"Gotik Şiirler"in yazarı ile

127 12 2
                                    

Biraz kendinden bahseder misin bize?

Yunan göçmeni İstanbul doğumlu Ada'lı bir Beterböceğim. Yazarlık, Fotoğrafçılık ve Sinema olmak üzere üç üniversite bölümü mezunuyum. Yazarlık benim için bir meslek cidden öyle ki geçimimi yazarlıkla sağlıyorum. Beni bu mesleğe aşık eden film Beetlejuce olduğu için 2. Beterböcek adını kullanıyorum. Her yerde farklı mahlas ve isimleri tercih ediyorum. En iyisi olana kadar da böyle devam edeceğim. Ama ne olursa olsun 3 kere anıldığımda orada biterim bunu da herkes bilir.

Neden yazıyorsunuz?

Yazmak bir aşk benim için. Açık olmak gerekirse kendimi dışa vurma yöntemi. Kendi hayatımdan kısa kısa yaşantılarımı yazıyorum sonuçta. Bazı yazılarımdaysa da intikam alma çabası beni yazmaya dürtüyor.

Sizi yazmaya hangi süreç teşvik etti?

Lisedeydim, edebiyat derslerinde sürekli birşeyler yazardım. Öğretmenlerim sürekli yarışmalara yollardı. Lise 2ydi birinden ödül aldım. Ve bu beni mutlu etti. Yazmayı bırakmadım. Örnek aldığım Ferhan Şensoy, Edgar Allen Poe, Oğuz Atay, Tim Burton, Matt Groening gibi isimler beni yazma işine daha çok itti. Ardından Blue Jean Magazine dergisinde yazmaya başladım. Bir ara da Dizi/Sinema işlerinde replik asistanı olarak çalışmak teşvik dediğimiz kavramı aşarak adeta mesleği benim ikinci eşim yaptı (ilk eşim yok ama olsun eheheh)

İlk destekçiniz kimdi?

ilk destekçim annem ve babam olmuştu. Ardından Lisedeki öğretmenlerim.

Kitabınızı tanıtır mısınız?

Gotik Şiirler kitabı aslında Edgar Allen Poe gibi bir usta isim örnek alınarak yazılmaya başlandı. Konu olarak daha çok intikam,aşk ve sevgi konuları olsa da hepsi tamamen gotiklik çerçevesinde işlendi. İleride baskıya girerse kesinlikle farklı bir isimle girecek ve kenarında bir not ile Edgar Allen Poe anılacak.

Karakterlerinde senden parçalar var mı yoksa yalnızca hayal dünyandan mı yararlanıyorsun?

Karakterler aslında benden bir parça. Veya yakınımdaki bir olaydan. Ama hepsi var olan kişiler. Şiirlerim mesela tamamen yaşanmışlıklar üzerine kurulu ve gerçek kişiler yeralmakta.

Yazarken nelere ihtiyaç duyuyorsun?

Yazmak için açıkçası sokağa çıkıp yaşıyorum. Gerçek hayattan pay almalı yazdıklarım. Kaleme alırken ise sadece bir güzel müzik ve mutlu bir gün gerekiyor. kötü haber alınmamış. En olmadı bir kaç bölüm simpsons izlemek

Yazarken tıkandığın, yazamadığın zamanlar oluyor mu?

Yazamadığım evreler oluyor. Resmen bunalım oluyor, kafamda işler birikiyor ama yazmak için kalem ilerlemiyor. Ama unutmadan biriktiriyorum. Bazen akılda bazen ses kaydıyla. Sonradan kaleme döküyorum. Bir bakmışsınız film olmuş.

Sence hikayen istediğin kitleye ulaştı mı?

Buralarda daha yeni başlıyorum. Eski yazılarımı buraya girmekte var aklımda. Gerek yorumsal gerek mesajlarla güzel cevaplar alıyorum. Daha beklediğim yere gelmedim ne burada ne de dışarıdaki yazarlık hayatımda. Ama umarım kısa sürede ikisi de hallolacak.


Yazarlarla RöportajWhere stories live. Discover now