Ett

622 8 2
                                    

' "Nilla"sa Klaras röst och jag ler mot henne reser mig upp och kramar om henne. Klara är en av mina bästa vänner. Det är hon, jag, Hedvig och Olivia som har varit bästa vänner sedan vi var små. Jag sätter mig ner på stolen mitt emot Klara och räcker fram latten jag precis köpt till henne. Jag fick ett s.o.s sms av henne i morse som sa att vi var tvungna att träffas.
"så vad var det viktiga vi skulle prata om?" Jag ler mot henne och hon ler lätt mot mig och kollar ner på sina fingrar. Jag ger henne en menande blick och ler mot henne.

"du vet Hannes?"säger hon och jag ger henne en menande blick. Hannes har varit killen jag varit stört kär i sedan feman. Hans perfekta ögon hela han är helt perfekt. Vi var på g ett tag men jag vet inte vad som hände. En dag bara slutade det. Han var väll inte lila förälskad som jag var i han.
"Jag är jätte förälskad i Hannes"säger du och min blick landar direkt på dig och jag stannar upp. Du och Hannes har varit bästa vänner sedan ni var små. Du var den sista personen jag trodde skulle kunna ta honom ifrån mig. Min blick landar på mina händer och jag vet inte vad jag ska säga. Det känns tomt i hela kroppen, får inte fram något.

"Och vi är typ tillsammans. Hoppas du inte tar illa upp nu Nilla. Du sa att du var över honom och ja jag kan inte hjälpa det" säger du och jag nickar och lägger på ett fejk leende.
"Nej det gör inget blev bara lite chockad grattis finaste. Du är så värd honom! Han är den underbaraste personen jag vet"säger jag och ler mot henne. '

Hedvig, Olivia och jag sitter i trappan på skolgården till gymnasiet. Det är andra dagen i skolan och det har varit chill. Tjejerna pratar om någon kille när jag ser Hannes komma gående mot oss. Jag kollar ner i marken mina känslor för honom är fortfarande stora för honom. Vi snapar dagligen men jag och tjejerna har tappat kontakten med klara. Jag tar upp mobilen för att inte låtas så intresserad av honom.

"Tja"säger han och Hedvig och Olivia stannar upp i sitt pratande och ler lätt mot honom. Jag fortsätter att kolla ner i mobilen.
"Vad vacker du är idag"säger han till mig och jag kollar upp på honom och ler. Hannes vet exakt vad han ska säga för att få mig att falla pladask för honom... jag ler lätt mot honom och sedan kollar jag ner i mobilen.
"Jo det är så här att klara ska ha fest och hon skulle bli super glad om ni hade kommit. Hon har varit ganska deppig sedan ni slutade prata med henne" jag himlar med ögonen och du ler snett på mig.
"Jag tror inte det"säger Hedvig och ler mot honom. Han suckar och drar fingrarna igenom sitt hår.
"Kom igen tjejer. Förstår att Nilla är besviken och arg. Men inte ni andra vad har vi gjort er"säger du och Olivia suckar.
"Förstår du inte Hannes. När en vän sviker en annan vän är det inte okej"säger Hedvig och Olivia nickar.
"Vadå sviker"säger Hannes och kollar bort på klara som kollar oroligt hit.
"Ja för det första så sa klara till Nilla att hon aldrig skulle röra dig för hon såg på dig som en bror och skulle aldrig kunna kyssa dig eller se dig på det sättet, för det andra så går man inte bakom en väns rygg och det var inte rätt de klara gjorde därför är vi också arga och besvikna"säger Olivia och ler.
"Jaja skit i det då"säger Hannes och himlar med ögonen.
"Skulle frågar dig när vi var själva"suckar Hannes och kollar på mig.
"Jaha varför då?"frågar Hedvig och flinar.
"Jo för då hade ni kommit, även om Nilla är besviken skulle hon ändå ha kommit"säger du och sedan går du och tjejerna ler mot mig.
"Du hittar en kille som är 100 gånger bättre än hannes"säger Olivia och kramar om mig och jag skrattar till.

Stockholm o.mМесто, где живут истории. Откройте их для себя