Joker

86 6 1
                                    

Az Arkham előtt álltam, én és Feketekéz. Rám nézett és kérdezte:
-Most mi legyen?
Én vissza néztem rá és hatalmas vigyorral a képemen válaszoltam:
-Nos Mr. Kéz köszönöm az eddigi segítséget, de azt hiszem most elválnak útjaink. De érzem, hogy nem örökre.
Ezután hátat fordítottam és elindultam az egyik   irányba.

Sok idő telt el és nem hallottam hírét Kéznek. Egyik nap éppen a legelvetemültebb és pszichopadább embereket keresgéltem a papírjaim között és akkor megint felbukkant Feketekéz. Többszörös bántalmazás, rongálás, gyújtogatás és még egy gyilkosságot is rá kentek.
-Hmmm...ő az én emberem. De vajon hova a búbánatos fenében tűnt?
Semmi ötletem nem volt, de nem is volt az ügy olyan sürgős, elöbb meg akartam ismerni az új "Batman-t". Nem tűnt olyan makulátlannak mint az elődje. Ez talán még a javamra válhat. Kiléptem a dolgozó szobából és kiáltottam:
-Emberek! Van egy tervem. Mi lenne ha azt mondanám, hogy nemsoká megismeritek milyen gazdagnak lenni? Milyen ha a hatalom olyanoknál van akik tudnak vele bánni?
A tömeg ujjongni kezdett.
-Van egy új seriff a városban. De ez a "seriff" nem olyan jó mint amilyennek mutatja magát. Szóval be kell őt szervezni a mi kis csapatunkba. Mit szóltok?
A tömeg örömében kiáltozott. De egy ember elő állt és kérdőre vont:
-És mégis mit akarsz? Azt hiszed, hogy egy-két szép szó után Batman melléd áll?
Felé fordultam és kést dugtam a szájába:
-Látom nem vetted észre, hogy, egy: Én vagyok a főnök és az van amit ÉN mondok, és kettő: Batman meghalt, és most egy zöldfülű aki ugyan olyan bűnöző mint mi egy úgynevezett "hős" nevét magára öltve teszi azt amit mi. Ha ez a Batman mellénk áll akkor mi leszünk Gotham urai és senki nem mer majd ujjathúzni velünk. Érthetően fogalmaztam?
A csávó rám nézett és félős hangon mondta:
-Persze főnök. Akkor mi a terv?
Én a földre löktem őt és a tömeg felé fordultam:
-A nagy tervem első része, hogy kirabolunk egy bankot. A többit még majd később elmondom.
Két emberemet behívtam a dolgozó szobámba, hogy tudassam velük a tervet:
-Szóval uraim, van önöknek egyéni akcióm. Van  egy barátom akit el kellene hozni és akkor bevonnám a tervbe. Oda adom önöknek az adatokat, értve?
A két fickó bólintott és elindultak Feketekéz-ért. Nem késlekedhedtem, még sok munka várt  rám. Ha Batman nem áll mellém akkor sajnos nem marad más választásom, meg kell ölnöm.

Az asztalnál ültem amikor eszembe jutott az, hogy miként bánjak el Batman-nel. Nem szabad megölni, el kell vele játszani. Ha nem áll mellém nem tehetem azt amit az elődjével. Talán ha előtte kideríteném ki is ő és az elméjén keresztül nyomoríthatnám meg. Egy őrült embert ugyanis könnyebb lesz irányítani.
"Hol lehetne a legegyszerűbben tájékozódni?" -gondoltam. És egyszer csak beugrott, hogy a TV-ből. De hiába néztem a híreket semmit nem találtam bennük. Akkor élő kell csalnom a Bőregeret.

Gotham Sötét OldalaOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz