Jag är rädd för att gå till skolan...

44 1 0
                                    

Jag är skit rädd för att gå till skolan, jag har verkligen jättesvårt att ta mig ur sängen på morgonen. Inte för att jag sover dåligt utan för att jag vågar inte. Varje dag som jag ska till skolan är jag rädd.

Jag är rädd för hockeykillarna som mobbar mig för att jag spelar hockey, rädd för dom som mobbade mig på (min gamla, gamla skola) Rösa, rädd för att Hampus och hanns vänner.

I slutet av 7:an så var det en vecka som jag verkligen inte vill vara med om igen.

En dag var jag och mina "kompisar" vid en lekpark som är vid skolan. Vi satt i sandlådan och prata. Vi lekte inte utan vi bara satt där och pratade för ingen av oss ville vara på skolan då.
Hampus och Sebbe (Sebbe är min ex kille) gick förbi oss och retade oss. Dom sa att vi var små barn som lekte i sandlådan. Simson, Abbe och Jacke sprang efter dom men vid ett tillfälle var jag vid Hampus. Han tog tag i mig och nästan kastade mig ner i marken. Jag hade tur att det var på gräset och inte på cykelvägen som var 1-2 meter bakom honom.

Några dagar senare satt jag och åt mat med en av mina kompisar som kommer från Syrien🚖Jawd. Och Hampus mobbar mig för att vi ör kompisar.
Ni vet kille-tjej och ordet "kompisar". Sånt höll Hampus på att mobba mig med. Men den gången fick jag nog.
Jag tog mod till mig och gick fram till honom. Jag skulle säga att han skulle sluta och så men skulle precis öppna munnen men såklart var han före med att putt in mig i vägen utanför matsalen, där det hänger krokar för att kunna hänga upp sina jackor.
Då, i den stunden då jag nuddade väggen tog mitt tålamod slut. Och jag tror han såg det för att han sprang och ställde sig i korridoren så att alla kunde se honom. Men det sket jag fullständigt i. Jag gick och ställde mig framför honom. Kollade honom rakt i ögonen och gav honom en rejäl käftsmäll. Det samlades massa folk kring oss och några lärare kom men Hampus tog tag i mig och sparkade mig i magen 2 gånger innan lärarna drog isär oss.

Efter att det här hände så har jag undvikit Hampus.

Sen fick jag dom där hoten på ASK.fm och då (som ni vet) blev jag rädd och Martin var tvungen att tvinga mig till skolan.

Men jag vet inte vad jag ska göra där?!

Jag har pluggade till ett matteprov som jag hade förra veckan. Jag pluggade skit mycket, tror aldrig jag har pluggat så mycket förut. Någonsin.
Men idag fick vi svaret.
"Svante? Kan du kolla om jag är godkänd på provet."
-Han kollade på mitt prov-
"Ja, du är godkännd men det är knappt. Inte mer än så."

Jag tyckte det gick bra ju! Jag har pluggat skit mycket för att nästan bli underkänd.

Det känns helt meningslöst.

Förra året skolkade jag. Jag hade 60-70 timmar ogiltig frånvaro.
I år tänkte jag bli bättre men nu känns det bara som att jag tar tid i skolan för att misslyckas.

Jag går rädd till skolan och försöker men misslyckad...

Foster FamiljWhere stories live. Discover now