8

720 17 1
                                    

'Soof, Soof word wakker.' Hoor ik een stem zeggen en ik open langzaam mijn ogen.

'Ah ze leeft nog.' Hoor ik Lisa zeggen en ik kijk om me heen. Ik ben in de meisjes toilet en voel me niet zo lekker. Mijn buik doet zeer en ook mij hoofd.

'Volgens mij heb jij iets te veel gedronken lieverd. Kom dan breng ik je naar huis.' Zegt Melissa en ze helpt me met opstaan en al snel grijp ik naar mij hoofd. Wat is er in vredesnaam gebeurt? Ik heb maar twee drankjes gehad en heb nu al koppijn.

'Hoe laat is het?' Vraag ik en Lisa kijk op haar mobiel.

'Één uur geweest, wat dan? Vraagt ze waardoor ik mij hoofd schud.

'Ik wil naar huis.' Zeg ik en we lopen de toilet ruimte uit door de club heen waar nog maar een paar mensen aan het dansen zijn. Het is al één uur geweest wat heb ik in al die tijd wel niet gedaan? Ze helpen me voorzichtig naar de fietsen toe en we beginnen te lopen. Dit gaat nog eens een lange reis worden.

'Moet je kijken wat een eikel, je mag hier toch maar 30 km rijden?' Vraagt Lisa en ik kijk naar de zwarte auto die aan komt rijden.

'Jep en het is niet de eerste keer dat hij hier langs rijd.' Zeg ik en ik loop weer verder met mijn fiets aan mijn hand. Na een half uur, wat je normaal in vijf minuten kan doen, zijn we aangekomen bij mijn huis en komen mijn ouders naar buiten gelopen.

'Waarom ben jij zo laat? Ik heb je geprobeerd te bellen maar je nam niet op.' Vraagt mijn vader boos.

'Ik heb geen idee en het enigste dat ik weet is dat ik hoofdpijn heb en naar bed wil dus als jullie even aan de kant gaan.' Zeg ik. Mijn ouders gaan aan de kant zodat ik naar binnen kan.

'Oh bedankt voor deze avond die ik me niet meer kan herinneren.' Zeg ik en ik loop naar mijn kamer toe. Ik douche morgen wel en ik laat me op bed vallen en val in slaap.

~

Ik word wakker met hoofdpijn. Oh mensen wat is er gisteren wel niet gebeurt waardoor ik zoveel hoofdpijn heb? Mijn moeder komt zonder te kloppen mijn kamer binnen.

'Moet jij niet naar school?' Vraagt ze.

'School, het is vandaag zondag hoor.' Zegt ik en ik draai me om en sluit mijn ogen.

'Nee het is maandag, je hebt gisteren de hele dag geslapen.' Zegt ze en ik ga geschrokken rechtop zitten.

'Maar ik heb erge hoofdpijn en ik voel me niet lekker, zou je me ziek willen melden?' Vraag ik aan mijn moeder waardoor ze mijn kamer uit loopt. Nou fijn aan haar heb ik ook niks. Ik zoek mijn mobiel en vind hem in het tasje. Ik ontgrendel hem en typ het nummer van Lisa in.

'Hoi, dit is de voicemail van Lisa, spreek wat in of bel later terug. Kusjes.'

'Hey lies, zou jij mij even ziek kunnen melden ik voel me niet echt lekker. Bedankt.' Zeg ik en ik beëindig mijn telefoon gesprek. Ik loop naar de badkamer en slik een paracetamol. Ik hoop dat het een beetje help voor mijn hoofdpijn. Ik loop naar mijn bed en val in slaap.

Your mine, I protect youWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu