BAŞINI BELAYA SOKMA

547 152 29
                                    




13/11/1980

Elindeki kahveden bir yudum aldı, bu kadın bugün de çok zarifti. Kahve fincanını tutuş şekli felan olsun tam bir ingiliz soyundan geldiğini belli edercesineydi sanırım ben hayatım boyunca asla bu kadar zarif bir kadın olamayacaktım. Ben olmaya kalsam bile zaten çevremin buna pek müsait olduğunu söyleyemeyeceğim. Gerçekten asil olan bir insanın asaleti o insanın damarlarından fışkırıyor benimse ömrüm damarlarımdaki akan kanın bile kime ait olduğunu kah bilmemekle kah merak ve öfke ile geçiyor.

-Neyi paylaşamıyorsunuz siz?

   Ses tonu hiç sinirli değildi aksine bir annenin şefkat dolu ezgisi gibiydi ya da bir annem olmadığı için ben kendimi bunlarla avutuyorumdur sesi sakin çözümle beraber sonuç odaklı ve bir o kadarda kararlıydı.

-Bayan Ruth , Sofia Fransızca dersinde kopya çekti.

-Bu doğru mu Sofia?

-Elinde kanıt olmadan kopya çektiğimi söyleyen Maria eğer böyle bir durumum varsa Maria'nın bunu ispatlamasını istiyorum. Aksi halde sizin bu yaptığınızın yargısız infaz olmaktan pek bir farkı olmayacaktır.

   Bu dediklerim Bayan Ruth'u gülümsetmişti.

-Maria sen bu duruma ne diyorsun? Kanıtın var mı elinde?

-Şey... bayan Ruth elimde kanıtım yok ama gördüm, size yemin ederim ki sınavda eteğini kaldırdı, bacağının üstüne bantla yapıştırmıştı.

-Tamam Maria bizi Sofia ile baş başa bırak bakalım belki bana söylemek istediği bir şeyler vardır.

Maria odadan çıkınca kendimi biraz tuhaf hissettim aslında Maria doğru görmüştü kopya çekmiştim ama ne yapabilirim o kadar dersin arasında bir de bu derse çalışmak beni çok uğraştıracaktı. Kolaya kaçmak istemiştim.

-Arkadaşın Maria sence doğruyu mu söylüyor?

-İster doğruyu söylesin, ister söylemesin ne farkeder bu durumda benim için tek fark Maria'nın benim arkadaşım olmadığı gerçeği bunun doğru olduğunu pek söyleyemeyeceğim.

-Neden?

-Çünkü gerçek arkadaşlar birbirlerini ispiyonlamazlar.

-Haklısın gerçek arkadaşlar birbirlerini ispiyonlamazlar fakat gereği neyse onu yapmaktan da çekinmezler ve arkadaşlarında gördükleri yanlışa dur derler. Maria senin yanlışını gördü ve seni bir nevi uyardı. Değil mi?

Bayan Ruth'un bu görüşüne katılmıyordum arkadaş dediğin dostunu korurdu onu zor durumda bırakmamalıydı. Bundan dolayı Maria'yı asla affetmeyecektim günü görecekti.

-Terliyorsun Sofia

Elimi yüzüme götürdüm haklıydı terliyordum. Alnımda hafif ter tanecikleri oluşmuştu

-Bayan Ruth nereden çıkartıyorsunuz bunu, terlemem havadandır.

Bayan Ruth bu sefer hafif bir kahkaha fırlattı.

-Yapma Sofia sonbahar mevsimindeyiz birkaç güne kalmadan kaloriferleri yakacağız sen bu soğukta terlemeyi nasıl başarabiliyorsun doğrusu hayret ettim.

-Nereden anladınız kopya çektiğimi?

-Akıllı bir kızsın Sofia, ama yalan kendini beyaz bir çarşafın üzerine dökülen ufak bir mürekkep gibi kendini her yerde belli eder. Sen ise o çarşafı silmeye kalktın ve lekeyi her tarafına bulaştırdın. Ben sana Maria doğruyu mu söylüyor dediğimde sen kendini savunma pahasına konuştun, halbu ki benim senden beklediğim cevap evet veya hayır demendi. Lafı başka yerlere çektin.

-Özür dilerim

Bayan Ruth'a karşı çok mahçup olmuştum.Utanmıştım, beni bu hale düşürdüğü için Maria'ya karşı çok kızmıştım.

-Özrün şimdilik kabul edildi bir daha olmasın Sofia. BAŞINI BELAYA SOKMA.

-Tamam Bayan Ruth

Tam elimi kapıya doğru uzatmıştım ki arkamdan bayan Ruth tekrardan seslendi.

-Sofia, yarın Maria'nın seçim töreni var bu konuda senden hassasiyet bekliyorum. Umarım beni bu konuda yanıltmazsın.

Sadece baş sallamakla yetinmiştim ,bayan Ruth'u severdim. Birçok yanlışımızın üstünü kapatmışlığı vardı ama Maria için pekte aynı şeyleri söyeleyemecektim yarına gelecek olursak tabiki de yerimde durmayacaktım ben adam olmam ki yanlış istediği kadar yanlış olsun ama olacaksa da benim yanlışım olsun hemde bana ait.

*********
Selam millet uzun bir aradan sonra tekrardan aranızdayım desteklerinizi bekliyorum :)

YÜSRA  #WATTYS 2022Where stories live. Discover now