5..SİLAH SESİ

20 10 2
                                    

1 hafta sonra

Savaştan

Sevmek, insana sadece acı verir. Başka mutluluk yaşatmamıştır. Aşıksan ağlarsın, üzülürsün, kırılırsın. Eğer mutlu ederse fazlasıyla geri alır hayatından ve yine elinde mutsuzluğunla kalırsın ortada. Eğer birine değer verirsen ölüm kaçınılmaz son olur. Çünkü o ölmesin diye sen ölürsün, o kırılmasın diye sen kırılırsın,o ağlamasın diye sen ağlarsın.

İhanet...
Sevdiğin, değer verdiğin kişi tarafından olursa işte o zaman biter herşey. Bende ihanete uğradım. Değer verdiğim kişi tarafından.

Kardeşimin başında beklerken her zaman ki gibi aklıma yine annem gelmişti. Öldürülüşü...Katili.

Lara'nın uyanmasıyla kendime geldim. Ben her zaman Lara'yla uyurdum.

"Abi, günaydın. Ne zaman geldiniz?"

"2'de geldik. Boşver nasıl gidiyor yeni kızlarla?"

"Çok iyi gidiyor. Bugün gezmeye gideceğiz sen de gelsene." Ben mi, gezme mi?

"Kızım bi git ya, ben ne zaman gezmeye gittim? Hem ne gezmesi azrail daha iyileşmedi diye biliyorum."

"Azrail mi o da kim?" Canavar.

"Ya şu hasta olan, kız demeye bin şahit isteyen, herkese saldıran-"
Saymaya devam edecektim ama Lara sözümü kesince yarıda kaldı.

"Yeter, anladım. Azra."

"Ne?"

"Abi o kızın adı Azra." Tamam olabilir. Ne kadar uyumlu ismiyle AZRAil...

Beni düşüncelerimden ayıran Lara'nın sesi oldu
"Abi lütfen gel. Hem ya Azra'ya tekrar zarar verirlerse. Hııı. Sen bizi korursun." Doğru söylüyordu Batın azraile tekrar zarar verebilirdi. Yani azraile zarar vermesi umrumda değilde Lara'da yanında olacak. Bu yüzden kabul ettim ve Lara'yı odada bırakıp salona ilerledim.

Azrailin kapısnın önünden geçerken ağlama sesi duydum. Ağlıyor muydu bu kız?

Kapıyı çalmadan direk içeri daldım.Azra'yı görünce birden aklıma Lara geldi. Annem öldüğü zaman Lara uyurken gördüğü kabuslar yüzünden bir yandan ağlayıp bir yandan titriyordu. Ben ona sarıldığım zaman iyi geldiğini söylerdi. Ben bunları düşünürken duyduğum sesle azraile ilerledim "anne" diyordu.

Kendime düşünme fırsatı vermeden hemen ona sarıldım. Oda bana sarıldı ve başını göğsüme yasladı. Nefes alırken kokusu burnuma geldi bu koku çok tanıdıktı. Yağmurdan sonraki toprak kokusuyla taze çilek kokusunun karışımı gibi kokuyordu.Bir kez daha çektim bu kokuyu içime,tıpkı Annem gibi kokuyordu...

Titremesi yavaş yavaş dururken bana sıkıca sarılması hoşuma gitmişti. Hareketsiz kaldığında uyuduğunu anlamıştım. Yavaşça yanından kalkmak için harekete geçtim. Birden elimden tutunca yerimde kaldım. "Gitme"  diye sayıklayınca aklıma Lara geldi. Üzüldüm, yanında kalmak istedim. Yanına uzanınca hemen göğsüme kafasını koydu. Zaten geç uyuduğum için hemen uykum geldi. Gözlerim kapanmaya başladı. İlk defa kardeşimden başka bir kızla uyuyordum. Hiçbir kızla uyumamıştım.

***

Azradan

Uykumun ortasında sevmediğim kızı tam dövüyordum ki yüzümün gıdıklanmasıyla sinir oldum. Bu ne ya. Yüzümün konumunu değiştirdikten sonra tekrar uyudum. Yada uyumaya çalıştım. Tekrar yüzüm gıdıklanmaya başlayınca elimle ne olduğunu anlamaya çalıştım. Sanırım Rüya'ydı. Gözlerimi açmadan yanaklarını -yanakları olmayabilir.- öpmeye başladım. İyide bu kızda beni öperdi böyle olunca. Gözlerimi açmamala çığlık atmam bir oldu. Noluyo lan !!

"Ah, napıyorsun kızım??" Yere düşen Savaş'a bakakaldım. Bu ne cürret lan, sen kimsin benimle aynı yatakta yatarsın.

"Gerizekalı, aptal, mankafa lan sen kimsin benim yatağımda yatarsın !! Şerefsiz." Düştüğü yerden kalkan Savaş bana baktı ve bağırmaya başladı.

"Kızım sen dedin gitme diye. Yanımda kal diye-"

"Sus be. Ben demişim lafa bak. Ne diycem sana gel yanımda yat diye." Savaş ayakta olduğu için ben de ayağa kalktım. Yaralanmamın üstünden 2 hafta geçmişti. Bu yüzden rahat davranabiliyordum. Üstüne doğru yürüyünce bana daha sinirli bakmaya başladı. Bu niye bana böyle bakıyordu. Birden üstüme atlayıp yere düşmemizi sağladı. Yaramın acımasıyla dudaklarımdan bir inleme döküldü. Tam naptığını soracaktım ki silah sesiyle kelimelerim ağzıma tıkandı.

Tüm dünya vazgeç dediğinde umut kulağına fısıldar " bir daha dene"

Seni seviyorum. Vote veren kişi

SONUN  BAŞLANGICIWhere stories live. Discover now