~9~

12.4K 1.5K 295
                                    



'Βάσια,σήκω επιτέλους,θα χάσουμε την πρώτη ώρα!'είπα για εκατοστή φορα στην μικρή μου αδερφή και τράβηξα το πάπλωμα απο πάνω της.

Για αυτό δεν μου αρέσει να κοιμάται στο δωμάτιο μου,με το ζόρι την ξυπνάω κάθε φορά.Της αρέσει πολύ το διπλό στρώμα που διαθέτω.

'Τι ώρα είναι;'είπε και χασμουρήθηκε.

'7:30...Σήκω τωρα.'είπα καθως έπιανα το μαλλί μου σε έναν απλό κότσο.

'Εχουμε ακόμη 40 λεπτά για να ξεκινήσει η πρώτη ώρα.'παραπονέθηκε και έκατσε οκλαδόν στο κρεβάτι.

'Ναι αλλά μέχρι να ντυθείς και να σου φτιάξω πρωινό δεν θα προλάβουμε.Μην ξεχνάς το δικό μου σχολείο είναι πιο μακριά απο το δικό σου.'δικαιολογήθηκα.

'Δεν μπορεί να μας πάει ο μπαμπάς με το αμάξι;'ρώτησε και σηκώθηκε πάνω.Στην θυμίσει του μπαμπάς μας,μελαγχολισα.

Ποτέ δεν είναι εδώ το πρωί,δηλαδή και το βράδυ με το ζόρι τον προλαβαίνουμε.Άντε αν είμαστε τυχερές και τον δούμε κανά μεσημέρι.

'Εφυγε νωρίς σήμερα.Λοιπόν ντύσου και εγώ πάω να σου φτιάξω πρωινό.'της είπα γρήγορα και πήρα το μπουφάν στα χέρια μου.Μου έγνεψε θετικά και έτσι βγήκα απο το δωμάτιο μου.

Κατευθύνθηκα προς την κουζίνα και έβγαλα έξω το ψωμί και την μερέντα.Έφτιαξα στα γρήγορα ένα για να το φάει εδώ,και ένα άλλο το έβαλα μεσα στην σχολική τσάντα της, για να μην μείνει νηστική στο σχολείο.

Άκουσα τα βήματα της να πλησιάζουν,και αυτό το κατάλαβα απο το χαρακτηριστικό τρίξιμο της σκάλας.

'Έτοιμη;'την ρώτησα και τις έδωσα το τόστ.Μου έγνεψε και άρχισε να τρώει.

'Λοιπον πάρε την τσάντα σου και πήγαινε βάλε τα παπούτσια σου.Εγω πάω λίγο πάνω και έρχομαι.'της είπα και αμέσως κατευθύνθηκε προς την παπουτσοθήκη.

Άρχισα να τρέχω μέχρι το δωμάτιο μου.Πήρα την τσάντα,το κινητό μου,και τα κλειδιά και κατέβηκα πάλι κάτω.Η Βάσια είχε ανοίξει την πόρτα,και ηταν ήδη έξω.Με περίμενε στα σκαλιά της εξώπορτας.Χαμογέλασα και την πλησίασα.

Έκλεισα την πόρτα πίσω μου και την κλείδωσα δύο φορές.Μου έτεινε το μικρό της χεράκι και αμεσως το έπιασα χαμογελαστή.Η αδερφή μου ειναι οτι πιο πολύτιμο έχω.

'Συγνώμη για χθες."πέταξε μουτρωμένη ξαφνικά,καθώς περπατούσαμε στο πάρκο διπλα στο σχολείο της.

How To Be A Bad Girl#READINT2017Where stories live. Discover now