18. Fejezet

1.7K 152 19
                                    

- Hova megyünk? - kérdeztem. Még szerencse, hogy nem szeretem a magassarkúkat és véletlen sem azt vettem fel, mert már vagy 15 perce sétálunk.

- Mindjárt ott vagyunk. - nem nézett rám, megfogta a kezem és gyorsabb tempóra váltott.

Nem tudtam másra gondolni, csak Davidre. Mit csinálhat most? Nem küldött ma egy üzenetet sem, amit furcsálok. A ma reggeli összeszólalkozásunk kiábrándította volna?

- De most komolyan, alig jár erre valaki. - Ahogy kijelentettem, Alex megállt és szembefordult velem. A sötétben szinte feketének tűnt a szeme, ami enyhe tartózkodást váltott ki belőlem.

- Szóval Dave megdugott? - Cinikusan felnevetett és féloldalas mosolyra húzta a száját. - Másra nem is számítottam, Maggie. Davenek is megmondtam, hogy egy utolsó kurva vagy. - meglepettségemben megmozdulni sem tudtam. Alex a jobb kezével megfogta az állam és iszonyat közel hajolt hozzám.

- Megmondtam neki, hogy akármin múlik, le foglak fektetni. Gondoltam, hogy amilyen ribanc vagy, belemész a mai napba. - sóhajtott és nyomatékosan ránkmutatott, miszerint eljöttem és tényleg belementem a mai napba.

Miből gondolta, hogy én lefeküdtem volna Daviddel? Vagy mi alapján kurváz le, ha semmi alapja sincs?! A düh kezdett felhalmozódni bennem, de még mindig Alex szorításában voltam.

- Engedj el. - elhúztam a fejem és hátraléptem párat. - Azért mentem bele a mai estébe, mert gondoltam jóban vagyunk és lóghatnánk együtt. Semmi hátsó szándékom nem volt.

- Mi van, ha azt mondom, hogy nekem van hátsó szándékom? - közelebb lépett és megragadta a csuklóm. - Pici Maggie nem gondolkozott előre. Megígértem magamnak, akkor teljesíteni is fogom.

Erősen szívni kezdte a nyakam, de nen tudtam ellökni magamtól.

- Mi a fasz. - nyöszörögtem. - Engedj már el, basszameg!

Két kezével a fejemet fogta és az ajkamat harapdálta. Rátettem a kezem a mellkasára és egy nagy lendülettel eltoltam magamtól.

Gyors léptekkel elindultam visszafele és kerestem egy számot a telefonomban. Hátranéztem, de nem láttam, hogy jönne utánam.

- Kérlek segíts, teljesen kétségbe vagyok esve. - ziháltam.

- Hol vagy? - kérdezte egy hang. A hang nem hasonlított arra a személyre, akit hívni akartam.

- Tim?

- David vagyok, Maggie. Hol vagy? - megnéztem a telefonom kijelzőjét és ténylegesen Dave neve volt olvasható. Félretárcsáztam.

- Fogalmam sincs, elkezdtem sétálni visszafele, de egy utcatáblát sem látok. - a fejemet fogtam és a sírás határán voltam. - Várj, itt egy utcanév.

- Írd le üzenetben és elindulok érted. -sürgetett és úgy tettem, ahogy mondta.

Állandóan hátrafele tekintettem, hátha Alex utánam jönne, de egy árva lelket nem láttam.

Leültem a közeli patkára és a tenyerembe temettem a fejem. Nehezen tudtam felfogni, hogy mi is történt.

- Jól vagy, Mags? - leguggolt elém valaki és a vállamat simogatta. Felnéztem és Dave fáradt szemeit pillantottam meg.

Bólintottam és felálltam. Megfogta a kezem és a kocsihoz vezetett.

- Ne haragudj, hogy ilyenkor zaklatlak. Véletlen hívtalak téged, de tudod, semmi sem véletlen. - kínomban nevettem és felnéztem rá. Mosolygott és kinyitotta nekem az ajtót.

- Mi történt? Miért voltál erre? - nem tudtam hogy kezdjem el. Lehalkítottam a rádiót és ránéztem. Még nem indította be az autót ezért ő is a szemembe tudott nézni.

Elmeséltem neki mindent, hogy miért jöttem el Alexxel, hogy miket mondott és mit csinált.

-... de mindvégig te voltál a fejemben. - Hirtelen kicsúszott a számon és ahogy kimondtam, legszívesebben visszaszívtam volna. Lesütöttem a szemem és nem mertem ránézni.

- Én is sokat gondoltam rád. - tenyerét a combomra csúsztatta és lágyan megszorította. Éreztem, ahogy vörösödik a fejem.

- Pont ezért ütöttem meg Alexet. Ugyanezeket mondta rólad és elegem lett. Csak nem gondoltam volna, hogy tényleg elmést vele bárhova is. - sóhajtott.

- Azt hittem jóban vagyunk és csak velem akar lógni. - becsuktam a szemem és hátradőltem az ülésen. Hogy lehetek ilyen naív?

Dave szép lassan kifújta a levegőt és beindította a kocsit.

- Átjössz hozzám és megbeszéljük, jó? - Nem voltam biztos benne, hogy jó ötlet, de szükségem volt valakite abban a pillanatban.

Texting (HUN)Where stories live. Discover now