Kapitel 3

9 1 0
                                    


Jag rev genom garderoben. Som vanligt kändes det som om jag inte hade något att ha på mig,typiskt i-landsproblem tänkte jag och slängde mig på sängen. Jag tog fram mobilen. Fortfarande inget meddelande från Maggie. Jag låg kvar en stund och stirrade upp i taket. Det var nu ca två timmar kvar tills jag och tjejerna skulle mötas. Jag undrar om hon dyker upp? tänkte jag och reste mig upp för att gå igenom min garderob EN GÅNG TILL. Jag hade en massa svarta klänningar, det var inte det som var problemet, det gällde bara att hitta den rätta inför kvällen. Inget motsvarade det jag letade efter. Jag suckade och bestämde mig för en relativt lös T-shirt klänning som räckte mig halvvägs ned för låren. Jag parade ihop den med ett guldigt halsband, min klocka i roseguld och ett par svarta nikes. Nu gällde det bara att komma på vad jag skulle göra med mitt hår och sminket.

Jag gick ut i badrummet och tvättade bort sminket jag haft på mig under skoldagen. Jag sköljde ansiktet med vatten och började torka det med min handduk. Jag blev stående ett ögonblick och studerade mitt ansikte. Det var långsmalt med relativt skarpa konturer bland annat från kindbenen. Läpparna var inte särskilt stora men ändå fylliga, näsan liksom ansiktet långsmal och kläddes i ett täcke av fräknar som spred sig utåt.Det var som om någon hade tagit en pensel med brun permanent färg och stänkt på mig, men fräknarna var inget som störde mig. Jag fortsatte att studera mitt ansikte och mötte en intensiv blick i spegeln. Mina ögon var blåa och skiftade i nyanser av ljust och mörkt. Ovanför dessa ett par väl friserade ögonbryn i en brun-rödaktig färg som matchade mitt hår. Jag tyckte inte jag var ful, men jag hade svårt att se vad alla andra tyckte var så speciellt.. Jag började borsta mitt hår som nådde mig strax under brösten och fortsatte sedan med att platta det. Jag lade på en relativt naturlig sminkning, med ögonskugga i bruna toner för att framhäva mina ögon ytterligare, kletade på lite mascara och contourade mitt ansikte. Innan jag lämnade badrummet för att plocka ihop mina saker kollade jag mig i spegeln en gång till. Jag kanske var ganska snygg ändå? Jag släckte lampan och gick tillbaka till mitt rum.

Väl inne på rummet packade jag ner det som jag behövde ha med i en väska. Mobil laddare, tuggummi, dricka (naturligtvis) och bikini..det hade nämligen ryktats om att killen skulle ha en pool. Jag tog min mobil som legat på sängen och checkade en gång till eftermeddelanden. Alice och Helena hade skrivit en del men inga livstecken från Maggie. Jag sprang ned i hallen, slängde på mig en jeansjacka innan jag sprang till bussen.

***

Klockan var tjugo i nio när jag klev av bussen. Det var inte långt att gå från hållplatsen till killens hus, och redan när jag klivit av kunde jag höra musiken på håll. Jag följde den och snart stod jag utanför dörren. Det var ett stort,vitt, modernt hus med en praktfull dörr och stora fönster. Folk hade verkligen inte skämtat när de sa att han bodde fint.. Det var med avstånd det finaste huset i hela villaområdet. Jag visste att det inte var någon ide att ringa på, ingen skulle ändå höra ringklockan, så jag öppnade dörren och klev in.

I hallen möttes jag av ett hav av skor och ytterkläder, och snart dök det även upp en del bekanta ansikten.Jag hängde av mig min jacka och dumpade min väska på golvet bredvid mina skor. Medans jag försökte hitta mina tjejer passade jag på att hälsa på folk. Jag kände de flesta på festen eftersom den till största delen bestod av tvåor och treor ifrån våran skola,ibland dök det upp ett och annat okänt ansikte, men jag var lika snabbt framme och hälsade på dem. Det gällde ju att göra sig omtyckt om man skulle ligga kvar på toppen av popularitetsskalan.
Jag fann snart Annie i köket där hon stod och fyllde upp ett glas med någon blandning. När hon fick syn på mig sken hennes ansikte upp och jag bemöttes med en kram.
" Vad fin du ääär",sa hon.
"Tack", svarade jag och log tillbaks.
Det var tydligt att hon fått i sig ett glas eller två av vad det nu var som hon drack.

Jag fortsatte mitt sökande efter de andra och hittade Alice och Helena sittandes i en svart soffa i något som liknade ett vardagsrum på husets baksida. Rummet var stort och vitt, i samma nyans som husets fasad, med fönster som vätte ut mot en enorm veranda. Dörren till verandan stod öppen och utifrån den kunde man höra fler människor som skrattade och skrek. Inne fanns förutom soffan och det där tillhörande soffbordet även ett par fåtöljer,ett matsalsbord och högtalarna som blastade ut högljudd musik. Det var högt i tak och det fanns en trappa i rummets ena hörn som ledde upp till en öppen övervåning. Även uppe var det fullt med folk och verkade det finnas ett antal rum som jag förmodade var sovrum och kanske kontor. Huset var fint inrett med tavlor och prydnadssaker som inte såg ut att vara köpta för 10 spänn på en loppis, om man säger så.

I soffan och i fåtöljer runt soffbordet satt även några andra tjejer ur tvåan och några grabbar ur trean, däribland Dylan och Connor. Alla satt de med var sitt glas i handen och skrattade. Jag gick fram till dem och gav alla var sin kram. Tjejerna gjorde snabbt plats i soffan åt mig och snart kom även Annie och satte sig på golvet bredvid oss. Nu satt vi alla samlade i en ring.Ja, alla förutom Maggie förstås.

Has llegado al final de las partes publicadas.

⏰ Última actualización: Jan 07, 2017 ⏰

¡Añade esta historia a tu biblioteca para recibir notificaciones sobre nuevas partes!

Dare to dream...Donde viven las historias. Descúbrelo ahora