23

696 17 1
                                    

'Zullen we haar maar in bad doen?' Vraagt Marian waardoor ik knik. We lopen naar de badkamer waar ik een badje had neer gezet.

'Oh wat handig. Een commode aan de muur inplaats van op de grond.' Zegt marian en ze loopt naar de commode toe en opent hem zodat ik Fay daar op kan leggen.

'Het leek me veel handiger om er een in de badkamer en in Fay's kamer te zetten.' Zeg ik.

'Dat is inderdaad handig. Ik denk dat je wel weet hoe je een baby moet uitkleden?' Vraagt ze en ik knik.

'Ik heb dat zo vaak gedaan bij het kindje van vrienden van mijn ouders. Mijn moeder vind dat altijd vies maar mij maakte dat nooit uit. Of het nou plas of poep is ik verschoonde altijd vrolijk haar luier.' Zeg ik grinnikend.

'Dan weet ik zeker dat het straks als ik weg ben het geen probleem word voor jou.' Zegt Marian en ik doe Fay's luier uit.

'Heb jij gepoept lieverd.' Zeg ik waardoor Fay me raar aankijkt.

'Oh wat is het toch een scheetje.' Zegt Marian en ik geef haar een speelse duw.

'Moet je je eigen kinderen maar eens lief aankijken.' Zeg ik en ik maak Fay's kontje schoon met een billen doekje.

'Ach meid. Dat heb ik al zo vaak gedaan maar het blijven nu nog even bij drie kleinkinderen en misschien word het nog meer maar dat duurt nog wel even.' Zegt Marian sip.

'Ik wil sowieso meer kinderen dan één maar of dat ooit gaat gebeuren weet ik nog niet. Ik moet dan eerst nog een man zoeken die Fay als kind wil en dan moeten we nog trouwen. Nee bedankt, als ik een kind wil moet ik maar eens kijken bij het weeshuis of weet ik veel waar.' Zeg ik en we nemen Fay mee naar het badje dat inmiddels al lekker warm is.

'Ik weet zeker dat jij ooit je liefde van je leven gaat ontmoeten. Jij bent z'n mooie meid, jij verdient het gewoon om een goede man te hebben.' Zegt Marian en ze helpt me met Fay schoon te maken.

'Ik hoop het.' Zeg ik met een zucht. We maken Fay schoon in alle stilte en af en toe horen we haar een kreetje van geluk maken.

'Zo, ik ben echt trots op jou. Je hebt naar me geluisterd en je doet alles perfect.' Zegt Marian als we op de bank zitten en ik Fay borstvoeding geef.

'Ik heb veel dingen gevraagd aan mensen die net bevallen zijn en ook heb ik op het internet gezocht met mijn vriendin. Het helpt allemaal wel dat je weet wat je kan verwachten en zo.' Zeg ik terwijl ik Fay een boertje hoor maken.

'Ja, dat laat ook zien dat je er voor gaat. Dat je er zin in hebt en er alles aan gaat doen om je kindje zo goed mogelijk op te voedden.' Zegt ze en ik knik instemmend. Alles wat ze zegt is waar. Ik wil dat mijn kindje gezond word en blijft. Dat ik een goede moeder word en er altijd voor haar kan zijn. De bel zorgt ervoor dat ik uit mijn gedachten word gehaald en ik zie Marian naar de deur lopen om hem open te doen.

'Hallo dame en heer, kom binnen. Sofie is in de woonkamer.' Hoor ik haar zeggen en ik zie Lisa en Bram de woonkamer binnen wandelen.

'Kijk eens wat een cutie nichtje ik heb.' Zegt Lisa trots en ik geef Fay voorzichtig aan haar zodat ze Fay beter kunnen bekijken en ze had Fay nog niet vast gehouden. 'Ahw.' Zegt Bram en hij komt naar mij toe lopen.

'Gefeliciteerd.' Zegt hij en ik geef hem een knuffel.

'Bedankt. Wat leuk dat jullie er zijn.' Zeg ik en krijg een cadeautje in mijn hand gedrukt.

'Voor Fay.' Zegt Lisa en ze richt zich weer op Fay die aan het kijken is naar Bram. Ik scheur voorzichtig het inpakpapier ervan af en zie een roos slabbetje met i love mama erop en een giraffe.

'Oh wat leuk

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

'Oh wat leuk.' Zeg ik en ik geef ze allebei een kus op hun wang.

'Kijk eens Marian.' Ik laat het slabbetje aan Marian zien die met vier kopen thee en beschuit met roze muisjes binnen komt.

'Awh.' Zegt ze en ze kijkt er dromend naar. Ik heb gisteren voordat Judith en Marian weg gingen gezegd dat als Marian hier vandaag zou zijn ze overal aan mag zitten en mag pakken qua dingen voor mij, Fay en de visite.

'Heb je al iets van je ouders gehoord?' Vraagt Lisa als we allemaal op de bank zitten met thee. Ik kijk naar Fay die bij Bram in zijn armen ligt.

Your mine, I protect youWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu