Kapitel 1

15 1 0
                                    


*fem år tidigare*

Jag satt och skruvade på mig i skolbänken. Jag var otroligt otålig och kunde inte vänta på att få komma ut ifrån detta helvete till klassrum. Faktummet att det var sista lektionen för dagen och för hela veckan faktiskt, gjorde inte det hela bättre. Jag satt och trummade med en penna mot bordet medans jag med hjälp av klassrummets stora klocka, räknade på hur många minuter det var kvar av lektionen. Våran matte lärare stod framme vid katedern och  försökde förklara något som han knappt själv verkade förstå sig på.

Plötsligt kännde någon peta mig i ryggen. Jag upphörde med trummandet och vände mig om. Det var Annie som vill något. Hon gav mig en lapp som jag snabbt tog emot. Jag öppnade lappen och på den stod en fråga: Vad ska du ha på dig ikväll?
Hon pratade förståss om festen. En kille i trean skulle ha fest och hade naturligtvis bjudit in mig och mitt tjejgäng. Jag svarade: någon svart klänning och ett par sneakers.
Jag var nämligen inte tjejen som gick i klackar. För det första var jag tillräckligt lång som det var, mina 177 cm räckte gott och väl.Och för det andra kunde jag inte gå i klackar.. Jag hade testat någon gång förut och totalt skämmt ut mig där jag vandrat omkring som bambi på hal is.
Nej, jag höll mig till mina sneakers.

Jag skickade tillbaka lappen och det tog inte lång tid fören någon petade mig i ryggen igen. Denna gången fortsatte jag blicka framåt och tog emot lappen genom att sträcka bak ena handen.
På lappen stod denna gången: Tror du Connor kommer vara där?
Hon hade ställt mig samma fråga tre gånger tidigare idag. Denna gången fick hon bara en menande blick tillbaka och lappen utan något svar. Klart han skulle vara där..
Connor var en av de populära killarna i trean och dessutom bästa vänn med killen som höll i festen. Annie hade haft en crush på honom ett tag nu och från och till hade det verkat som om även han haft ett öga för Annie, men nu verkade det ha svalnat. Annie fortsatte dock tjata om honom så fort killar kom på tal, och inte kunde jag väll klandra henne för det? Det är sådant som händer när man är hopplöst förälskad i någon.

Själv hade jag spanat in en annan kille i trean... Edward. Han var lång, hade mörkt hår och vackra blå ögon. Kort och gott, han var otroligt jävla snygg! Men även han var en av de populära killarna vilket betydde att jag delade denna åsikt med en hel hög av andra tjejer i skolan. Ändå gav jag inte upp.. Med risk för att låta för självgod vågade jag ändå påstå att jag såg mig själv som en av de populäraste tjejerna i tvåan, vilket om något gjorde mina odds lite högre.
Det var iallafall Edward jag skulle hålla ögonen öppna efter ikväll.
Jag kollade på klockan.. två minuter kvar. Detta kunde jag klara av.
Jag kollade ut genom fönstret, där solen lyste över skolgården. Det var härligt sommarväder. Det skulle nog bli en bra kväll ikväll, jag kände det på mig.

Dare to dream...Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα