεσίας της Ρένας.. 

  Δηλαδή, ο μπαμπάς δεν είχε ιδέα πιο πριν.. , είπε σκεπτική.
  Όχι.. Φυσικά και ζήτησε εξηγήσεις από την μητέρα σου. Μεγάλος καβγάς είχε γίνει εκείνη την ημέρα. Καθόμουν στο γραφείο του κι εκείνοι λογομαχούσαν στο σαλόνι. Δεν με άφησε να φύγω. Ήθελε κάποιον να τον στηρίξει...
  Κι έπειτα;
  Έπειτα μου ανέθεσε να την βρω. Δεν ήταν και πολύ δύσκολο. Η αδερφή σου είχε έντονη προσωπικότητα και δεν περνούσε απαρατήρητη... Εκείνος πήγε να την δει αλλά τον έδιωξε.. Μου είχε ζητήσει να την έχω από κοντά για να την προσέχω και είχα καταφέρει να γίνουμε φίλοι. Το ημερολόγιο εγώ της το χάρισα στα περασμένα γενέθλιά σας..
  Είχες αναλάβει να την προσέχεις... , ψέλισε, ... και τότε πώς κατέληξε νεκρή;! Ήσουν υπεύθυνος για εκείνη και την κρέμασες! Της επιτέθηκαν, την σκότωσαν τόσο βάναυσα! Γι αυτό και ήθελες να μου παραχωρήσεις το σπίτι; Από τύψεις;!!
  Δεν είναι έτσι τα πράγματα, άδικα με κατηγορείς , της απάντησε με ήρεμη φωνή.
  Δεν το νομίζω! Εσύ φταις, ο μπαμπάς μου σ' εμπιστεύθηκε και..
  Πίστεψε με. Το θέμα είναι πως η αδερφή σου είχε μπλέξει μ' έναν τύπο που ήξερε από παλιά. Επαγγελματικά. Όμως ο τύπος ήταν ανακατεμένος με τη νύχτα και καθόλου καλή επιρροή. Της φούσκωνε τα μυαλά για λεφτά και πολυτέλειες. Την προειδοποίησα, μάλωσα μαζί της να πάψει να ασχολείται, αλλά δεν μ' άκουγε. Τότε άρχισα να τον παρακολουθώ , να ψάχνω πληροφορίες για το άτομό του αλλά.. τζίφος. Έχει πλάτες από κάποιον πολύ ισχυρό. Η Ρένα, δεν ξέρω πώς, το ανακάλυψε, τσακωθήκαμε άσχημα και μ' έδιωξε. Μέχρι που έμαθα από τις εφημερίδες τι συνέβη.. και τότε ο πατέρας σου μου είπε πως πρέπει να σε προσέχω.
  Ναι, αφού πρόσεξες τόσο τέλεια την αδερφή μου.. Πραγματικά απορώ πώς ο μπαμπάς σου έχει ακόμα εμπιστοσύνη..!
  Κοίτα, η Ρένα ήταν μπλεγμένη, ένας Θεός ξέρει σε τι. Και όταν κάποιος δεν θέλει τη βοήθειά σου, δεν γίνεται με το ζόρι. Προσπάθησα. Δεν ήθελε. Μου έκρυβε πράγματα. Τον τελευταίο καιρό φαινόταν πως κάτι την απασχολούσε. Δεν μου έλεγε όμως όσο και να την πίεζα.. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω..
  Η κοπέλα τον κοίταζε σκεφτική. Ήταν σίγουρη για την ειλικρίνειά του. Άλλωστε είχε δίκιο. Δεν μπορείς να σώσεις κάποιον που δεν θέλει να σωθεί.
  Πρέπει να μάθουμε το γιατί. Για ποιο λόγο συνέβησαν όλα αυτά. Για ποιο λόγο έμεινα μόνη μου..
  Κι εσύ πρέπει να προσέχεις. Λόγω της ομοιότητας σας μπορεί να κινδυνεύεις. Αυτοί που κυνήγησαν την Ρένα, μπορεί να έρθουν και για σένα..
  Όσο γι' αυτό..
  Τι θες να πεις;
  Κοίτα, Γρηγόρη, τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει μερικά πολύ περίεργα πράγματα...
Αποφάσισε να του πει τα πάντα. Γιατί μπορούσε να τον εμπιστευτεί. Γιατί εκείνη θα ζητούσε βοήθεια.
  

Ένα ζευγάρι κόκκινες γόβες {TYS17 Winner} {GRWattys '15 Winner}Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα