EDİZ ÇAĞIRAN, 8 KASIM 2016

358K 16.6K 12.2K
                                    


Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Bundan tam 4 yıl önce, Kasım 2012'de kurguladım bu kitabı, Aralık 2012'de yazmaya başladım. Henüz on beş yaşındaydım ve bu kitabı yazmamın bir amacı vardı. Yayınlama amacı gütmeden, kendime saklayarak yazmayı düşünüyordum fakat o zamanlar hayatımda olan insanların ısrarlarıyla yayınlamaya başladığım bu kitabın dört yıl sonrasındayız ve tam da yazmaya başladığım amacı yaşıyorum. Bu amacın ne olduğunu kendime saklamak istiyorum, şu zamana kadar da kimseyle paylaşmadım zaten. 

2014 yılında bir yan kitaptan bahsetmiştim. Ediz Çağıran Doğa Güngör'ü kaçırmadan önce bir süre takip etti. Bu takip ettiği süreci, Doğa'nın aile ve okul yaşantısını daha ayrıntılı bir şekilde öğreneceğiniz bir yan kitap olacaktı. 

Aslında yaklaşık 50-60 sayfa uzunluğunda bir bölüm yazmayı düşünüyordum ama şu an ikinci kitap ile ilgili koşuşturmacalar var ve gerçekten inanılmaz yoğunum. Sadece ikinci kitap değil, üçüncü kitap ile ilgili de çalışmalarım ve üretimlerim başladı. Üçüncü kitapta farklı bir şey yapmayı düşünüyorum, bu yüzden kendimi geliştireceğim her alana başvurmuş bulunmaktayım ama bu yoğunluğu seviyorum. Nasıl olacağını hem kendim görmek istedim, hem de bugüne özel, birkaç sayfa da olsa bir şeyler yazmak istedim.

Şiiri dün gece, 8 Kasım'a girdiğimizde yazdım ve bu benim yazdığım üçüncü şiir. İkinci kitapta bir şiir olacak ve o şiir benim yazdığım ilk şiir, Doğa Güngör'e ait olacak. Henüz o şiiri duyurmayı düşünmüyorum. 

İkinci kitabın çıkış tarihini ne zaman duyuracağımızı söylemek istemiyorum çünkü ne zaman bir tarih versem aksaklık yaşanıyor. Bu yüzden yapıp, her şeyi hazır hale getirip ondan sonra söylemek istiyorum; mesela bugün böyle bir bölüm paylaşılacağından hiçbir yerde bahsetmedim. Çıkış tarihini bugün duyurmayı planlıyorduk ama hazırlanan fragman içimize sinmedi, tekrar hazırlanacak. Kitabın çıkış tarihini fragmanla beraber duyuracağız ve titiz çalışıyoruz. İkinci kitapta editör değişikliğine gittik. En temiz, en kaliteli şekliyle kitap çıksın istiyorum. 

Kapak ile ilgili de çalışmalar sürüyor, biliyorsunuz birinci kitabın kapağında kar tanesi kullandık ve o kar tanesini bulmak, üzerinde çalışmak oldukça zordu. Kitap kapaklarının fikir tasarımını ben yapıyorum ve üç kitabın da kapağı birbiriyle uyumlu olacak. 

İkinci kitabın ismi belirlendi, onu da çıkış tarihiyle beraber duyurmayı planlıyoruz. 

Ve YABANCI üç kitaplık bir seri olacak. 

Bu arada Instagram'da ve burada paylaştığım şiir Doğa Güngör'e ait.

Kendinize iyi bakın.

İKİNCİ KİTAPTAN ALINTI:

Yelkovan genç adamın, akrep ise genç kadının bedenine saplanarak onları o ana çivilemişti sanki; ne geri gidebilirlerdi beraber, ne de ileri. Beraber yaşadıkları son andı.

YABANCIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin