1. Aptitudini

378 29 10
                                    


Sofia, Bulgaria

A privit fix punctul rosu din mijlocul tintei si a ridicat arcul cu o miscare agera. A inspirat lung, linistindu-se si a lasat sageata sa zboare. Cu un vajait, aceasta atinse centrul. A lasat arcul jos si a zambit. Abia atunci s-a intors din nou in mijlocul lumii care vuia de zgomote. In tribune, colegii ei erau in picioare si aplaudau. Le-a facut cu mana zambind si s-a intors sa priveasca iar tinta. Sageata statea trufasa in mijlocul ei. Castigase campionatul judetean la tras cu arcul!

" Bun... inca un pas spre nationale!" gandi Nina, asezandu-si arcul pe umar.

***

New York, S.U.A

Cornelia isi scoase masca, revarsandu-i-se pe umeri parul blond. Lasandu-si spada in jos, ii intinse mana adversarei de pe podea, care ii accepta ajutorul si se ridica.

- Bun antrenament, spuse aceasta zambind, dupa ce isi scoase, la randul ei masca de scrima.

Cornelia zambi. Stia ca fusese un antrenament bun. Devenea din ce in ce mai buna si asta se putea observa usor.
Scrima era marea ei pasiune; de aici si usurinta si gratia cu care se duela cu adversarii sai. Ii placea ceea ce facea si ii venea usor sa fie cea mai buna.

***

Londra , Anglia

Nate se ridica in brate si iesi din piscina. Ar fi putut folosi scara, da, dar atunci grupul de chicotitoare de pe banca nu ar mai fi avut ocazia sa ii vada muschii incordati. Si ar fi fost o pierdere mare. Pentru ele. Vazu privirile admirative ale fetelor care il urmareau de pe banca si le arunca un zambet strengar. Incurajata de aceasta atitudine,una dintre ele se desprinse de grup si se apropie de el.

- Nathaniel Greyn ciripi fata, intorcandu-si o suvita de par pe deget. Trei cuvinte : W O W.
Iti meriti locul la nationale, esti pur si simplu uimitor in apa!

Nate ii ranji.

- Nu numai in apa, spuse trecandu-si neglijent mana prin parul ud.

Cat i-ar fi luat sa o bage in pat? Probabil nici o secunda. Ar fi cedat la primele lui incercari. Nu parea sa aiba nici macar bunul simt sa se prefaca ca nu i-ar placea. Nu era urata. Parea exact genul de fata cu care ar fi putut iesi. Dar parca prea semana cu restul fetelor topite dupa el.

- E o petrecere la Miriam diseara. Vrei sa vii? intreba blonda.

- Da. De ce nu, ii raspunse ridicand din umeri, apoi se intoarse si iesi.

Antrenorul ii spusese sa se concentreze mai mult pe inot si mai putin pe fete. Dar era deja cel mai bun. De ce s-ar mai stresa?

***

Paris, Franța

Löise zambi catre batranica pe care o ajutase sa traverseze, apoi incepu din nou sa alerge. Banuia ca urma iar sa intarzie. Ei bine, asta e. Stia ca antrenoarea avea iar sa se supere. Dar ce putea ea sa faca? Bine inteles ca ii va zambi dulce, apoi va incerca sa ii explice. In fuga, sari, plina de gratie, peste o banca, lasand cu gura cascata cativa trecatori.
" Ei bine, madame Cousseau ar fi fost mandra daca m-ar fi vazut." gandi ea, si isi continua drumul, ceva mai relaxata.

***

Louisiana, S.U.A

Christian picura putin din eprubeta peste substanta verde, vascoasa, pe care o obtinuse. Dintr-odata, aceasta isi schimba culoarea, devenind de un albastru intens, chinuitor.

- Mda... ma asteptam la asta, mormai in barba baiatul, scotandu-si manusile de laborator si aplecandu-se sa-si noteze rezultatul intr-un caiet.

Se ridica de la masa de lucru si se uita plictisit la teancul de foi de pe birou. Iar ii trimisesera profele subiectele din anii trecuti de la olimpiadele de chimie si fizica. Trecu rapid cu privirea peste ele si le rezolva in gand, fara prea mari batai de cap. Aici legea aia, dincolo formula cealalta si cu un ochi aruncat rapid peste ele, subiectele, care le dadeau tuturor dureri de cap, devenisera niste simple exercitii recapitulative pentru Chris.

New York, U.S.A.

Barbatul privi inca o data ecranul computerului.

- Avem 5 noi campioni, anunţa el cu o voce seaca.

Din spatele sau, ascuns intr-un scaun mare, un alt barbat ii facu semn cu mana sa continue.

- Unul dintre ei e chiar la noi in oras. Cornelia Shepard, 17 ani, campioana la scrima.

- Bun. Continua, ii raspuns o voce groasa, din penumbra.

- Christian Cross, tot 17, Louisiana, este un geniu. Fizica, mate, info si chimie. El ar trebui sa fie Creierul, adauga barbatul.

- Da... prezinta niste aptitudini interesante. Spune-mi despre fata cu arcul.

- Nina Petrov? E din Bulgaria. Are 17 ani si caracterul unei adevarate tigroaice. Si nu isi rateaza niciodata tinta.

- Impresionant.

- Löise Desiree, 16 ani, Paris, este campioana la gimnastica si atletism. Este teribil de flexibila si rapida. Si are inocenta unui inger.

- Da... e buna sub acoperire. Si ultimul? Englez parca.

- Nathaniel Grey, 17, Londra. E cel mai bun inotator. Rapid si silentios. A batut recordul la timpul petrecut aub apa.

- Bun. O sa fie buni. Le poti spune ca au ales bine, incheie barbatul din scaun discutia.

Heloo, cititori! Deci, acesta e primul capitol al noii mele carti. *NO SHIT, SHERLOCK!* E ceva mai scurt, dar initial ma gandisem sa il fac prolog si pana la urma am ajuns sa il fac asa. In capitolele urmatoare o sa scriu ceva mai mult si o sa fie axate pe cate un personaj, ca sa puteti intelege si voi mai bine despre ce e vorba. Sper sa va placa povestea; eu una ma bucur ca o scriu pentru ca imi bantuia de ceva timp visele ( serios acum, iti dai seama cum e sa te trezesti la 5 dimineata ca ti-a venit o idee pentru o carte pe care nici macar nu ai inceput sa o scrii!?!). Daca gasiti greseli va rog sa imi zceti pentru ca e foarte posibil sa mai mananc cate o litera * in apararea mea sunt foarte bune si, daca imi e foame, devin o delicatesa*.
Abia astept sa va aud parerile pe masura ce cartea o sa inceapa sa fie putin mai substantiala.
P.S. Ii multumesc genialei mele colege Corina pentru coperta 😊
Thx for spending your time with reading this.
Hugs&Kisses :*

Sub Semnul Celor CinciWhere stories live. Discover now