A legmagányosabb

51 0 0
                                    

Kathy-nek kevés barátja volt gyerekkorában. Ritkán mozdult ki otthonról, inkább bent a lakásban játszott, mint szaladgált az utcán a többi, vele egykorú gyerekkel. Bár szerette Halloween napját, csak 5 éves volt, amikor az anyukája első alkalommal elengedte őt egyedül cukorkavadászatra a szomszédokhoz.

Egy, az átlagoshoz képest kissé melegebb őszi péntek este volt abban az évben október 31-e. Kathy katicának öltözve és egy kis kosarat szorongatva apró kezeiben bátortalanul sétálgatott az utcán próbálva kiválasztani, melyik ajtón, melyik szomszédhoz kopogjon be először. Rengeteg gyerek rohangált az utcában, kisebb-nagyobb csoportokban; a kislány egy kicsit megijedt, ugyanis senkit sem látott egyedül rajta kívül. Beletelt egy kevés időbe, míg összeszedte minden bátorságát és fellépett az első ház verandájára, azonban mégsem volt elég - amikor ajtót nyitottak, egy hang sem jött ki a torkán, ezért inkább elszaladt szégyenében.

Szemébe könnyek gyűltek a kudarc után és már el is indult hazafelé, mikor eszébe jutott: szeretné büszkévé tenni szüleit azzal, ha teli kosárral tér haza. Bár kis híján múlt, hogy sírva nem fakadt, a sok cukorka, csokoládé, nyalóka és sütemény gondolata arra késztette, vegyen egy nagy levegőt, ahogyan a nagyoktól tanulta és próbálja meg még egyszer. A következő házhoz egy nagyobb csoport után érkezett, ahol azt látta, mindenki sok édességet kapott, ezért biztos volt benne, az ő kosarát sem sajnálják majd megtölteni; sajnos azonban a családnak már elfogyott minden cukorkája, így Kathynek innen is üres kézzel kellett távoznia.

Még néhány háznál próbálkozott, de nagyon kevés édesség került a kosarába. Leült egy fa alá, egy darabig bámulta szegényes zsákmányát, majd sírva fakadt. Amikor a többi kisgyerek észrevette őt, rögtön köré gyűltek - kérdezgették, mi a baj, miért sír, de rögtön megértettek mindent, amikor ránéztek a csaknem üres kosárkára. Aztán támadt egy ötletük: megosztják a kislánnyal az ő szerzeményeiket, hogy ne legyen olyan szomorú, nekik úgy is annyi van már, hogy lassan kicsordul.

Kathy meghatódott a többiek kedvességétől és csakhamar elszállt minden bánata. Így egy csapásra szerzett sikerélményt és rengeteg barátot, akikkel immár sokkal több időt töltött a levegőn, mint otthon, bent a lakásban.

 Így egy csapásra szerzett sikerélményt és rengeteg barátot, akikkel immár sokkal több időt töltött a levegőn, mint otthon, bent a lakásban

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 02, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

NovellákWhere stories live. Discover now