11 - Cele cinci elemente

137 11 6
                                    

Nina radea cum nu o mai facuse de mult. Tensiunea din ultima jumatate de ora se risipise brusc, iar tot ceea ce simtea acum era o bucurie vecina cu nebunia. Inregistra privirile celorlati care o fixau, consternati, curiosi, nedumeriti sau uluiti, dar tot ce putea sa faca era sa rada.

- Ok, ok, m-am prins cum sta treaba. Unde e camera ascunsa? intreba ea, stergandu-si o lacrima de la atata ras.

Nate isi incrucisase mainile la piept si se uita cu o oarecare nesiguranta, in timp ce Löise se juca cu o ata de la fusta, incercand parca sa ignore ceea ce era in jurul ei. Cornelia o privi pe Nina de parca tocmai avea o revelatie, insa Huxton se incrunta.

- Intregul Ordin e impanzit de camere ascunse... incepu el, dar Cornelia ii taie replica.

- Cred ca Nina intreaba de camera care ne filmeaza farsa.

Huxton se uita de blonda la roscata si inapoi, apoi ofta. Daca isi imaginase fie si pentru o clipa ca ii va fi usor sa le dovedeasca noilor Gardieni de ce sunt capabili, se inselase grav. Isi drese vocea si incerca sa gaseasca un fel de a aborda problema. Vru sa deschida gura, apoi se razgandi brusc. In schimb, apasa pe un alt buton, iar imaginea se schimba, aparand un filmulet. Era o baie frumoasa, eleganta, cu o cada mare in centru, care era inconjurata de lumanari arzande. Nathaniel rosi imediat, iar cand, in filmulet, usa de la baie se deschise si aparura doua siluete care mergeau impleticit spre centru, englezul se ridica de pe scaun, acesta cazand pe spate.

- Nu poti sa le arati asta. Este privat, striga el catre Huxton, dar acesta ii facu semn sa stea jos si lasa filmuletul sa mearga.

Vazand ca nimeni nu-i sare in ajutor, se intoarse cu spatele la ecran, refuzand sa-si priveasca propria imagine care isi facea de cap cu Amanda. Cand o auzi pe Löise scotand un sunet slab de surpriza, crezu ca scenele erau pra mult pentru imaginatia ei inocenta, insa apoi il auzi pe Chris mormaind un " La naiba, s-a aprins ca la comanda!" si se intoarse repede sa vada ce se intampla. Intr-adevar, in loc sa vada un cadru cu ce se intampla in cada intre el si bruneta, imaginea arata rochia Amaliei arzand. In seara incendiului era convins ca aceasta se aprinsese din cauza unei lumanari, insa acum vedea clar ca era la o distanta considerabila de orice sursa de foc.

- Ei bine, zise Huxton, privind intrebator spre cei cinci.

Nina era putin surprinsa, dar isi gasi repede cuvintele.

- Ei bine ce? Ne-ai aratat o rochie arzand. Se numeste photoshop.

- Si am photoshopat cumva si incendiul care a urmat? intreba barbatul, mieros.

- Nu poti dovedi ca a urmat un incendiu, riposta roscata.

- A urmat, raspunsera prompt Nate si Löise, iar toata lumea fu surprinsa sa constate ca asta era primul lucru pe care il spunea blonda de cand ajunsesera aici.

- Si voi de unde stiti? intreba Cornelia, mijind putin ochii.

Löise rosi.

- Eu eram tipul din filmulet, se multumi sa explice Nate, ridicand din umeri.

Daca nu vazusera nimic, nu avea de ce sa ii fie jena, hotarase baiatul, recapatandu-si sangele rece. Christian mari ochii, capatand un aer de admiratie pentru englez, iar Cornelia schita un zambet intelegator. Nina paru indiferenta, intorcandu-si atentia spre Huxton.

- Tot nu vad ce vrei sa demonstrezi cu asta.

Huxton se ridica de pe scaunul-ou, iar acesta disparu in podea cu totul.

- Nathaniel Grey este Gardianul Focului, asta incerc sa va arat.

Löise il privi pe sub gene, Cornelia cu o spranceana ridicata si Chris cu si mai multa admiratie pe baiatul care incepuse sa se albeasca. Nina pufni.

Sub Semnul Celor CinciWhere stories live. Discover now