Capitolul 1

7.9K 200 5
                                    

1. Prima zi de școală.

Pare ciudat să locuiești la țară,dar nu este atât de rău. Aerul curat este atât de plăcut,liniștea pe care ți-o oferă natura este absolut minunată,lumea nu se i-a de tine așa cum o fac cei de la oraș,doar în unele orașe,dar rar sunt cazuri în care nimeni să nu se i-a de tine.

Ceasul în formă de oiță m-a trezit,m-am frecat la ochi timp de câteva minute după care m-am ridicat din pat trăgând draperiile de culoare roșu închis lăsând ca lumina zilei să pătrundă în camera mică.

Privirea mi-am îndreptat-o asupra fratelui meu mai mic care dormea ca un puișor,mă doare inima să-l trezesc având în vedere condițiile în care trăim,nu stăm în nici o vilă sau o casă mare. Dar un acoperiș deasupra capului ne este de ajuns. M-am dus înspre dulap pentru a-mi pregăti hainele pentru prima zi de școală,după care m-am îndreptat înspre dulapul fratelui meu mai mic pentru a-i alege și lui de asemenea hainele pentru prima zi de școală. După ce le-am ales m-am îndreptat înspre pat așezându-mă în genunchi mângâindu-l pe cap. Am continuat să-l mângâi timp de câteva minute până când mi-am făcut curaj mișcându-l cât de cât astfel încât să se poată trezi.

" Haide piticule,este prima zi de școală atât pentru mine cât și pentru tine". I-am spus fratelui meu mai mic pupându-l pe obraz.

"Dar Ale,nu vreau să merg la școală". Îmi spuse micul Thomas

" Știu Tomi,știu. Dar trebuie" Îi spusesem așezându-mă lângă el în pat

" De ce? "Mă întrebase Tomi uitându-se în ochii mei

"Pentru că trebuie să învățăm,dacă vrem să ajungem cineva în viață."

"Bine Ale. Dar dacă nu îmi place la școală pot să vin acasă?" Mă întrebase Tomi cu un zâmbet uriaș pe față.

" Astăzi nu,dar zilele care vor veni mai vedem. Acum hai să te îmbrăcăm"

" Pot și singur,nu sunt mic,"Îmi spuse Tomi îndreptându-se înspre baie

" Nu ești mic, ești fratele meu mai mare." Ajungând lângă el,luându-l în brațe și sărutându-l pe ambii obraji. "Acum pregătește-te deoarece în jumătate de oră avem autobuzul spre oraș bine?"

" Bine Ale". Strângându-mă în brațe.

M-am uitat după Thomas care închisese ușa de la baie,după care m-am îndreptat înspre dulap luându-mi hainele în brațe ducându-mă spre pat pentru a mă îmbrăca. Nu îmi este jenă dacă Thomas ar intra acum în micuța cameră,este fratele meu. Chiar dacă este băiat nu mă deranjează deoarece și eu l-am văzut de atâtea ori gol când îl schimbat de pampers,acum mie de ce mi-ar fi jenă de el?La un moment dat tot o să vadă o fată dezbrăcată,la un moment dat,dar nu sunt goală. Totuși am lenjeria pe mine și un tricou cu Mickey Mouse.

M-am uitat la ceasul de pe noptieră indicând ora 6:45,peste 5 minute trebuie să plecăm din casă astfel încât la ora 7 fix ajungem în oraș și până la școala lui Thomas facem 10 minute iar până la liceu încă 10 minute. Numai bine ajungem. Thomas și-a luat geaca de piele pe el după care l-am ajutat să-și pună micul ghiozdan pe umeri după care m-am îmbrăcat luându-mi la rândul meu o geantă mică în care să poată încăpea 2 caiete și un pix pentru a-mi nota sălile de clasă și orarul.

****

Ajunși în fața școlii unde Thomas v-a trebuie să învețe,am căutat micuța lui clasă formată din 20 de elevi. L-am lăsat pe Tomi la rând lângă viitori lui colegi îndreptându-mă înspre o domnișoară de vreo 21 de ani,cu părul brunet care-i atârna pe umeri acoperiți de un material subțire.

Fight the pain [ Zayn Malik  ]Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum