4

1.6K 62 0
                                    

Zoë
Na een halfuurtje rijden stopt de auto. Iedereen stapt uit dus dat doe ik ook maar. De jongen met het rode haar pakt m'n koffer uit de auto maar ik pak hem over. 'Ik wil hem ook wel dragen hoor.' Zegt hij aardig. Ik schud m'n hoofd om te laten weten dat het niet hoeft. Ik loop achter de jongen met de bandana aan, naar een heel groot huis. Echt heel groot.

'Klaar voor?' Vraagt de piercing knul. Ik haal m'n schouders op en kijk naar de deur die langzaam open gaat. Dan valt m'n mond open. Het is echt heel groot. Je komt in een hal waar een klein bankje staat, en een trap naar boven. Boven heb je een reling waar je naar beneden kan kijken, waar je twee gangen hebt. Daar heb je volgens mij ook nog heel veel deuren. Dan heb je een hele grote schuif deur beneden, ik denk naar de woonkamer en twee kleine deuren. Ik denk de ene de wc, maar de ander weet ik niet. Ik ben eerlijk gezegd best nieuwsgierig, maar ook bang. Wat als dat een kelder is waar ze het spelletje gaan spelen? Ik krijg een rilling bij de gedachtes.

'Gaat het?' Vraagt piercing. Ik knik en zet m'n koffer recht op. Ik pak m'n haar en maak er een slordige knot van. 'Kom, ik laat je je kamer wel zien.' Ik knik weer en pak m'n koffer op en loop mee naar boven.

WoW, m'n kamer is echt heel groot. Ik loop naar binnen en kijk rond. Ik zie een groot twee persoons bed en een groot bureau. Ook nog twee deuren, waarvoor. Geen idee. 'Waar zijn die deuren voor?' Vraag ik, bang voor wat er achter is. 'Ga maar kijken. Ik denk dat je het wel leuk vind.' Zegt hij. Ik zet m'n koffer neer en pak een kussen ter bescherming. Ik open een van de deuren en knijp m'n ogen dicht en ga ik een verdediging houding staan. Als ik niks hoor, behalve gelach van de jongen open ik voorzichtig m'n ogen. WoW, een eigen badkamer. Ik ga rustig staan en loop naar binnen. De jongen blijft maar door lachen, maar ik negeer het. Tot hij op de grond valt. 'Gaat het?' Vraag ik serieus en hij knikt, nog half lachend.

Ik loop naar de andere deur waar ik weer precies hetzelfde ga staan als daarnet. Dan hoor ik opeens meer stemmen. Ik ga weer rustig staan en kijk om. De andere jongens staan er nu ook en kijken vragend naar de jongen die nog steeds op de grond licht. Oke, het word irritant dat ik hun namen niet ken. 'Wat is hier aan de hand?' Vraagt de jongen met rood haar. Ik haal m'n schouder op en draai me weer op naar de deur. Ik doe weer heel voorzichtig de deur open zoals bij m'n badkamer. Er gebeurd het zelfde, maar nu zie ik een inloop kast. Maar echt een hele grote. Ik loop naar binnen en zie zoveel ruimte. WoW, dit is gewoon zonde van de ruimte. Ik heb helemaal niet zoveel kleren. Opeens hoor ik nog meer gelach en ik loop weer naar m'n kamer waar nu vier jongens op de grond liggen te lachen. Ik snap niet wat er zo grappig is. Ik ben bang, en zelf beschermend. Sorry als dat zo grappig is. Ik loop langs ze heen en pak m'n koffer waarmee ik naar m'n kast ga.

'Kunnen we helpen?' Vraagt iemand waardoor ik schrik. Ik kijk om en zie de jongens staan. 'Uitgelachen?' Vraag ik. Ze knikken en grinniken nog wat. De jongen met de piercing niet en geeft ze een stomp. Ik draai me om en hang m'n kleren op. Ik pak een shirtje op waardoor je m'n doosje ziet en snel leg ik m'n shirt er weer op. Ze kijken me vragend aan maar ik negeer het. 'Kunnen jullie gaan? Ik doe dit liever alleen.' Vraag ik voorzichtig. Ze knikken en verlaten m'n kamer. Mooi.

Nadat ik alles opgeruimd heb besluit ik een rondje door het huis heen te lopen. Boven zie ik nog vier slaapkamers, ongeveer even groot als die van mij, maar met allemaal een normale kast, wel een grotere als bij het weeshuis, maar minder groot als die van mij. En allemaal een deur, dus ik denk een badkamer net als ik. Ik loop naar beneden en open de deuren in de gang. Inderdaad, de eerste is een wc wat ik al dacht. Nu de tweede.. Ik ben best bang. Ik open hem voorzichtig, net als de deuren in m'n kamer. Ik hoor geen gelach, waardoor ik zeker weet dat ik alleen ben. Als ik zie wat het is krijg ik een hele grote glimlach op m'n gezicht. Een hele grote MUZIEKRUIMTE!! Ik zie twee elektrische gitaren en 1 normale gitaar, een piano en een drumstel. Ik loop naar de gewone gitaar en begin wat te spelen en te zingen. Als ik klaar ben hoor ik allemaal geklap. Ik kijk op en zie de jongens staan ik schrik en zet de gitaar snel weg. 'S-sorry. Ik-' zeg ik schuldig, maar m'n zin af maken kan ik niet. 'Het is niet erg. Het was mooi.' Zegt de jongen met de piercing. Ik glimlach dankbaar en loop langs ze heen naar de woonkamer.

Ik zie nog een deur, waar je door heen kijken kan. De keuken. Ik loop naar binnen en doe een kastje open. Meteen goed, de glazen. Ik pak een glas en vul hem met wat water. Met het glas in m'n hand loop ik naar de woonkamer waar ik op de bank ga zitten.

Adopted by 5sosWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu