Hayal bunlar hayal.

1.6K 194 16
                                    

Merhabeyn arkadaşlar. 

Kitap yazmamak inanılmaz zaman aldığı için buraya bir şeyler yazamadım. Biraz yazayım dedim. Az önce bildiğiniz titanic gibi gemileri kullanan bir kaptanla konuştum. "Kaptanlığı nasıl seçtin abi? Neden yani kaptanlık" diye muhabbetin devam etmesi için klişe bi' soru sordum. "Benim babam gezmeyi çok severdi, ben çocukken evimizi satıp bi' tekne aldı ve dünyayı gezmeye başladık işte ben denizi o zaman sevdim." dedi.

Ulan be ne aileler var diye düşünmeye başladım. Sonra çevremdeki ailelere, akrabalara, kendi aileme baktım ve bizim hiç bir zaman böyle ailelere sahip olamayacağız ve bir gün aile olduğumuzda biz de böyle aileler olamayacağımızı fark ettim. Çünkü hayallerimiz "geleceğimizi garantiye almak" üzerine kurulu.

Hayallerimiz "Ev almak, evlenmek, araba almak, daha çok para kazanmak.." ekseninde dönüp duruyor. İçimizden gerçekten hayal kurabilenleri de "Bundan bi' şey olmaz aklı bir karış havada" diye diye el birliğiyle vazgeçirebiliyoruz.

Hayattan aldığı keyif hep daha fazlası üzerine kurulu olan insanlar olarak doğmuyoruz ama böyle şekillendiriliyoruz. Büyük ihtimalle yine bizden sonra gelen nesil, çocuklarımız böyle olacak.

Geleceğimizi garantiye almaya çalışırken kendimizi unutuyoruz ve bence bize çok yazık oluyor. Bunun en büyük örneklerinden biri üniversite, lise sınavlarına hazırlanırken uğraştığımız hobilerden, hayallerden uzaklaşıyoruz. Mesela benim yazılarımı paylaştığım bir blogum vardı. Üniversiteye hazırlanırken çok zaman kaybettiriyor diye vicdanım tarafımdan kapatılmıştı. Halbuki ben o "gelecek kaygılı vicdana" sahip olmasaydım belki neler neler yapabilirdim ama olmadı. İşte olmayınca da kaçıyoruz. Diyeceğim o ki; Etme cahille muhabbet küstürürsün, silme cam kırığıyla götünü kestirirsin. 

Ne var yani atasözü ile bitirmek istedim.

Monteyn

bi' değişik şekilde sundu.

np: Hümeyra - Kirli Beyaz Kedi

instagram/gozluklubeyefendi

snap/edvirdnorton

youtube: müşfik şeyler.

İyi Denemeydi Dostum.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin