Fetitele Powerpuff

1.2K 11 0
                                    

Fetițele Powerpuff (engleză: The Powerpuff Girls) este un serial american de desene animate difuzat de Cartoon Network. A fost creat de desenatorul Craig McCracken, și a fost produs până în 2001 de Hanna-Barbera, iar apoi de Cartoon Network Studios.

A fost anunțat și un reboot al serialului care a avut premiera pe Cartoon Network pe 4 aprilie 2016.

Personaje

Fetițele Powerpuff

Blossom (în traducere floare) este poate cea mai inteligentă și isteață dintre toate fetițele. De multe ori ea le coordonează pe surorile ei și ea ia decizii importante. I s-a reproșat de către surorile ei că vrea prea des să preia controlul. Este remarcată printr-un păr lung roșcat și prin corneea ochiului său, de culoare roză. Ea deține o putere specială: suflul de gheață cu care poate îngheța orice.

Bubbles (în traducere balonașe) este o fetiță cuminte, sfioasă, bună la suflet, miloasă, chiar dacă uneori este naivă. Ea poate vorbi cu veverițele și, în episodul în care Blossom a descoperit că are suflu de gheață, i s-a spus că are ca putere specială abilitatea de a vorbi în limba spaniolă. Se remarcă printr-un păr blond și prin corneea ochiului, de culoare bleu. Ține foarte mult la părul ei, și devine violentă dacă cineva i-l strică.

Buttercup (în traducere, floarea pintenul-cocoșului, cuvânt format din alipirea cuvintelor butter (unt) și cup (pahar) este cea mai violentă dintre fetițe. Nu este foarte isteață, ba chiar naivă uneori și nici nu învață foarte bine. Are un comportament impulsiv și este de multe ori nepoliticoasă, dar este determinată să lupte mereu curajos împotriva forțelor răului. Se remarcă printr-un păr brunet tăiat scurt și prin corneea verde a ochilor.
Ele au următoarele superputeri:

Super forță
Zbor
Super viteză
Vedere cu raze X
Abilitatea de a detecta o varietate mare de mișcări
Invulnerabilitate limitată
Capacitatea de a nu supraviețui în spațiul exterior
Țipete sonice
Felina de foc
Triplu atac din toate parțile
Dublarea propriei imagini
Gruparea sub formă de minge
Gruparea în spirală
Triplu atac frontal
Matrix
Ochi bulbucați

Prieteni

Profesorul Utonium este savantul care le-a creat accidental pe cele trei fetițe din ceva dulce, acrișor și ceva fermecător, peste care a vărsat, accidental, elementul X. Acum el este ca un tată pentru fetițe, el iubindu-le foarte mult și crescându-le ca pe copiii lui.

Domnișoara Keane este învățătoarea celor trei fetițe. Aceasta le permite eroinelor să plece de la școală atunci când în oraș există o urgență.
Primarul orașului este un primar chel, bătrân, scund, ce poartă monoclu și are un comportament pueril. Mâncarea lui preferată sunt murăturile. În unele episoade el le sună pe cele trei fete spunând ca e o urgență, însă acesta dorește doar ca ele să îi deschidă borcanul cu murături.

Domnișoara Sara Bellum este frumoasa asistentă a primarului care se ocupă de lucrurile de care primarul nu se poate ocupa (adică ea face aproape totul). Fața ei nu a fost niciodată arătată pe parcursul serialului, aceasta fiind "tăiată" sau ascunsă în părul roșcat al acesteia. Singura dată când i-a apărut fața a fost în episodul "Maimuța vede, câinele face", dar la fel ca restul cetățenilor capul îi fusese înlocuit cu unul de câine, și în episodul special Fetițele Powerpuff sunt cele mai tari!. Ea este cea care le dă de obicei sfaturi fetelor și le ajută să iasă din diferite situații. Numele ei este un joc de cuvinte care formează cuvântul cerebel (în engleză).

Dușmani

Mojo Jojo este o maimuță mutantă ce locuiește într-un laborator propriu aflat în mijlocul orașului. Dorința lui cea mai mare este să le elimine pe fetițele Powerpuff, după care să conducă lumea. Are un creier uriaș, acoperit cu un fel de căciulă metalică. Mojo Jojo a fost inițial asistentul profesorului Utonium. Acesta a căpătat ură pe cele trei fetițe deoarece profesorul a ajuns să le iubească mai mult pe ele decât pe el. De fiecare dată este prins pentru crimele sale și băgat la închisoare

Fuzzy Lumpkins este un monstru de talia unui om, cu blană de culoare roză. El pare pașnic, dar atunci când "i se încalcă proprietatea" își iese din minți și devine foarte violent. El are o mandolină la care cântă tot timpul.
El (în original, Him) este o creatură demonică, efeminată, foarte puternică, cu piele de culoare roșie și cu clești ca cei ai crabilor.

Gașca Cangrenă (în original, Gangreen Gang) este o gașcă formată din cinci persoane cu probleme psihice sau fizice: Ace, Șarpe, Grubber, Marele Billy, și Arturo.
Băieții Amibă sunt niște protozoare de dimensiuni umane care, în mod hilar, se străduiesc să fie infractori dar de multe ori nu reușesc. Membrii echipei sunt:
Șeful, liderul echipei "Băieții Amibă". El este cel care poartă tot timpul o pălărie pe cap și le dă ordine celorlalți.
Micuțul, este cel mic. Poartă o șapcă întoarsă.
Slabul, este cel mai înalt membru al echpei.
Băieții Poc și Pac (în original, The Rowdyruff Boys) sunt trei băieți creați de Mojo Jojo după modelul fetițelor Powerpuff, care însă doresc să pricinuiască cât mai multe necazuri orășenilor. Aceștia sunt Brick, Boomer și Butch sunt diferiți de fetițele Powerpuff pentru că au corneea ochilor roșu închis la Brick și părul portocaliu ca Blossom, corneea ochilor verde închis la Butch și părul negru ca Buttercup, corneea ochilor bleu închis la Boomer și părul blond ca Bubbles, dar și pentru faptul că nu poartă rochii sau pantofi de fete negri cu dres alb ca în culorile fetițelor Powerpuff, ci poartă haine și adidași negri cu șireturi albe băiețești de băieți de cartier în culorile lor de culoare închisă.

Prințesa Vreau Bani (în original, Princess Morbucks) este o fetiță foarte bogată al cărui "tati" nevăzut la față, îi permite să își cumpere orice își dorește. Este invidioasă pe fetițele Powerpuff deoarece vrea cu tot dinadinsul să obțină și ea superputeri.
Seduca (în original, Sedussa) este o ticăloasă care are ca armă părul ei foarte lung și negru. Ei îi place să fie bogată și adesea jefuiește bănci și bijuterii. Este o ticăloasă cu un corp foarte flexibil mișcându-se foarte bine. Seduca se consideră o doamnă și vrea să primească întotdeauna tot ce-i mai bun. Aceasta le urăște pe fetițele Powerpuff și de asemenea pe Miss Bellum care a învins-o în trecut. A rămas fără păr din cauza fetițelor Powerpuff și din cauza lui Sarah Bellum iar în episoadele recente ea încearcă să se răzbune împreună cu Gașca Cangrenă dar desigur nu reușește. Își iubește cel mai mult pe lume părul după care suferă acum, fiind pierdut.

Monștrii sunt alți dușmani ai fetelor Powerpuff sunt toți monștrii din oraș. Desigur, le creează necazuri cetățenilor din Townsville.Un singur episod a avut titlu, specificabil unui monstru: 3 fete și un monstru.
Arhanghelii Durerii sunt niște răufăcători care au făcut rău în trecut au îmbătrânit dar nici la bătrânețe nu se lăsau de jefuit bănci.Blossom le-a spus lui Buttercup și Bubbles să numai îi mai bată fiindcă sunt bâtrâni și ele nu au lovit niciodată vreun bătrân,când au venit super eroii din trecut care au înțeles de la Fetițele Powerpuff că nu este bine să lase orașul să domine de hoți sau criminali unul din ei cel mai slab a fost doborât după aceea a căzut pe jos cel gras le-a spus opriți-vă arhangheli ai durerii sunteți eliminați însă a căzut datorită bătrâneții,arhanghelii durerii au ca semn un craniu pe tricouri.
Lenny Baxter este un faimos colecționar de păpuși mai exact un colecționar de cărți de benzi desenate, care devine un infractor prin faptul că le răpește pe fetițele Powerpuff închizându-le în cutii pentru a le vinde, asta era o idee de a sa pentru a face bani și el pe lângă asta era și colecționar de păpuși, însă Profesorul Utonium a considerat că nu a făcut bine ce a făcut, și atunci a rupt cutiile și fetițele Powerpuff ies din cutii, iar Lenny Baxter este arestat pentru asta și va sta mult timp.
Familia Smith

Mask Cara este o ticăloasă care este specialistă în machiaj. Ei îi place să machieze foarte mult, avea în plan să machieze toți locuitorii din Townsville. Și chiar reușește să îi machieze pe toți locuitorii orașului Townsville inclusiv Domnișoara Sara Bellum, Profesorul Utonium, Domnișoara Keane, Primarul dar și pe Bubbles și Buttercup chiar și orașul a avut de suferit, Blossom a fost singura neafectată de machiajul lui Mask Cara căreia i-a dejucat planul primind o cremă pentru machiaj de la Profesorul Utonium care a profitat de faptul că avea machiaj pe față punându-și o rochie și o perucă el nu era la prima experiență de acest gen se costumase și în trecut în haine de femeie etc, și a reușit Blossom să scoată cu crema pentru machiaj primită de la Profesorul Utonium machiajul lui Mask Cara apoi și locuitorilor din Townsville le dispăruse machiajul de pe față, iar Mask Cara a fost arestată și va petrece mult timp în închisoare.

Totul despre desenele copilăriei Where stories live. Discover now