▪47

241 20 1
                                    

James

Na een paar uur wachten zie ik in de verte een koets verschijnen. Daar zal Aiden zijn. Het is inmiddels alweer ochtend geworden. De nacht heb ik op straat doorgebracht. Het was te laat om nog bij iemand aan te kloppen. Ik heb niet veel geslapen, de ochtent kwam te snel.

Mijn oogleden voelen vreselijk zwaar, maar ik moet wakker blijven. Catharina heeft me nodig, en ik heb er alles voor over op haar te redden. Dat is mijn taak, daarom ben ik hier gekomen. Voor de prinses.

De koets stopt vlak voor mijn benen. Zoals altijd ziet het rijtuig er prachtig uit. Het trekt veel aandacht in de stad. Burgers komen nieuwsgierig uit hun huizen. Verbaasde blikken worden geworpen naar het koninklijke voertuig. Kleine kinderen proberen zo dicht mogelijk bij de koets te komen. Ze fluisteren verschillende namen naar elkaar.

'Zou het de prinses zijn?' fluistert een meisje.

'Nee vast niet het is de koning!' mompeld een jongen naast me.

Was het de prinses maar..

De koetsier opent de deur van de koets. Mensen duwen elkaar aan de kant, iedereen wil een blik kunnen werpen op het koninklijk bezoek.

Heer Aiden zit het zachte fluwelen bankje, hij groet me en wenkt me om naar binnen te stappen. Ik doe wathij zegt en stap naar binnen. De deur wordt achter me gesloten zodra ik plaats neem op het bankje.

"Fijn dat u zo snel kon komen, Heer Aiden"

"Geen dank, ik ben hier alleen voor Catharina. U heeft nogal veel lef om het koningshuis te bellen na uw daad"

Zijn blik kruist de mijne. Zijn ogen staan vol verraad en afschuw.

"Het spijt me vreselijk. Ik kon Catharina niet optijd beschermen. Ik neem alle verantwoordelijkheid op mij. Maar Catharina is nu in gevaar door een fout van het hof. De prinses is ontvoerd Heer Aiden, ze is in gevaar"

Heer Aiden kijkt me met grote ogen aan. Hij brengt zijn hand naar zijn gezicht. Een bibberende zucht verlaat zijn mond. Hij had dit nieuws niet zien aankomen. Natuurlijk heeft hij gehoord dat Catharina die avond is vertrokken. Maar hij had niet zien aankomen dat ze ontvoerd zou worden. Er had toch wachter meegemoeten. Maar ze lieten haar gewoon gaan. Heer Aiden kan het niet geloven.

"Heeft u enig idee waar ze nu is" vraagt hij.

"Er is diezelfde avond een brief op mijn bed gelegd. Er staat een adres in" antwoord ik.

Heer Aiden bekijkt de brief zorgvuldig die hem wordt aangereikt door James.  Het gaat hier duidelijk om chantage.

"We moeten troepen verzamelen. Ik laat u niet alleen gaan, dat is gekkenwerk" antwoord hij.

James weet dat Heer Aiden gelijk heeft maar toch. Het leven van Catharina kan ik gevaar worden gebracht. Dat mag absoluut niet gebeuren.

"Laten we dit verder overleggen op het kasteel" Heer Aiden staart afwezig door het raam naar buiten.

Zijn gevoelens voor Catharina zijn na al die maanden nog niet verandert. Dit is zijn kans om haar hart te veroveren. Hij zal bekent komen te staan als haar redder. De koning zal hem eren voor zijn heldendaad. En tot slot, zal hij gekroond worden tot koning. Dit plan kan niet misgaan. Hij heeft genoeg tijd gehad..

De rit naar het paleis verloopt rustig. Geen van beide zegt nog een woord. De heren zijn te ver verzonken in hun gedachtes, om op te merken dat ze alweer terug zijn op het paleis.

De koets komt voor de entree tot stilstand. Heer James en Heer Aiden zitten zwijgend tegenoverelkaar. Pas als de koetsier de deur opent, lijkt er weer leven in de brouwerij te komen.

Heer Aiden zet een glimlach op en verlaat als eerste de koets. Hij loopt met trage passen de trap op. James volgt hem op een gepaste afstand. Zijn buik zit vol met zenuwen. Hij hoort hier niet te zijn. De koning heeft hem ten slotte verbannen. Maar hij kan niet anders als hij de prinses wil redden.

Het paleis is hetzelfde als hij zich herinnert. Alleen de sfeer is anders. De lakeien, butlers en kamermeisjes zijn stiller dan normaal. Er hangt een drukkend gevoel.

Heer Aiden loopt rechtstreeks naar de lounge. Daar zitten, in twee grote stoelen de koning en koningin.
Het is stil in de ruimte. Alsof er al een doodde is gevallen. De koningin ziet er niet goed uit. Hetzelfde geld voor de koning. Zijn anders zo machtelijke uitstraling is totaal verdwenen.

Heer Aiden laat direct zijn aanwezigheid opmerken.

"Uwe majesteit, ik ben wedergekeerd samen met de wachter"

De koning kijkt gelijk omhoog. Hij lijkt niet kwaad maar ook niet vreselijk blij om mij te zien.

"U heeft waarschijnlijk wel meegkregen dat mijn dochter is weggelopen om u te zoeken, Heer James"

Ik schud langzaam mijn hoofd. Zocht de prinses mij? Een warm gevoel klemt rond mijn hart.

"Nee, uwe majesteit" De koning kijkt me vragend aan.

"Toen ik het paleis verliet, dacht ik dat ze veilig zou zijn. Maar ik zat fout. Deze brief is dezelfde avond bij mijn kamer afgeleverd" ik overhandig de brief aan de koning.

"We moeten niet te lang wachten, wie weet wat ze allemaal met mijn dochter uitvoeren!" bromt de koning.

"In de brief staat aangegeven dat we over vier dagen de onderhandeling uitvoeren. Momenteel hebben we nog maar drie dagen"

"Geen tijd te verliezen dus, wachters, haal mijn rechterhand. We gaan dit plan uitwerken. Er mag niks mis gaan"

----------------------------------------------------------------

Hallo allemaal,

Hopelijk vonden jullie dit een leuk hoofdstuk. Ik ben er zelf niet helemaal tevreden over eigenlijk. Nadat ik het verhaal klaar heb ga ik toch een paar kleine aanpassingen aanbrengen, Maar dat zien we dan wel. Ik heb trouwens een blog aangemaakt waarin ik updates neerzet en een preview geef van nieuwe verhalen. Ik heb er ook een Poll opstaan, met wie vind jij nou dat Catharina moet eindigen? Je kunt de site hier vinden: https://vanillablueauthor.blogspot.nl/

INSIDE: The Forbidden Love [COMPLEET] Where stories live. Discover now