38. kapitola

1.3K 96 0
                                    

,,Ja by som nedbal keby boli prázdniny ešte tak mesiac." To asi všetci mali ten pocit.

,,Neuveríte, ale od rodičov som dostal nové auto." Chválil sa Teo.

,,Ja som bola na Silvestrovskej párty a neuveríte na koho som natrafila." Začala dobiedzať Naomi a nepáčilo sa mi kam tým smeruje.

,,Naomi na tvoje reči nie je nikto zvedavý." Odbil ju Jack a prehrabol Katie vlasy. Tá sedela na jeho lavici a on pri nej stál. Usmievali sa na seba a mala som pocit akoby obaja fetovali. Veď toľko sa usmievať nie je normálne.

Jack sa zohol k jej perám a pobozkal ju vášnivo. Veď prečo nie. Vôbec sme neboli v škole a nečakali sme na profesora anglickej literatúri.

Chalani začali pískať a my dievčatá tlieskať. Ja som sa zasmiala. Jack sa od nej odtiahol a brnkol jej po nose. ,,Prepáč pokladík. Zabudol som, že tu máme publikum a nie sme doma." Katie sa začervenala, čo som u nej vídala len pri Jackovi, a zoskočila z lavice. Sadla si naňho a on ju objímal. Tím dvom som závidela a právom.

,,Prečo ste nám nepovedali, že to spolu ťaháte." Oprel si hlavu o jej chrbát a neodpovedal im.

,,Tak veľmi im závidíte, že sa do nich budete starať? Je to ich vec a nie vaša." Pane bože, to vychádzalo zo mňa. Všetci stíchli a naše dve hrdličky sa na mňa vďačne usmiali.

,,Závidíš Katie, svojej najlepšej kamarátke, že má frajera a ty si teraz na druhom mieste?" Začali všetci naraz.

,,Roxy má priateľa. Davida Granda. A ako to viem? Videla som ich na plese. A koľko spolu sú? Asi dve mesiace." Tak toto Blair nemala hovoriť. Naomi na ňu škaredo zazrela. Všetci mali milión otázok a ja som sa skrčila na stoličke. Našťastie ma zachránil príchod profesora. Mal dobrú náladu.

,,Prepáčte, že meškám, ale zdržal som sa v posteli." Všetci sme sa zasmiali. Katie si už sadla na svoje miesto. ,,Máme nejaké pikošky z prázdnin? Opil sa niekto a podviedol svoju polovičku?" Opäť sme sa zasmiali.

,,Katie chodí s Jackom." Profesor sa postavil pred celú triedu a prstom ukázal na Jacka.

,,Ty, Jack, si najviac ospevovaný chalan na škole. Dievčatá ťa milujú a chalani nenávidia. Tlieskam ti." Jack sa usmial a mávol rukou.

,,To nestojí za reč."

,,Niečo iné? Počul som, že sa počas sviatkov sama porota bola pozrieť na jednu plavkyňu. Jej meno a prijatie dnes vyvesia na svoju stránku školy." Srdce mi začalo biť ako divé. Už som na to aj zabudla. ,,Aby som nezabudol dodať. Nejde o univerzitu v Kalifornii ale v New Yorku." Pár ľudí zhýklo. ,,Roxy, vy nemáte záujem o New York?" A super. Zas to tu bolo. Všetky oči boli na mne.

,,Ja ani neviem či chcem ísť na univerzitu. Nie je smiešne, že všetci očakávajú, že pôjdeme na univerzity?" Toto sa mi odohralo v hlave. Nikdy by som to nepovedala nahlas.

,,Bolo by to pekné. New York, sen každého tínedžera." Až sa mi do očí dostali slzy.

,,No a novinky v basketbale. Môj-." Už som ho nevnímala. Zavibroval mi mobil.

K: plavkyňa si ty?

R: Mám strach, že áno.

K: No do riti Mína! Boduješ! Od kedy máš Davida tak si šťastná a darí sa ti." Prv som sa zasmiala, no po posledných slovách ma smiech prešiel.

R: Keby si len vedela ...

Otočila sa na mňa a skúmala ma. Mykla hlavou a ja som len pokrútila hlavou a následne som ju položila na lavicu.

,,Detská ešte pár sekúnd mi venujte." Všetci opäť stíchli. Celú hodinu sa len rozprávali o prázdninách. Ja som mlčala. Nemala som sa čím pochváliť. Mala som spomenúť, že som prišla o Ryana? Veď by som sa rozplakala.

,,Má niekto záujem o nejaký krúžok? Je veľa nových a voľných miest." Všetci mlčali. Ja som si spomenula na Ryanove slová a jeho prosbu.

A tak som zdvihla ruku a zas boli všetky oči na mne.

,,Roxy? O ktorý šport máš záujem?" Lepšie som sa usadila a zavrela som oči.

,,Všetky, ktoré sú voľné." Usmiala som sa a všetci boli zvedaví prečo som sa tak rozhodla.
,,No čo. Plávanie nie je jediný šport na zemeguli. Chcem skúšať nové veci. Nový rok prináša nové príležitosti a novú Roxanu Rosburgovú." Katie s Jackom si s hlavy zložili imaginárny klobúk.

,,Roxy to som rád. Ale zapíšem vás len na basketbal a volejbal, aby ste stíhali." Na súhlas s ním som prikývla.

Zazvonilo a všetci vyšli s triedy. ,,Roxy, ideš s nami na obed?"

,,Hneď som pri vás. Idem si ešte zavolať." Chytili sa za ruku a išli do jedálne.

Už celá škola hovorila o novom páriku. Boli témou 1 vo všetkých rozhovoroch. A im to nevadilo, pretože o pár mesiacov i tak opustíme školu a už o nich nikto nebude hovoriť. Rovnako ako si teraz nikto nespomenie na Ryana či Davida, školské hviezdy, o ktorých sme snívali všetky dievčatá.

Vyšla som pred školu a ovalila ma zima. Zavolala som babke. Už dávno sme spolu hovorili a už sa mala vrátiť domov.

,,Ahoj srdiečko. Ako sa máš?" Mala tak príjemný hlas.

,,Babka, ja len že nemala si byť už dávno doma? Veď vieš, už taký týždeň ťa čakám." Zúfalo som sa zasmiala.

,,Mína, zdržala som sa v New Yorku. Vieš, som pri tvojej mame." Prehltla som guču v hrdle a utrela som si slzu. Zradila ma. Oklamala ma a zničila všetko to čo bolo. Ako mohla ísť k tej žene? Ako sa jej mohla moja matka pozrieť do očí? Vlastne, rovnako ako mne v tedy v nemocnici.

,,Pozdravuje ťa."

,,Kedy prídeš? Vlastne prídeš niekedy?" Vyletela som na ňu.

,,Už zajtra sa vrátime domov. Prídeš po nás na letisko?" Ona naozaj hovorila v množnom čísle?

,,Nie, neprídem. Už niečo mám. Tak teda zajtra." Zložila som jej a utekala som do jedálne. Všetky slzy som zahnala späť a sadla si k nim.

,,Vzala som ti šalát keďže chceš začať športovať." Hovorila to ako hahaha. Lenže jediný kto sa z nás smial bola ona a samozrejme, že Jack.

,,Babka sa zajtra vracia domov. A s ňou príde aj moja mama." Katie ma chytila za ruku a niečo naznačila Jackovi.

,,Vojalú ma chalani, idem k nim. Vidíme sa neskôr." Bol tak milý a ohľaduplný. Počkali sme kým odišiel a až tak sa začala vypytovať.

,,Ako to zvládaš."

,,Ja nebudem bývať pod strechou s tou ženou. Nedokážem to." Už som plakala.

,,Mína, kde potom pôjdeš?"

,,Mám niečo našetrené, takže si niečo nájdem." Zamyslela som sa. ,,Presne tak, presťahujem sa." Povedala som smrteľne vážne a rukávom som si utrela tvár.

,,Kde je to dievča, ktoré som poznala pred Davidom? Kto si a čo si urobila mojej najlepšej kamarátke?" Že pred Davidom. Hah.

,,To dievča už neexistuje. Zomrelo spolu s ním." Spolu s Ryanom.

Dobré ráno :) pridávam novú časť a chcem sa vám poďakovať za 1,5 K prečítaní. Veľmi ma to teší ♥♥

On a Ona [DOKONČENÉ]Where stories live. Discover now