45. Kapitola

1.4K 94 0
                                    

Prečo si necítim nohu? A čo tu tak smrdí? Cítim krv? Pane bože! Toto je nemocničný zápach!

Oči som otvorila ako jastrab a nevedela som pohnúť hlavou. Krk som nedokázala otočiť. Počula som len ako sa Katie s niekým rozpráva. Moja noha protestovala. Prečo som ľavou nohou nevedela pohnúť? Čo pohnúť. Necítila som si ju.

Do očí sa mi nahrnuli slzy. ,,Katie." Hneď sa ku mne rozbehla.

,,Mína, toto nám už nikdy nerob!" Aj ona plakala.

,,Čo sa stalo? Pamätám si len na to, ako sme včera spolu volali a potom už nič. Ty si prišla kvôli mne do L.A.?" Pozrela sa na doktora a ten prikývol a následne odišiel.

,,Mína si v nemocnici v New Yorku. Obvolala som všetky nemocnice a s Davidovou pomocou som ťa našla. Následne vybavil tvoj presun a teraz si tu. Je september. Bola si v kóme príliš dlho." Do očí sa mi nahrnuli slzy.

,,Už odišiel?"

,,O týždeň sa vráti. Otvára galériu. Hovorí o tom celý New York. Všetky noviny sú toho plné. Pozval celé mesto. Vraj to bude niečo veľké." Usmiala som sa a na líci som cítila slzu.

,,Pôjdeme tam. Mám tie šaty, ktoré som ti spomínala a ja to dokážem." Neverila som si. Hlas sa mi lámal a každý jeden tón ma bolel.

,,Jasné, pôjdeme ale až keď sa budeš cítiť lepšie. Ešte také dva týždne tu budeš ležať. A potom ťa vezmeme k nám a budeš mať domácu liečbu."

,,Toľko času nemám."

,,Pokladík, kvôli nemu si skoro zomrela takže sa tam pôjdeš pozrieť bez barlí a sádier." Pohladkala ma po líci a zotrela mi slzy.

,, Chcem. Ísť. Preč." na každom slove som si dala záležať. ,,Prosím." Opäť som vyronila veľa sĺz.

,,Pôjdem za doktorom a uvidím čo sa bude dať robiť." Sadla si ku mne a z kabelky vytiahla papier.

,,Vieš čo je irónia?" Dívala sa na ten papier.

,,Že tu ležím zatiaľ čo som mohla bojovať o Ryana? Isto má veľa faniniek."

,,Že po celý ten čas čo sa poznáme som si myslela, že ma berieš len ako kamarátku, ktorá je neschopná a ty ju zachraňuješ. Vedela si, že ty si tá odvážna a ja padavka? Verila si v každom mojom kroku a vďaka tebe som všetko dokázala." Asi hovorila o tom liste.

,,Ten list si nemala čítať. Ani som ho nemala v pláne dostať." Niekto zaklopal na dvere.

,,Ahoj Roxy. Môžem?" Vo dverách stála Naomi. V ruke mala kvety a balón.

,,Naomi, čo tu robíš?"

,,Prišla som pozrieť kamarátku. A ešte som prišla kvôli tej Ryanovej galérie. Pozval celé mesto. Dúfam že tam pôjdeš aj ty." Pozrela som sa na Katie. Potrebovala som vedieť, či jej niečo spomenula. Našťastie mi naznačila že nie. Dokonca v jej očiach bola hrozba a hnev.

,,Nemôžem sa ani pohnúť. Ale raz tam pôjdem." Katie sa postavila.

,,Idem za doktorom. Hneď som späť." Opustila nemocničnú izbu a Naomi zaujala jej miesto.

,,Musíš mi pomôcť. Potrebujem sa dos-"

,,Nemáme veľa času. David ušiel zohnať vozík a dole máme auto. Poznám váš príbeh a keďže ti chcem pomôcť, tak ver, že dnes sa s ním stretneš." Hovorila rýchlo a ja som nechápala. Vlastne chápala, len som tomu nemohla uveriť.

On a Ona [DOKONČENÉ]Where stories live. Discover now