Den femte ingrediensen

104 3 0
                                    

~ Lilys perspektiv ~

När jag vaknar kollar jag på klockan och får panik.
- Hjälp klockan är ju fem i halv nio! Tänker jag. Men efter ett tag inser jag att jag har ledigt idag för att vi ska skaffa den femte ingrediensen inatt.

/ samma kväll \

- Skynda dig Lily! säger Alex med panik i rösten.
- Ja jag kommer, men vi har faktiskt inte så bråttom. svarar trött jag.
Vi går ner till sjön där vi ska samlas.

- God kväll elever. säger professor Sinistra. Nu ska vi skaffa den femte och  sista ingrediensen till er trolldryck. Jag skulle vilja att ni ställer er i era grupper, tack. Ljudnivån högs när vi försöker ställa oss i grupperna, men det blir snabbt tyst när alla står stilla igen.
-Dåså, vi ska samla ihop vatten kristaller ikväll. Är det någon som vet vad en vatten kristall är? frågar professor Sinistra. Jag räcker upp handen, moster Hermonie har lärt mig allt om dom.
-Ja, Lily. säger professor Sinistra.
- En vatten kristall är en diamant liknande kristall som som bara kommer fram vid en sjö efter att solen gått ner, men när den går upp igen så smälter dom. Man kan lägga vatten kristaller i en specialgjord burk för att dom inte ska smälta. vatten kristaller är väldigt populära att ha i smycken men då måste kristallerna ligga i en magisk tryck kammare under tio år. säger jag.
- En fantastiskt bra beskrivning. Tio poäng till Griffindor

Vi sitter och väntar ett tag tills någon ropar
-Professorn, professorn det ligger kristaller runt hela sjön. och mycket riktigt, det gnistrande och glimmade på stranden en bit bort.
-Alla tar varsin burk ur korgen här  säger här. säger professor Sinistra och pekar på en korg bredvid henne. och hämtar två kristaller var, men var försiktig och ta det lugnt för dom går lätt sönder.

När vi är klara så går vi och lägger oss för vi ska ju upp i vanlig ordning imorgon.

Lily Luna PotterWhere stories live. Discover now