[1: Agape]

1.1K 74 22
                                    

Otabek önünde duran birasından bir yudum aldı. Zaman geçirmek için her zaman gittiği bardaydı . Etraftaki çoğu şey ya hasır ya da ahşaptan yapılmaydı . Kısacası bulundukları döneme uyuyordu. Ama bunlar Otabek'in aldırış ettiği şeyler değildi. Dış görünüşe hiç bir zaman önem vermemişti. Sadece küçüklüğünde gördüğü o büyüleyici görüntü hariç . Buzların üstünde dans edercesine kayan yaşıtı olduğu halde kendine özgü bir büyüleyiciliğe sahip olan o çocuk hariç . Tabi o zamanlar onun efsanelerde geçen bir varlık olduğunu bilmiyordu. Saf ve düşüncesizdi. Ama onda ilgisini çeken bir şey görmüştü. Buzun üstünde adeta dans eder gibi kayışı , süzülen platin rengindeki saçları . Otabek bu görüntüyü küçüklüğünden beri aklından çıkaramamıştı. Onu gördüğü gün onunla ufak bir diyalog kurmak istemiş ama korkmuştu. Eve gittiği anda ışıldayan gözleriyle ailesine gördüğü o büyüleyici görüntüyü anlattı. Ailesi o zaman ona inanmamıştı. Bu derecede büyüleyiciliğe sahip olan varlıklar nesilden nesile efsane olarak aktarılmakta ve ne olursa olsun efsane olarak kalmaktaydı. Bu varlıkların peşine düşmüş insan sayısı bir hayli fazlaydı. Bunun yanında bu tarz efsanelere inanmayan insanlar da vardı tabi. Ama Otabek inanıyordu ...

Hayır , biliyordu.

Görmüştü . Bu güne kadar bu konuyla ilgili geniş kapsamlı araştırmalar yapmıştı. Onu bir gün tekrar görebilme isteği ile yanıp tutuşuyordu.

Bu varlık insanlar tarafından Agape olarak bilnirdi. Otabek'in gördüğü kadarıyla da zaten isminin hakkını verdiği anlaşılıyordu.

Otabek birasından dalgın bir şekilde bir yudum daha aldı. Chris onun bu dalgın halini fark etmiş olacak ki aralarında duran bar masasına yaslanıp elini Otabek'in önünde yukarı aşağı salladı.

"Otabek , yine hangi diyarlardasın ?"

Otabek omuz silkti.

"Özür dilerim . Sadece dalmışım."

"Yoksa yine mi onun hakkında düşünüyorsun?"

Otabek sessiz kaldı. Chris iç çekti. Gözlerini Otabek'ten ayırmadan önünde duran ıslak bardaklardan birini alıp kurulamaya başladı.

"Dostum vaz geç artık. Yıllardır onu bulmak için uğraşıyorsun ama varlığı bile kanıtlanmamış bir varlık o."

"Chris onu bir kere gördüm. Ve ne gördüğümü çok iyi biliyorum."

"Belki de hayal gücündü ? "

"Değildi."

"Hayal gücün olmasa da Agape olup olmadığı ne malum ? Belki de sıradan bir çocuktu."

"Hiç sanmıyorum Chris. O günden bu yana bu konuyla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptım ve aldığım bütün sonuçlar Agape olduğu yönündeydi."

Otabek birasından son bir yudum aldı.

"Ayrıca Agape olup olmaması umrumda değil . Tek istediğim onu bulmak."

Otabek cebinden bir miktar para çıkarıp bar masasının üstüne bıraktı.

"Bira için teşekkürler."

Oturduğu yerden kalkıp barın çıkışına doğru ilerlemeye başladı. Burada fazla zaman öldürmüştü. Araştırmasına kaldığı yerden pes etmeden devam edecekti.

Onu bulacaktı ne olursa olsun .


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Yeni kitap yazmamam gerekiyordu ama ilham gelince kendimi tutamadım. Hazır Otabek x Yurio shiplemeye başlamışken yazayım dedim. Başlarda biraz karmaşık ve saçma gelebilir sonradan toparlayacağım.

Görüşlerinizi ve hatalarımı belirtmekten çekinmeyin ~

Agape [Otabek x Yurio]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin