03. Příjezd na místo zapomenuté bohy a signálem

514 13 2
                                    

Jaye ráno probudily příjemné sluneční paprsky, které se prodraly přes zatažené žaluzie až do jejich pokoje a polechtaly ho na nose, už neměly sice takovou sílu, ale i tak ho to světlo probudilo

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Jaye ráno probudily příjemné sluneční paprsky, které se prodraly přes zatažené žaluzie až do jejich pokoje a polechtaly ho na nose, už neměly sice takovou sílu, ale i tak ho to světlo probudilo. Lehce otočil hlavou na druhou stranu a podíval se na Phoebe, která tam s ním byla. Nakonec se přetočil na bok a zadíval se na ní. Spala tak klidně, pravidelně oddechovala a ve tváři byla tak nějak spokojená. Bylo teprve půl šesté, takže ji nechal spát a sám vstal. Došel se převléknout a trochu už připravit na cestu. Akorát se vracel od té staré dámy, které byl zaplatit za pokoj, otevřel dveře a nahlédl do pokoje, kde už na posteli seděla Phoebe s rozespalým výrazem v obličeji a rozcuchanými vlasy. 

„Hele to jsme jako spolu spali tady-," chtěla ještě dokončit rozespale Phoebe, když ukázala místo za sebou na posteli a trochu zmateně se podívala na Jaye, který jí okamžitě s úsměvem uklidnil: „Jako ty a já? A v jedné posteli? Nakonec jsem spal v tom křesle, protože ty se stejně furt roztahuješ!"

Phoebe na něj hodila uražený pohled, ale když viděla, jak se pak Jay pobaveně směje, tak jí bylo jasné, že si z ní dělá jenom legraci. Zakroutila nad tím hlavou, podrbala se ve vlasech a podívala se na hodinky. Bylo něco po sedmé. Proto tedy rovnou vyskočila z postele a zamířila si to do koupelny. Bylo na čase zase vyrazit na cestu, aby na chatě byli ještě před desátou, kde jim jiní agenti předají jejich službu při hlídání jistého člověka z ochrany svědků.

Mezitím Jay ještě po nich lehce poklidil pokoj a sbalil si své věci do tašky. To samé následně udělala Phoebe, když se vrátila z koupelny. Všechny své věci naházela do tašky, hodila na sebe bundu a mohli vyrazit. Jay zanesl ještě staré majitelce klíče od jejich pokoje a poté už se přidal k Phoebe, která stepovala na již poloprázdné parkovišti. Ruce měla strčené v kapsách a přešlapovala na místě, protože jí byla vcelku zima. Už to nebyl takový ten příjemný podzim, kdy padalo barevné listí, mezi korunami stromů se proháněl ještě vcelku příjemný vánek a sluneční paprsky hřály. Tohle byl ten takový ten podzim, kdy ráno už byly pomalu přízemní mrazíky, dopoledne byla zima a až odpoledne na těch pár hodin se teplo na chvilku vrátil, dokud slunce nezapadlo.

„Zastavíme se ještě na nejbližší benzínce na snídani a kafe?" zeptala se ho Phoebe, když konečně nastoupili do auta a Jay nastartoval, aby se v autě zapnulo topení. Zamrkala na něj řasami, nasadila prosebný výraz a dlouho ho přemlouvat nemusela, protože i on by si nerad nechal ujít ranní kafe, než dojedou na místo. Netrvalo to dlouho a brzy zahlédli benzínku, u které by se zastavili na jídlo, kafe a případné tankování, protože docházela nafta.

Akorát zrovna sjížděli z dálnice k nejbližší benzínce, když začal Jayovi zvonit telefon, který měl položený na palubní desce. Přes panel na volantu hovor přes propojený telefon okamžitě přijal: „Phoebe?" ozval se Dean.

„Ne Jay! A taky Jayův telefon, ale Phoebe sedí vedle mě," prohlásil hned okamžitě Jay a ušklíbl se na Phoebe, kterou to taky mírně pobavilo, když měla z hovoru s bratrem mírně sevřený žaludek. A taky to bylo na místě. Už podle toho tónu v bratrově hlase pochopila, že se něco děje. Byl buď naštvaný nebo jen rozmrzelý, přála si, aby to bylo to druhé: „Ahoj Deane, včera jsi mi psal. Chtěla jsem ti sice odepsat, ale pak jsem si říkala, že je dost pozdě, tak jsem to nechala být."

Woodsová: Když jedna vražda nestačíKde žijí příběhy. Začni objevovat