Değerli Eşya

284 18 12
                                    


Ben de Büyük Ev'e doğru koştum.Kısa bir sürede vardım.Nico içeride tek başındaydı,  bir koltukta oturmuş sessizce bekliyordu.
"Nico?" diye seslenince kafasını bana çevirdi.
"Ee,Kheiron nerede?" dedim.
"Gelir birazdan,revirden  çağırdılar. " Yanındaki koltuğa geçip oturdum.
"Anlattın mı?"diye sordum.
"Anlatmaya fırsat bırakmadan çağırdılar.Gelince birlikte anlatırız."
"Tamam o zaman."Kısa bir süre bekledikten sonra konuştum."Şey...şu yeni gelen çocuk var ya...Onun cebinde gece gördüğüme  benzer bir şey gördüm."
Birden canlandı.
"Ne?Aradığımız kişi o muymuş yani?"
"Öyle demedim.Bilmiyorum,belki odur."
Sonra Kheiron geldi.
"Anlatacaklarınız vardı.Sizi dinliyorum."
Anlatmaya başladım.Dün geceden başlayarak gördükleri ve gördüklerim hakkındaki fikirlerimi anlattım.Arada Nico'da konuştu.Kheiron gece dışarıda,ormanda durduğumuz için biraz kızdı.Hatta ceza vereceğini söyledi.Bu kadarını beklemiyordum doğrusu.Tamam,yaptığımız kurallara karşıydı ama sonuçta keyfimizden durmamıştık gece gece canavarlarla dolu ormanda.

Kheiron düşüneceğini söyleyerek bizi oradan çıkardı.

Sinirlenmiştim açıkçası.Ama umursamayıp ilerlemeye devam ettim.

"Bence bu işi kendimiz çözmeliyiz," dedim kısa bir süre sonra. "Baksana,Kheiron bize yardım edecek gibi durmuyor."

Nico düşünceli gözüküyordu.Olur anlamında başını salladı. Bu neydi böyle,herkes düşünceli bugünlerde?Yakında çıkar kokusu diyerek konuyu kendi kendime kapattım.

Kulübelerin oraya geldiğimizde 11. Kulübe'nin önünde bir kalabalığın toplandığını gördüm.Nico,elleri cebinde kafasını eğmiş bir şekilde ilerlediğinden henüz görmemişti.Onu dürtüp ileriyi gösterdim.Kaşlarını çatıp adımlarını hızlandırdı.Kısa sürede vardık.

Yeni gelen melez,Alex, ve daha önce görmüş olduğum ama tanımadığım bir Hermes melezi karşı karşıya duruyorlardı ve hiçte dost gibi değillerdi.

"N'oluyor burada?" diye sordum.Ortamın sessizliğinden dolayı sesim yüksek çıkmıştı.Bütün yüzler bana döndü.

"Bu," diye söze başladı Alex. "Benim eşyamı çalmaya çalıştı,hırsız bu!" Sesi sonlara doğru yükselmişti.Etraftan kahkahalar yükseldi.

"Hermes melezi o,onun olayı bu!" diye bağırdı birisi,kim olduğunu göremedim.Sonra yavaş yavaş dağılmaya başladı kalabalık.

"Geldiğin gibi huzursuzluk çıkartmaya başlama." Yanımdaki Nico konuşmuştu.Beklenmedik konuşma karşısında Alex de ben de şaşırmıştık. "Hem ne o kadar önemli olan şey?Kavga çıkarmana sebep olan şey?"

Bu sert çıkışa karşı Alex de sertçe cevap verdi. "Seni ilgilendirdiğini sanmıyorum." Nico alayla güldü. "Öyleyse her neyse o şey, dikkat et ona.Onu almak isteyen sadece Hermes melezi olmayacaktır." Sonra arkasını dönüp uzaklaştı. Bir ilerleyeen Nico'ya bir de Alex'e baktım.

"Takılma sen ona." dedim ve arkamı dönüp uzaklaştım. Ne yapıyordu bu çocuk,niye niyetimiz hakkında imalarda bulunmuştu ki Nico?

MELEZ KAMPI-MASALLAR DİYARI (Percy Jackson FanFiction) (DÜZENLENECEK)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin