Çorap ve modern yaşam.

1.3K 158 10
                                    

Merhabeyn aşk mağdurları ve şanssızlıkta master degree olmuş arkadaşlarım bu yazıyı size ithaf ederek yazıyorum. 

Geçen gün arkadaşlık seviyesi 10 üzerinden 7 olan beş arkadaş bizim evde toplandık. Yabani gibi hiçbir insan görmeden yaşayamazsınız. Her insanla da çok iyi arkadaş olamazsın, 10 üzerinden 7, arkadaşlık için güzel bir rakamdır. Birlikte oturup konuşabileceğinizi, film izleyebileceğinizi gösteren bir rakamdır. Belki film bitince biraz daha otururlar, zulanızda abur cubur varsa onu yerler o da bitince "bana alt eşortman ver, kullanmadığın tişörtlerinden ver, üstüme yorgan gibi bir şey ver, bana koltuğunu yatak yap, yarın da sabah birlikte börek yiyelim" diye bir şey söylemezler. Tam kararında arkadaşlık. Alt eşortman ve en az 3 yıllık şakalı tişörtün sahibi insan hayatında iki, en fazla üç arkadaştır. Onlar dışında kimsenin üzerinde görmek istemez insan misafir pijamalarını.

O gün çorap seçerken gerekli özeni göstermemiştim ve şimdi ayağımda bize oturmaya gelen arkadaşlardan birinin zamanında bizde unuttuğu bir çift çorap vardı. O kadar iyi arkadaş olmasanız da eğer kendine güvenen, insan ilişkileri yüksek insansanız yatıya kaldığınız bir yerde kirli çoraplarınızı bırakabilir, yerine ev sahibinden temiz bir çift çorap talep edebilirsiniz. Bu yazıya dökülmemiş, üzerinde sessizce antlaşmaya göre ev sahibi misafire ayağından çıkardığı çorabın kalitesine denk bir çorap vermek zorundadır. Misafir ise evden ayrılırken yalandan "abi sen benim çorapları at, ben sana bunları getireceğim" demekle yükümlüdür. Ev sahibi misafirin çorabı kullanılacak haldeyse yıkar ve akabinde kullanmaya başlar, misafir ise ev sahibinden aldığı çorabı kendi çorabı gibi benimser, ona çorap çekmecesinde bir yer, sevgi dolu bir yuva verir. Bunlar modern toplumun küçük tatlılıklarıdır. Bazen böyle misafirliklerde ayağındaki çorabın eski sahibini görürsün. İşte bunlar da modern yaşamın getirdiği ufak sıkıntılardır. Ayağındaki çorabın eski sahibiyle ayakkabısız bir ortamda bulunmak insan yaşantısında çok ender rastlanan bir sıkıntıdır, adeta yıldız kayması gibi, güneş tutulması gibi bir olaydır. Mucizelere inanın. Mucizeler gerçektir. Her gün yüzlercesi, binlercesi gerçekleşir. Mucize sadece hayalinizdeki kız/erkek arkadaşı plakçıda aynı plağa bakarken bulup hemen o gün öpüşme bir takım şeyler şeklinde gerçekleşmez. Öyle bir mucize mevcut değildir. O, Çağan Irmak'ın genç ve etkilenmeye müsait naif inssanları kandırıp paralarını almak için uydurduğu bir hurafedir. Gerçek mucize genelde ayağınızdaki çorabın eski sahibiyle göz göze gelmek ya da o gün tanıştığınız çok alakasız birinden ortaokulda sevdiğiniz kızın evlendiğini öğrenmek gibi insana  "vay arakadaş....allla alla." dedirten saçma sapan şeylerdir. Garip hissetmek, devamlı birbirine benzemez ufak rahatsızlıklar yaşamak modern insanın kaderidir.

Neyse sonuçta çocuk çoraplarını tanıdı ama bir şey söyleyecek kadar düşünceli bir insandı. Ben yine de yalandan mahcup oldum ve çocuğa "çorapları tanıdın mı abi eheheh" gibisinden garip bir şey söyledim. Çünkü biraz garip hissediyordum, onun bizde bıraktığı çoraplarla benim ona verdiğim çoraplar tam olarak aynı kalitede değildi. Açıkçası çocuğa çorap verirken ikinci, üçüncü kalite çoraplarım arasından kahverengi eski bir çorap seçmiştim. Normalde düzgün bir insanım ama iş böyle olaylara gelince biraz götleşiyorum. Sanırım insanlar da bunun farkına vardıkları için benimle olan ilişkilerini belli bir düzeyde tutmaya ve çoraplarını bizim evde çıkartmamaya çalışıyorlar. Borç istese kredi çekip veririm, yemek istese yenmeyecek kadar çok söylerim ama çorap verirken elim gitmiyor. Neden? Çünkü ilkel beyin kaynaklarımızı korumak istiyor. Onlar bizim ayaklarımızı soğuktan koruyarak ölmemizin önüne geçiyor, iyilerini verme, arkalardan ver diyor. Sırf bu yüzden size eski çorapları veriyorum arkadaşlar yoksa ben iyi biriyim. Anlatacağım şeyi an itibariyle unuttum, yazıyı burada sonlandıralım diyorum. Hadi kalın sağlıcakla ve çorapla. Kalın çorapla. Kötü şaka yaparak yazıyı sonlandırmak yine içime sindy.

instagram/gozluklubeyefendi

youtube/müşfik şeyler

Monteyn süper şekilli çoraplarıyla sundu.

np: emir can iğrek - beyaz ya da eypio - banane.

İyi Denemeydi Dostum.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin