"Kontrolsüz" kitabının yazarı Elif Çıvgın

214 16 3
                                    

Biraz kendinden bahseder misin bize?

23 yaşında Moda Tasarım mezunu işsiz bir vatandaşım. Henüz iş aradığım da söylenemez, hayatımın geri kalanına yazarlık yaparak devam etmek istiyorum aslında. Biraz sakar birisiyimdir ama rezil olmayı umursamam. Yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarımla vakit geçirmeyi severim. Elime bir para geçtiğinde hemen yeni kitaplar almak için harcarım. Beni bazen çok üzgün bazen de çok neşeli görebilirsiniz, ortası yoktur.

Neden yazıyorsunuz?

Ben rahatlamak için yazıyorum. Kafamın içinde bir sürü idealar dünyası var bunları kelimelere dökme gereksinimi duyduğum zaman yazmaya başladım.

Sizi yazmaya hangi süreç teşvik etti?

Derin bunalımlarda olduğum dönemler vardır. Üniversiteden mezun olduğum zaman yine bu dönemlerden birisindeydim. Biriktirdiğim tüm o farklı dünyaları bir hikayede toplamaya karar verdim. Daha sonra da kitaplaştırdım.

İlk destekçiniz kimdi?

Benim ilk destekçim orta okuldan beri hep en yakın arkadaşım olmuş, iyi ve kötü dönemlerimde beni hiç yalnız bırakmamış olan insan oldu.

Kitabınızı tanıtır mısınız?

Kitabım kısaca; fantastik yetenekleri olan bir arkadaş grubunu anlatıyor. Baş karakter ailevi sorunlar yaşayan bu yüzden saçları dökülen bir kız. Üniversitede hayatının aşkı ile karşılaşıyor her şey güzel giderken bir kötü karakter arkadaş gruplarına giriyor ve işler değişiyor. Kitapta yan karakterlerin ağzından da yazılan bölümler var.

Karakterlerinde senden parçalar var mı yoksa yalnızca hayal dünyandan mı yararlanıyorsun?

Büyük çoğunlukta hayal dünyamdan yararlansam da benden parçalar taşıyan yaşanmışlığı olan bölümler var. Sadece benim değil arkadaş çevremin de yaşadıkları bazı anılar var bu kitabın içinde.

Yazarken nelere ihtiyaç duyuyorsun?

Benim için havanın durumu önemli. Farklı gelebilir ama soğuk ve kasvetli havalara bayılırım, böyle havalarda yazmayı daha çok severim ama sıcağa pek katlanabildiğim söylenemez. Bunun dışında pencere kenarı vazgeçilmezimdir.

Yazarken tıkandığın, yazamadığın zamanlar oluyor mu?

Elbette, böyle zamanlarda birkaç gün ara veririm. Tamamen kendimi kitaplara veririm. Yeni hayal dünyaları arasına karışır ya da dışarıda dolaşır gözlemler yaparım. Birkaç günün sonunda da kaldığım yerden genellikle devam edebilirim.

Sence hikayen istediğin kitleye ulaştı mı?

Henüz bunun cevabı ne yazık ki hayır. Kitabımın yayınlanmasından sonra wattpade üye olmanın dezavantajını yaşıyorum. Buna rağmen okuyucu kitlem oluşmaya başladı ve bu beni çok mutlu ediyor.


Yazarlarla RöportajWhere stories live. Discover now