Olivia #7

17 0 0
                                    

Balíček? Nějak jsem si nemohla vzpomenout, že bych si něco objednávala. Pomalu jsem sestupovala po schodech a přemýšlela, co by to tak mohlo být. Nedokážu úplně popsat ten pocit, když jsem otevřela těžké dveře a za nimi objevila kelímek s mou oblíbenou kávou a nápisem "slečna Carterová," ale jedním slovem, vzrušilo mě to. Věděla jsem, že je od Marka. Jiný člověk, který zná mou oblíbenou kávu a zároveň mě oslovuje "slečna Carterová," není. Bože, ten kluk na mě chce vážně udělat dojem! A musím říct, že zatím se mu to opravdu daří. Vyšla jsem zase zpět do bytu. Měla jsem chuť se smát, ale nebyl tu nikdo, kdo by to ocenil. Jak ráda bych šla ven a rozdávala úsměvy celému světu! Ale to teď bohužel nejde. Alex přijde až večer, takže stráž držím já. sedla jsem si do křesla a vzala do ruky román, který předtím Alex odložil na stolek. Měl pravdu. Tenhle není zrovna vrcholem současné literatury. Tak či tak, otevřela jsem ho a pustila se do čtení. Po pár stranách na mě padla strašná únava a než jsem si to stačila uvědomit, už jsem klimbala. Probudilo mě až šramocení klíčů v zámku. Podívala jsem se z okna, byla už tma. Musel to být Alex. Nemýlila jsem se.

"Ahojky, kočko, jaký jsi měla den?" Ozvalo se od dveří.

"Ahoj, Lexi, právě jsem se vzbudila," řekla jsem s úsměvem a protáhla si záda.

"Tebe to tu ubíjí, viď? Ale neboj, zařídil jsem si to tak, že tu zítra můžu být celý den. Můžeš jít do práce, skvělý, co?"

"Alexi, já tě žeru," řekla jsem upřímně.

***

Konečně jsem se mohla vrátit do školy. Neuvěřitelně jsem se těšila. To nekonečné vysedávání doma mě hrozně ubíjelo. Ráno jsem si tedy vzala svou oblíbenou červenou minisukni a k ní bílou blůzku s výstřihem do véčka a na nohy si obula bílé páskové boty na vysokém podpatku. Jo, holka, pořád na to tu postavu máš. Dobře, přiznávám, že jsem se právě sama pochválila před zrcadlem. Z nedostatku společnosti mi začíná hrabat. Nakonec jsem vzala svůj oblíbený béžový podzimní kabát a se stohem knih vyrazila směrem k budově B, kde jsem měla první přednášku. Přednášku s Markem.

MANOWhere stories live. Discover now