#18. Cuibul viespilor

865 30 0
                                    

Pov' Cissy
Am urcat in masina mea de lupta. Un Ferrari cu geamuri blindate insotita de echipa mea. Toți aveam aceleasi masini, doar ca de culori diferite. A mea era neagră, a Hyunei era visinie,  a lui Claire era albastră, a lui Luke era argintie,iar cea a lui Cygnus era rosie.
Am apăsat pedala de accelerație si am iesit din garajul de pe pista, cu o mare viteza formând in urma noastra un nor de praf.
Simteam gustul adrenalinei dupa mult timp. Nu mai mersesem de mult in misiuni, iar in locul meu mergea Alfons. Insa astazi trebuia sa punem in aplicare licenta pentru moarte asa ca am ales sa merg eu. Aveam multa experienta in aceast tip de misiune. Mergeam mereu cu Regnus si eu eram cea care avea onoarea sa il omoare pe sol.
Am privit in oglinda retrovizoare si mi-am vazut echipa.  Luke era langa mine, dar nu il vedeam din cauza geamurilor fumurii, Hyuna era in spatele meu. Iar Cygnus si Claire erau in laterarele mele unul in spatele celuilalt. Mereu am crezut ca intre ei doi e ceva.

Am apăsat din ce in ce mai tare accelerația când am vazut in raza mea vizuală tirul care iesea din pădure. Tirul cu ciocolată Milka.
Spatele meu s-a lipit cu totul se scaun, dar asta nu mi-a dat un motiv de frica,ci din contra adrenalina pulsa in venele mele,trăiam prin viteza. Am apăsat in goana mea un buton rosu si asa am facut legătură cu echipa mea, dar si cu Tyler care avea sa ne precizeze daca cineva ne urmareste pe o alta ruta apropiata.
- Doi-zece, doi-zece, ma auziți?
-Desigur,Prințesă, au raspuns toți.
- Cygnus, vei trece cu Luke in laterarele mastodontului, eu voi fi in fata cu Claire. Hyuna,rămâi in urma tirului.
-Inteles.
-Fa-te cat mai putin văzută, Hy. Astazi vei avea onoarea sa omori solul.
-Am inteles, Prințesă.
Când am ajuns aproape de mastodont,am virat puternic si in viteza  spre dreapta împreună cu Claire astfel ajungand in fata tirului la 5 metri depărtare de el. Cygnus si Luke au batut palma prin afara mașinilor si au trecut in laterarele mastodontului,virand puternic spre dreapta si stanga, iar Hyuna mi-a urmat indicatiile si s-a facut cat mai mica in spatele nostru.
Urma o curba iar noi nu ne asumăm niciun risc asupra unei ambuscade in respectiva curba , asa ca am luat legătură cu Tyler prin statie si i-am cerut sa ne spuna cursurile rutelor celor mai apropiate drumuri si a curbei ce urmează. Am încetinit lamentabil si am urmat sfaturile maestrului Tyler.
- Aveti grija la curba, ne atentiona el, exista riscul ca mastodontul sa prindă capcana curbei si sa fie un beneficiu pentru cei de pe ruta AB3.
-Am inteles,Collins. Echipa! Lărgiti cat mai tare curba asta si treceti-o cat mai lent, mustiti in jurul mastodontului cu mare grija nu avem nevoie de intrusi pe autostradă si nici de probleme cu Carax. Luati curba cat mai larg.
Împreună cu Claire am tras tirul dupa noi facandu-l sa lărgească cat mai tare curba si sa nu se lovească de jetoanele asezate dezordonat pe drum. Cygnus a tras tare spre dreapta, in timp ce Luke s-a strecurat printre jetoanele asezate pentru a nu ne deruta si s-a distrat făcând o schema de driblling. Hyuna s-a ținut mortis dupa cursul mastodontului si la putina sa experienta a luat curba cu o perfectiune slab întâlnită la alți soferi experimentați.
Am mărit din nou viteza si am simtit cu stomacul mi s-a lipit de sira spinării. Mâna mi-a alunecat pe schimbatorul de viteze si am trecut-o la fel de repede inapoi pe volan. Claire era cu cativa metrii mai in  urma acoperind fata mastodontului. Am accelerat din nou, apropiindu-ne de iesirea orasului. Am luat pentru a doua oară legătură cu Tyler care ne-a spus sa ne pregătim pistoalele,pentru ca domnul Gamble Carax va incerca sa ne fure tirul, pentru a scuti banii si moartea pionului sau destul de important,doar era seful de spionaj. Era amuzant cum Carax incerca sa ne fure, adică noi deja ne-am gandit la varianta asta când am vazut solul pe care il va trimite spre executie de buna voie si ne silit de nimeni. Arando nu era cel mai bun pistolar,dar era un spion desăvârsit. Stiam ca Gamble Carax nu il vrea mort asa ca l-a trimis sa ne atace mai întâi de toate. Carax, îmi pare rau sa iti spun dar spre ghinionul tau Arando Morffez va da colțul. La urmatoarea curba, dupa spusele lui Tyler ne asteptau atacatorii lui Carax,in frunte cu cel mai bun pistolar al echipei sale, Tyonisyo Saly. Saly era doar un simplu cersetor ridicat de Carax de la întins mana si pe care la antrenat trasformandu-l intr-un mare atacator. Insa cum echipa mea este mai pregatita ca niciodata îmi pun baza in ei ca astazi ii  vom nimici pe toți.
-Atacați pistolarii! Pe pozitii, echipa. Cygnus, Claire păziți tirul. Hyuna,Luke si eu vom ataca. Pastrati-mi-l mie pe Saly,vreau sa am onoarea de al nimici pe acest mare cersetor. Claire,fa schimb cu Luke. O sa o iau inainte. Hyuna, vino in locul meu.
Am trecut in viteza curba stiind sigur ce ma asteapta. Erau destul pistolari si doar unul nu era iesit din masina prin trapă. Ti-a frica Saly?
Am privit in oglinda retrovizoare si am vazut-o pe Hyuna cum îmi lua locul.
Se pare ca azi mi-am ales bine ziua in care sa îmi iau tocuri. Controlam cu mult mai bine volanul pe tocuri. Am deschis trapa si mi-am poziționat piciorul stâng pe volan si pe cel drept pe cutia schimbatorului de viteze. Stăteam cu fundul pe tetiera si cu restul corpului inafara masinii.
-Ciao, băieți! am salutat ironică. Stiam ca nu avea rost sa trag in geamurile mașinilor pentru ca erau la fel de blindate ca si ale noastre,insa cauciucurile lor erau un prilej de dezechilibru total si de pierderea controlului volanului pentru ei,fiind mai putin experimentați ca noi.
Am privit o secunda în spatele meu ca sa ii vad părul castaniu al Hyunei prin trapă si revolverul fixat cu mâinile pe capota si cu restul corpului in masina,  Luke era iesit din masina doar cu pistolul pe care il fixase la dell ca Hy. Se pare ca si-au calculat bine intrarea in scena.
Auzeam in casca, pe care tocmai o fixasem, vocea lui Collins care îmi spunea ca solul se ascunde in pădure, iar ca Tyonisyo Saly nu prea are de gândul sa iasă din masina.
-De unde stii intențiile lui Saly,am intrebat învartind volanul cu tocul si pozitionandu-ma cu masina ,mai bine,pe centru asteptând miscarea echipei adverse. Nu aveam de gand sa incep prima razboiul.
- Fraierul si-a lăsat aprins monitorul cu planul. Am spart parola si am inversat planul astfel încât sa nu isi dea seama,vor cădea unul cate unul.
-Perfect, Tyler, atunci sparge-i sistemul de navigație si inverseaza-le planul tuturor. Dupa ultima replica a mea un bărbat a tras în masina lui Luke,dar a evitat glonțul ce se proiecta direct in cauciucurile masinii si acesta a zburat in geamul blindat al lui Cygnus.
Am apasasat pe tragaci,trăgând mai întâi piedica si i-am trecut glonțul pe langa urechea dreaptă a aceluiasi bărbat atacator.
A urmat a apoi o ploaie de gloanțe care zburau mai ceva ca păsările. Hyuna incerca sa isi tina chipul ascuns asa cum ii ordonasem, insa Collins îmi transmitea ca Itistul lui Carax incercase sa ne sparga contul pe care aveam aliniat planul,dar el activase la timp sistemul de autoaparare al monitorului.
Am tras încă o data in cel ce părea a fi secundul ce ii apara spatele lui Saly -atât de las Tyonisyo-. L-am împuscat in cap si se pare ca i-am zburat creierii pe asfalt, pentru ca Hyuna ii sparsese cauciucurile masinii si piciorul pe care îl folosea sa tina sub control volanul s-a lăsat moale si a intrat in primul copac vizibil scurgandu-se astfel pe parbriz.
Gata Saly, nu mai ai ce sa faci,trebuie sa iti faci aparitia.
Asa cum le schimbase Tyler planul, Tyonisyo Saly trebuia sa iasă din masina ca sa se apere altfel fuga ii promitea moartea mai repede decat contracararea gloanțelor.
L-am observat pe Saly scoțând capul prin trapă si l-am auzit strigând cat de tare putea spre doi pistolari  pentru a ataca mastodontul. Slab Saly. I-am vazut pe Hy si Luke cu se puneau in fata masinilor care pazeau tirul si impuscandu-i pe cei doi barbatii mulatri. Mai erau doar doi de îndepărtat.  Tyonisyo Saly si încă un bărbat cu veșminte militare care probabil se gandise sa fuga sa anunțe solul ca pierd bătălia si fiind îmbrăcat asa va fi mai greu de observat in goana lui.
Insa Hyuna nu l-a lăsat sa fuga si i-a spart cauciucurile cu ajutorul a doua focuri de arma,insa nu s-a deranjat sa il si omoare pe fugar pentru ca si-a scris singur condamnarea la moarte când masina i-a fugit de sub picioare, iar franele pe care se pare ca le apasa cu mare ardoare ca sa tina masina sub control s-au pierdut printre rotile moarte si a ajuns cu masina in derapaj spre pantă si in curba avand mai mult ca sigur înmormântarea asigurată.
Rămăsese doar Saly asa ca le-am ordonat celor doi pistolari ai mei sa treacă in garda tirului si sa incetineasca putin pentru a fi siguri ca mastodontul e cât mai in siguranta.
Hyuna s-a pus din nou in spatele uriasului,iar Luke in fata lasandu-ma pe mine sa ma dezlantui ca un tigru fioros căruia i-a fost întreruptă masa

Sister of Harry Styles I. Understanding innocent #Wattys2016Where stories live. Discover now