Κεφάλαιο 1

246 37 12
                                    

Κάτια. Γόνος πλούσιας οικογένειας και μοναχοκόρη, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Ο πατέρας της διαχειριζόταν μια μεγάλη χρηματοοικονομική εταιρεία. Δεν ήταν πάντοτε πλούσιος. Τα χρήματα τα είχε κληρονομήσει από έναν θείο του και θα τα ξόδευε όλα σε γυναίκες και ποτά, αν δεν υπήρχε τότε στο πλευρό του η γυναίκα του. Στην αρχή ως κολλητή του, τον έβγαζε πάντοτε από δύσκολες καταστάσεις και είχε τον τρόπο της να τον πείθει. Ποτέ δεν τον είδε φιλικά. Ήταν έξυπνη γυναίκα και φρόντιζε για τα συμφέροντά της. Έτσι όταν εκείνος κληρονόμησε τα χρήματα, τον έπεισε να τα επενδύσει. Γνώριζε οικονομικά και τον βοήθησε να αναδειχθεί σε εξαίρετο επιχειρηματία αλλά και να ανελιχθεί στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα της Αθήνας. Και τότε εκείνος κατάλαβε - ή έτσι τουλάχιστον νόμιζε - πως η γυναίκα αυτή ήταν τόσο πολύτιμη ώστε την παντρεύτηκε για να μην την χάσει ποτέ. Ό,τι λοιπόν είχε γίνει ο Δημήτρης Δεμερτζής το όφειλε στη γυναίκα του. Καρπός αυτού του ''έρωτα'' ήταν η Κάτια.

Και καθώς ήταν η μοναδική απόγονός τους και κληρονόμος δεν της χαλούσαν ποτέ χατίρι. Γι' αυτό και μέχρι τα 23 της, η Κάτια είχε τα πάντα: υψηλή μόρφωση, δικό της διαμέρισμα και αμάξι, πλούσιες φίλες κι έναν αρκετά φουσκωμένο τραπεζικό λογαριασμό για να τον διαχειριστεί όπως θέλει. Όσο για κάποιον φίλο, είχε πάντα αρκετές προτάσεις από αγόρια της ίδιας κοινωνικής τάξης με εκείνη, αλλά ήταν τόσο ιδιότροπη ώστε θεωρούσε πως κανείς δεν άξιζε να την έχει.

Βέβαια, όπως λένε, ο τροχός γυρνάει. Και μια μέρα γύρισε. Και η οικογένειά της τα έχασε όλα. Δεν έχει σημασία το πώς ή το γιατί. Θα μπορούσε να είναι μια χρεωκοπία στο χρηματιστήριο ή μια απάτη που αποκαλύφθηκε. Όπως και να χει, η ζωή της άλλαξε δραματικά. Μαζί με τα χρήματα χάθηκε όλη η πολυτέλεια που στόλιζε τις ζωές τους. Μαζί φυσικά και οι φίλοι. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο πατέρας της καταδικάστηκε και φυλακίστηκε ενώ η μητέρα της, αφού ταλαντεύτηκε ανάμεσα στην θλίψη για ό,τι έχασε και την απελπισία -ίσως και ντροπή- για την τροπή που θα έπαιρνε η ζωή της από εδώ και πέρα, αποφάσισε να δώσει ένα τέλος. Την ημέρα της κατάσχεσης της έπαυλής τους, εκείνη, αφού ήπιε ένα ποτήρι από το αγαπημένο της κρασί, φόρεσε το πιο ακριβό της φόρεμα και βούτηξε στην πισίνα. Την βρήκαν μετά από λίγο αλλά ήταν αργά. Η Κάτια δεν έκλαψε. Αντιθέτως θύμωσε πάρα πολύ με την μητέρα της που ήταν τόσο δειλή και εγωίστρια, ώστε να αφήσει την κόρη της ολομόναχη σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Η Κάτια έφυγε με μια βαλίτσα στο χέρι και όσα χρήματα είχε πάνω της. Ο τραπεζικός της λογαριασμός, το διαμέρισμα και το αυτοκίνητό της είχαν όλα κατασχεθεί. Ήξερε ότι έπρεπε να απομακρυνθεί από το μεγάλο σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει. Όμως δεν είχε κανένα μέρος για να μείνει.

Αποφάσισε μες τον πανικό της να φύγει από την Αθήνα όπου την γνώριζαν όλοι σχεδόν και να πάει στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα ήταν άγνωστη και ελεύθερη από κάθε βλέμμα υποτίμησης και λύπησης. Θα έψαχνε ίσως για κάποια δουλειά και ένα μέρος για να μείνει. Έφυγε με όσα χρήματα είχε πάνω της και με μια βαλίτσα στο χέρι. Και φυσικά τις αγαπημένες κόκκινες γόβες της που ποτέ δεν αποχωριζόταν.

Στο επόμενο κεφάλαιο, θα γνωρίσουμε και την Νατάσα, την άλλη κοπέλα της ιστορίας. Αν σας άρεσε, μην ξεχνάτε να ψηφίσετε ώστε να μπορέσω να συνεχίσω. Νέο κεφάλαιο κάθε σ/κ. Για όποιες απορίες ή σχόλια , στείλτε μου μήνυμα :) Θα χαρώ να διαβάσω και τις δικές σας ιστορίες ^_^

Ένα ζευγάρι κόκκινες γόβες {TYS17 Winner} {GRWattys '15 Winner}Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα