6.poglavlje

33 1 0
                                    

Uputila sam se u bolnicu u kojoj su mi rekli da kempoterapija jos ne djeluje.. preplasila sam se da je gotovo. Doktorica je rekla da ce morati povisiti dozu jer je ocito ova preslaba. osjecala sam se izgubljeno ,nisam znala sto da radim. ima li smisla boriti se uopce? Kada bi Emir bio ovdje..ali da,on ne zna za moju bolest. Morat cu mu kad tad reci,ali jos nije vrijeme. Volim ga vise od iceg na ovom svijetu..pitam se bii li on mene volio kada bi saznao da njegova djevojka ce mozda umrijeti kroz dvije godine.. piram se hocu li mu biti lijepa bez kose,sva mrsava i umorna. hoce li me voljeti kada cu ga jedva moci poljubiti od bolova. Nazavala sam odma Azru. ona  ce mi reci sto da napravim. "Azra,Marc je. imam neke lose vijeti..hoces li doci do bolnice ili da ti ovako kazem?" upitala sam ju. " sta se dogodilo?! dolazim odma! vvjerojatno ce i roditelji doci.." rekla mi je jako zabrinuto. "zasto oni Azra? kao da ih je stvarno briga!" rekla sam. "stizem za 10 min" i poklopila mi je slušalicu. ghhh mrzim kada to radi! Sjedila sam u cekaoni i razmisljala o ljekovima..  i onda se pojavila,naravno evo i "zabrinutih" roditelja.

AZRA: hei,sta se desilo?

MARC: ma nemoj biti uplasena.. sve ce doktorica objasniti.

MAMA; ljubavi moja,pa sto se dogada,do sada je sve bilo super!

MARC: pa da si malo vise kod kuce,shvatila bi na nije sve super i sjajno kako ti to zamišljaš! toliko puta sam pala u nesvijest,ali birga vas. zasto ste uopce ovdje? ha??

TATA: duso smiri se,znamo da si nervozna ali umiri se,molim te,jos ce ti pozliti!

MARC: ma zlo mi je od vas! molim vas idite!

AZRA: poslusajte ju,pozlit ce joj!

MAMA: kako zelis! idemo ljubavi (rekla je tati i otisla onim bahatim hodom..voljela sam ih ali i mrzila)

DOKTORICA: jel to vasa sestra?

MARC: je...

DOKTORICA: pođite zamnom molim vas 

AZRA: mozete mi objasniti sto se dogada?

DOKTORICA: ovako stoje stvari. nije nista prestrasno. neki ljudi trebaju vecu dozu a neki manju. ocito njoj treba veca doza jer na ovo ne reagira... os preksutra krecemo s novom jacom terapijom. ne morate se bojati,protokol ce biti isti,jedino ce vasa kosa padati sve brze,mozda je vise  necete ni imati za 1 mj. vrtoglavice ce biti cesce. ali podnosljivo je. pristajete li na ovakav tretman ljecenja?

AZRA: Marc sto ti kazes?

MARC: nemamo sta izgubiti..vrijedi probati ako nista drugo

AZRA: pristajemo.. oce li  to sigurno djelovati?

DOKTORICA: a ne mogu vas sa sigurnoscu reci. tumor je zeznuta stvar...nikada se ne moze tocno reci. nadamo se samo najboljem,

AZRA: hvala vam..idemo Marc?

MARC:idemo..

______________________

Izasle smo van,bila sam sva u svom svijetu. bojim se nenormalno.. sta ako ne uspije?! jao Marc! pozitivno moras misliti... moje razmisljanje prekinula je Azra u jednom trenutku

AZRA: Sjecas se Emirovog prijatelja? Noa?

MARC: da,sta s njim?

AZRA: pozvao nas je u klub veceras.. hocemo ici,da se malo opustimo. mislim da ce Emir biti tamo

MARC: (osmjehnula se na ime Emir) 

AZRA: kakav je to osmijeh bio? :D ima li nesto sto ja ne znam? hhaha

MARC: sa Emirom sam..

AZRA: molim?? od kad??

MARC: od prije 3 sata hahaha

After all,life goes on..Where stories live. Discover now