Četvrti korak - Nikako ne mešaj koktele i tračeve

3.2K 270 214
                                    

Tri stvari preko nego sto krenete sa čitanjem:

1) Videla sam se malopre sa dečkom kojim je nekako inspirisana ova knjiga lol po naslovu tako da sam trenutno jako happppppyyyyy😍

2) Obavezno pustite pesmu uz nastavak nebrojano puta ako treba

3) Odgovorite na Ejprilino pitanje i komentarišite utiske ❤❤



Isključila sam ton na telefonu kako mi ne bi stizala obaveštenja sa bloga i zatekla Stejsi kako me još uvek strelja pogledom sa bine. Neprimetno sam joj namignula i strpljivo sačekala trenutak kada će profesorka koja bira tekstove kandidata da flipne.

"Pa gospođice Stejsi, iskopirala sam i vaš i tekst gospođice Frej kako bi ga izveli na bini. Nisam čitala ni jedan ni drugi, volim nepredvidivo.", pokušala sam da zadržim histeričan smeh koji je pretio da odjekne salom ali sam zamislila u glavi svoj trijumf te me je to ućutkalo. "Pridružite nam se, gospođice Frej."

Pre nego što se zavesa podigla i učenik prve godine najavio Stejsin komad imala sam ekskluzivno mesto sa koga sam zadovoljno posmatrala fijasko u najavi.

"Ne mogu da verujem kakva si kučka.", kroz zube mi je prošaputala Stejsi. "Sve ću reći Dereku!"

"Oh, znači rećićeš mu da si od mene ukrala tekst za svoju audiciju a potom poslala poruku sa njegovog telefona i izbrisala je kako bi mogla da me zarobiš u svlačionici i pobediš?", upitno sam je pogledala, uživajući u besu koji je pumpao njenu venu na čelu. Nimalo kul. "Tako sam i mislila."

Bez najave glumačka postava naše škole je počela da oponaša jednu od onih fakultetskih žurki koje traju ceo vikend a dvoje glavnih su takođe bili malo uduvani. Tako su dobro odglumili lažan tekst koji sam napisala da se više nije znalo ko je Romeo a ko Julija.

"Držite se Vi svoje odbojke.", profesorka Dabni je Stejsi vratila papir sa neurednim rukopisom, te potom rekla postavi da može da ide. Konačno sam uzvratila dugo očekivani udarac i osećaj je prokleto dobar.

"Vaš ćemo samo pročitati.", stala je pored mene dok su na sceni izlazili dva momka i dve devojke sa četvrte godine.

Osetila sam leptiriće u stomaku dok su oni bez greške i sa uživanjem čitali jednu od mojih najboljih ideja dosada. Nisam mogla da obuzdam osmeh koji je zasijao onog trenutka kada je usnulu dvoranu ispunilo aplaudiranje troje ljudi koji su mi uvek bili podrška. U jednom trenutku je čak i profesorka tapšala.

"Dame i gospodo, pozdravite našeg novog pisca, gospođicu Ejpril Frej!", radosno sam preskakala stepenice i pre nego što sam stigla da zagrlim Tinu, par snažnih ruku me je već uvukao u medveđi zagrljaj. Nasmejala sam se poznatom mirisu koji mi je zagolicao nozdrve i čula Derekov savršen glas kako izgovara najlepšu rečenicu ikada: "Rekao sam ti da si neverovatna!"

Potom su Tina i Džejs potrčali da mi čestitaju i zajedno smo napustili salu.

"Mislim da je ovo razlog da izađemo večeras! Ko se slaže?", upitao je Džejs, krajičkom oka gledajući Tinu.

"Svi!", Derek je uzviknuo i pogledao me. O ne, moji leptirići su totalno evoluirali u ogromne Pokémone.

"Ti častiš, Ej Frej!", uzviknuo je te sam se nasmejala planirajući kako ću mojima to saopštiti. Na francuski ili italijanski način?

/.../

"Msje i madam, s ponosom Vam saopštavam da sam prrrimljena kao drrramski pisac!", sa veoma lošom imitacijom francuskog naglaska sam obavestila moju voljenu bandu.

"Bolje bi bio italijanski način, Ej. Ali, čestitam ti!", Tajler me je ostavio bez daha svojim zagrljajem, nemojmo se lagati, mlađa braća čak i kad iskazuju ljubav gledaju kako da vam bukvalno oduzmu dah.

Kako se rešiti njegove devojke u 20 koraka?Donde viven las historias. Descúbrelo ahora