Çan'dır Çalar

279 125 9
                                    







-Yeter artık bıktım sizin şu kavgalarınızdan bu kaçıncı oldu

Bayan Ruth bunları derken çok sinirliydi ellerini masaya o kadar sert vurmuştu ki o sesle ben ve Maria irkilmiştik. Gözleri öfkeden deliye dönmüş gibiydi bu gözler siyahın hangi tonu bilmiyorum ama bildiğim tek bir şey var o da benim buradan sağ çıkamayacağımdı.

-Bayan Ruth sizde gördünüz ben seçilmiş kişiydim ve Sofia törenimi berbat etti. Ben bunu hak etmedim.

-Bunu bize daha sümüğünü bile silmekten aciz olan sen mi söylüyorsun yapma Maria

-Tamam Maria sen dışarı çıkabilirsin bizi Sofia ile yalnız bırak

-Bayan Ruth bana ne olacak

-Sana dışarı çık dedim Maria

Bayan Ruth masasının yanından ayrılarak cam kenarına doğru geçti uzunca bir süre camdan dışarıyı seyretti onu hiç böyle sessiz görmemiştim ya da Bayan Ruth'un yanına hep bir tantana ile gitmiştim ondandır belki de bu sessizliğe alışamamam hani derler ya sessizlik gürültüden iyiydir diye ama bu bana göre hiç öyle değildi şahsen az önceki gürültüyü bu sessizliğe tercih ederdim doğrusu. Oda da saatten başka hiçbir ses yoktu zaman geçmek bilmiyor ve bu sessizlik benim başımı kemirmeye yetiyordu.

-Elin acıyor mu?

-Anlamadım

-Fare elini ısırmamış mıydı?

Elime baktım hafif kanıyordu Bayan Ruth sorduğunda farkettim canımın yandığını benimde bir canım varmış yanacak kadar dedim kendi kendime canım yanıyordu yanmasına da olayın şokundan canımın yanması pekte umrumda değildi düşüncelerim elimin acısını unutturmaya yetiyordu.

-Sofia buraya gel

-Bayan Ruth ben çok özür dilerim işlerin bu noktaya geleceğini bilemezdim bir daha yapmayacağım beni bağışlayın lütfen

-Sana buraya gel dedim Sofia

Oturduğum sandalyeden ayrıldım kıvrak hareketlerle masanın etrafından geçerek  Bayan Ruth'un olduğu tarafa geçtim.

-Bak şu çanlara onları görüyor musun?

-Evet

   Dedim ama sesim içine girmişti sanki az önce bülbül gibi şakıyan o sesim bu olamazdı

-Kaç tane çan var orada?

-Üç tane

-Neden üç tane hiç bunu düşündün mü? Sırıtarak cevap verdim

-Demek ki İrlanda halkına bir tane çan az geliyor

   Bayan Ruth'un dudağı hafif kıvrıldı o sırada yanağındaki gamze kendini ilk defa gösterdi.

-Vakti zamanında buraya üç tane papa olan kardeş gelmiş her biri de ayrı mezheplere bağlı  fakat aynı ana babadan olma üç kız kardeş bunlar sırasıyla Ortodoks, Katolik ve Protestan mezhepleriymiş ilk başlarda aralarında hiçbir sorun yokmuş görüş ayrılıkları da olsa da birbirleriyle hoşgörü içinde yaşayıp giderlermiş. Bir gün kardeşlerden biri efkaristiya ayinini kardeşleriyle beraber  yapmak ister ve diğer üç kardeşini de bu ayine davet eder.  En güzel yemekler yenilir içecekler içilir ve sıra sonunda  ayine gelir. İçeriye bir elinde şarap şişesi diğer elinde de ekmek kasesini  tutan çok güzel bir kadın girer geceden daha koyu olan saçları topuklarına kadar değiyor  kirpikleri kaşlarına ulaşmış, gözleri ormanlar kadar yeşil gözleri,gülüşü bir arının yaptığı bal kadar tatlı, yüzü aydan da beyaz bir kadın ve onu görür görmez vurulan bir Katolik papazı

YÜSRA  #WATTYS 2022Where stories live. Discover now