Kendinin dedesi nasıl olursun?

1.5K 158 34
                                    


Merhabeyn sevgili sevgililer ve yalnızlar. Bugün, Mark Twain üstadın bilmecesi olan "İnsan kendinin dedesi nasıl olur?" bilmecesini çözümleyeceğiz. 

UYARI = Yazı gavatlık ve godoşluk içermektedir. 

Misal vererek benden yola çıkıyoruz. 

Ben, olgun ve güzel bir kadına aşık oluyorum ve onu hırçın sözlerimle ve yahut paramla etkileyip evleniyorum. Olgun karımın da eski eşiyle olan aşkında meyvesi var. Aşkının meyvesi de yetişkin güzel bir kız. 

Benim bir de çapkınlar kralı bir babam var. (Ali Ağaoğlu gibi düşünün) Bizim düğünümüzde karımın eski eşiden olan kızına aşık oluyor ve çapkınlığıyla kızı ayartıp evleniyorlar. Anlayacağınız çapkın babam üvey kızımla evleniyor. (Böyle misal verip yazıyorum ama baya gavatlık ve godoşluğun sınırlarını zorlayan bir hikaye oluyor. Sizin için buna katlanıyorum. Devam edelim)

Şimdi benim don juan babam üvey kızımla evlendiği için benim damadım oluyor. Sonra babam bir gün benim yanıma geliyor ve "Ben sana benim karımın üvey babası olamazsın demedim. Adam olamazsın" dedim diyor ve mekanı terk ediyor. 

Babamın bana böyle sözler söylemesi bana çok koyuyor ve bir çocuğum oluyor. Benim çocuğum tabii ki babamın kayın biraderi ve üvey annemin kardeşi olarak benim dayım sayılıyor. 

Çocuğum = Üvey dayım oluyor. Çocuğum dayım olduğu için bayramlarda bana fazladan para verip lunaparka götürmesi gerekiyor anlayacağınız. 

Böyle bi' durum olunca babam bunları kaldıramıyor ve üvey kızımla yani karısıyla bir çocuk ortaya getiriyorlar. Böylece kardeş sahibi oluyorum. Ama üvey kızımın çocuğu olduğundan, aynı zamanda da torunum sayılıyor.

İş bu kadarla da bitmiyor.

Karım annemin annesi olduğu için, benim büyük annem sayılıyor.

Ben de babamın babası oluyordum. Yani sonunda kendimin dedesi olmuştum. Bi' hayırlı olsununuzu alırım. 

Mark Twain Başgan bunu oturmuş gerçekten düşünmüş.

Anlamadım diyenler için yütüp kanalımızda daha anlaşılabilirini koyuverdik. Müşfik Şeyler yazarsanız bulabilirsiniz. Hatta buraya bırakayım.

instagram/gozluklubeyefendi 

Monteyn kendisinin dedesi olarak sundu. 

Bu hikaye toplam 300 kelime olsun diye şu an bunları yazıyorum. Şu an 290 kelime. 292 oldu. 294 olmak üzere. Ve evet 300.

İyi Denemeydi Dostum.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin