-8-

113 47 38
                                    

                  

                  Korumalarımdan biri, öğle teneffüsü toplamış olduğum çantamı,arka koltuğa yerleştirdi.Normalde hep arkada oturan ben, bu sefer önde oturmak istemiştim. Gözlerimi kapatıp, başımı koltuğun başlığına dayadığım da, rahatlamış hissettim.Bir derslik süre boyunca, revirde müzik dinlemekten başka bir şey yapamamıştım. 

                  Abim, Işık gittikten biraz sonra gelen telefon ile bana revirde bir süre idare etmemi,korumaların geleceğini söylemişti.Bende beklemiştim işte.
                  

                   Aklıma gelen isimle yüzümde bir tebessüm oluştu.Işık.Adı gibi parlak bir enerjisi,gözleri kamaştıran bir güzelliği vardı.Bir arkadaşım olmuştu.İlk defa bir kız arkadaşım olmuştu.Bu harika hissettiriyordu.Hayallerimde de dostum olacaksa,hep kız biri olsun istemiştim.Bu erkekleri sevmemem ile ilgili değildi. Yanlızca içimden gelen bir istekti.'Neyse.'dedim,'bir arkadaş edinmiştim'.Erkek,kız kimin umrundaydı. Belki de şu an dans etmeliydim.Çılgınlar gibi...

                 Kıkırdayıp, başımı iki yana salladığımda dans etme işini bir ara denemem gerektiğini düşündüm.Kafamı arabayı kullanan şoföre çevirdiğimde, bana garip bakışlar attığını fark edip yüzümdeki aptal ifadeyi engellemek amaçlı yanağımın içini ısırdım.Ortada hiçbir neden yokken kıkırdayan bir kız olarak kendimle gurur duyuyordum. 

--------------------

                 "Teyze!"salonda ki büyük masanın önündeydi.Koşarak boynuna atladım.

                 Yüzünü görebilmek için geri çekilsem bile kollarım ondan ayrılmamıştı.

                 "Ne kadar özlemişim."tekrar kollarımı doladım boynuna.

                 "Evren daha iki,üç gün önce görüştük.Bu ne özlem?"dudaklarımı büzerek geri çekildim.

                 "Anlaşılan tek özleyen taraf benmişim.Öyle olsun teyze."sıcacık bir gülüş sergiledi.

                  "Tatlım,ben seni özlemez miyim hiç?Hem özlemesem bu sofrayı hazırlatır mıydım sana?" gözlerimin masaya kaymasıyla sevinç nidaları atmam bir oldu.

                   "Teyze."derken 'yine başladı' der gibi bakmıştı. 

                   "Gözlerimi senden alamıyorum her seferinde bu kadar büyüleyici olmayı nasıl başarıyorsun."Geri çekilerek üstünü işaret ettim.

                    "Hem giyim tarzın iyiydi şimdi daha mı mükemmel olmuş ne?İşin gereği de olsa bu kadar büyüleyici olma,kıskanırlar."başını geriye atıp kahkaha atarken, bende gülümsememle ona eşlik ettim.

                     "Bak küçük cadıya.İltifatlarının aslı yemeğe.Biz bilmiyoruz sanki."oturacağı sandalyeyi geri çekti.

                     "Amcan da gelecek.Birazdan burada olur.Yukarı çık.Bir üzerini değiştir öyle gel."yanağına küçük bir buse kondurdum.

                     "Tamam teyzecim."merdivenlere doğru yol aldım.

                     Kapının zil sesini duyarken inmek için hazırdım.Merdivenin son basamağından indiğimde amcamı görmemle teyzeme yaptığım seremoninin aynısını tekrarladım.

                   "Amca,hoş geldin.Seni çok özlemişim."yorgun görünüyordu.Sarılmama sırtımı sıvazlayarak karşılık verdi.

                   "Hoş bulduk kızım."içeri geçerken amcamın stresli bir dönemde olduğunu düşündüm.Normalde böyle cevap vermez,göz temasından kaçınmazdı.

GiriftWhere stories live. Discover now